Új autó vagy használt autó? 3.5 milliót szántam volna rá
De ahogy néztem egy dacia normális motorral, felszereltséggel több, mint 3.5 millió.
Viszont a használt autóotol félek.
Tudnátok elonyt-hatranyt összeszedni uj/használt járgányokra
Kia ceed 1.4, 2008, 130 ezer km autóra esett a választásom (1.6 millióért).
Egy 2001-es g Astra kombit cserél.
Nincs szívem egy munkaeszközre ennyit kiadni, majd ha egyszer lesz úgy keretem.
Remélem a KIa is hű társam lesz, legalább meg 8 évig
13#-as ekkora böszmeséget leírni gyere le te jó Isten :D
Igazad van, egy fiatal pár vesz egy új autót mert jól keresnek, majd 5 éven belül lesz 2 gyerek meg kertes ház meg kutya, akkor is abban a Polo/Fiesta/Swift méretű autóban fognak megrohadni, csak mert újan vették, ismert az előélete, nem tekert stb. :) Biztos nem fogják eladni és lecserélni egy nagyobbra, csak mert jó :)
Képzeld el, én a mostani autóm előző tulajával, és az előző autóm új tulajával is mái napig jó kapcsolatban vagyok (egyik se rokon, tök idegenek voltunk az adás vétel előtt). Senki se verte át a másikat, mindenki örül lassan 2 évvel a vétel után is.
A használt autókkal az a legnagyobb baj, hogy rengeteg a hozzá nem értő, laikus érdeklődő, és legalább ugyanennyi a csaló nepper is. Keresgélni és átvizsgálni kell, alaposan. Ennyi a titka ennek a misztikus kérdésnek...
Kérdező:
Grat az autóhoz, ha munkához vetted, szerintem nem volt rossz vétel. Kizárólag munkába fogni sajnáltam volna én is egy új autót.
Mért kéne valakinek úgy cserélgetnie az autóit, mint az alsógatyákat? Én meg ezt nem értem...
Nem Swift/Fiesta méretű autóm van. De ha időközben lenne két gyerekem a következő 10-12 évben, még így is kényelmesen elférnénk a mostani autómban. Olyan autót vettem (mérte, felszereltség, motor, stb.), ami nekem biztosan megfelelő lesz a következő évtizedre. Hála annak, hogy új autót vettem, pontosan meg tudtam tervezni, hogy milyen legyen, nem kellett kompromisszumot kötni, mint egy használt autónál, hogy az van, amit épp kapok a piacon.
Ez előző nekem is használtan vett autó volt. Szerencsém volt vele, mert jó autót kaptam. De a végén tízen-sok évesen és rengeteg km-rel ez-az már elfáradt rajta. Szinte minden évben kellett rajta valamit cserélni. Ezzel együtt soha nem állt meg alattam. Én olyan vagyok, hogy szeretem és elvárom, hogy az autómon minden 100%-os. Van olyan ismerősöm, aki pont lekakilja, ha pl világít a "check engine" lámpa a műszerfalon. Gurul? Gurul. Akkor az a sárga ikon, csak dekoráció - szerinte. Keresztbe van repedve a szélvédő? Na és, majd a haver így is átnyomja műszakin. Na, én így soha nem tudnék hozzáállni az autómhoz. Így azért a relatív öreg autómra folyamatosan kellett költögetni. Nem is a pénzről van szó első sorban. Hanem állandóan megszervezni, hogy mikor menjek szervizbe, szabadságok kivenni, alkatrészeket beszerezni, webáruházakat bújni... ez mind macera, idő, energia. Lehet hogy van olyan akinek ez a hobbija és így neki nem nyűg. Nekem az volt.
Amióta új autóm van, élvezem, hogy csak tankolom és semmi mással nem kell foglalkozni. Évente egy olajcsere és kész. Nekem ez megfizethetetlen. Nem érdekel, hogy mennyit veszít az értékéből. Azt se számolgatom, hogy mennyit spórolnék, ha nem a pékségben venném a jó minőségű kenyeret, hanem az olcsó "teszkó gazdaságosat" venném. Vagy azt sem számolgatom, hogy mennyi pénz lenne a bankszámlámon, ha nem vettem volna meg a lakásomat, hanem ehelyett hajléktalanszállón csöveznék.
Autót hitelre soha nem vennék. De ha valakinek belefér a költségvetésébe, megengedheti magának, és előre tervez 10-12 évet, igenis van értelme és előnye az új autónak, nem igaz, hogy csak használtat szabad venni! Aki 1-2 évente cserélgeti (bármilyen okból), az nyilván más téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!