Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autó vagy használt autó?...

Új autó vagy használt autó? 3.5 milliót szántam volna rá

Figyelt kérdés

De ahogy néztem egy dacia normális motorral, felszereltséggel több, mint 3.5 millió.

Viszont a használt autóotol félek.

Tudnátok elonyt-hatranyt összeszedni uj/használt járgányokra

2018. nov. 4. 09:41
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Autót csak uggy szerettem volna, hogy nem veszek fel hitelt, de ugye 3.5ért nem taltam jó új autókat. Felemelem 4.5re.

Így mar szerintetek?

2018. nov. 4. 09:45
 2/16 anonim válasza:

Új autó: új, 0km-es, kicsi valószínűséggel hibásodik meg egyből. Emellett viszont, egyből ahogy kihozod, csökken az értéke drasztikusan, és drága.

Használt autó: olcsó, használt, CSAK SZERVÍZKÖNYVESET vegyél, megbízható embertől. Nézz utána interneten, fórumokon egy-egy modellnek, milyen tapasztalatok vannak az adott modellel kapcsolatban. Negatívum annyi, hogy alaposan át kell nézni, és nagyobb eséllyel megy tönkre valami bennük, de ez a használattól és a tulajdonostól is függ.

2018. nov. 4. 09:47
 3/16 anonim ***** válasza:
Így van. Új autó rögtön veszít az értékéből elég sokat. Első tulajtól vegyél max. 3 éves korig autót, amit rendszeresen szervizeltek. Kerüld a neppereket, a külföldről behozott autókat. Akár te is kimehetsz németbe autóért, ott találsz újszerű autót gondos gazdától.
2018. nov. 4. 10:10
 4/16 anonim ***** válasza:

A daciaban nem jó, hanem olcsó motor van.

Egyszerű, de nem egy világmegváltás.

Azért jó, mert egyszerű és olcsó, van különbség.

3,5 millió környéke és nem 6 millió.

Olyan 2,5 millió forinttal olcsóbb egy példának : mazda 3-nál.

Gazdaságos, hiszen nulla km és egyszerű dolog, valószínűleg tömegcikk ergo rengeteg alkatrésszel majd, és aki gazdaságos új autót akar annak így megéri.

A kérdésre visszatérve : 3,5 millióból lehet kapni már gyönyörű nyolcas accordot, 7-8 éveset.

Avagy az "UFO" civicből lehet az 1.8 benzint kapni 1,5 millióval olcsóbban.

Viszont minőségérzetre, és valóságos minőségre azért ég és föld.

2018. nov. 4. 10:11
 5/16 anonim ***** válasza:

Nekem az új Ignis tettszik. Azt már lehet venni 3,5-ért. Bemutató darabok elég felszereltek is.

A használt autónál ne higgy vakon a szervízkönyvnek. Ismerős mesélte, neki pecsételtek bele Seift ABS kocka cserét. Pedig nem cseréltette ki...

Szóval sajnos az sem biztos, hogy valós.

Én most vettem 2 hónapja egy 9 éves Mitsubishit, tökéletesen elégedett vagyok vele. 2200 km-t beletettem eddig, jó vétel volt azt hiszem.

2018. nov. 4. 10:35
 6/16 anonim ***** válasza:
2012 Mercedes B osztályt vennék, az megvan ennyiből.
2018. nov. 4. 10:43
 7/16 anonim ***** válasza:

Ez az összeg pont határeset. Egy lutri használt autóra sok, egy normálisabb új autóra kevés.

Attól is függ, hogy milyenek az igényeid és mire használnád. Ha egy városi kisautó elég, akkor inkább újat néznék. Ha utazóautó kell, mert mondjuk Németországba ingázol, akkor inkább a használt marad, nagyom megnézve, átvizsgálva és reménykedve, hogy nem nyúlok nagyon mellé.

2018. nov. 4. 10:53
 8/16 anonim ***** válasza:
5 milla az a határ, amiből már új autót vennék. Azalatt egyszerűen túl gyengén felszerelt, gyenge autókat adnak újonnan. Tehát 3,5 milláért keresnék egy 3-4 éves, ellenőrizhető előéletű Golfot vagy Ford Focust, jól felszerelve, jó vezethetőséggel és minőséggel.
2018. nov. 4. 11:15
 9/16 anonim ***** válasza:

A legfontosabb hogy mire használnád.Én is most akarok venni.Országúti közlekedésre kell nagyon minimális városi nulla autópálya mellett.Nem száguldozok.Megbízható egyszerű szívómotorost keresek úgy néz ki kia rio 1,25 lesz a befutó.(bőven elég egy közepesen felszerelt,kevesebb hiba lehetőség)Tavasszal 3,5 millió volt most közel 4 millió az új.Írják többen hogy sokat veszít az értékéből az új,ez inkább a magasabb kategóriájú drágább autókra igaz.A kis kategóriában 1-2 éves még nem veszít jelentősen az értékéből Én inkább újat vennék ezek közül.Itt 5 év vagy az felett van jelentős különbség.

Tehát ezért írtam Te tudod mire akarod használni annak függvényében kell választani.

2018. nov. 4. 11:39
 10/16 anonim ***** válasza:

Döntsd el először hogy mire van szükséged és mennyi időre, és az alapján kalkulálj hogy mire elég a 3.5 millió. Abból azért már szinte minden kategóriában lehet jót venni. Hagyjuk már a használt autós clichéket, aki keres az talál. Németben is ugyanúgy sok a lefingott darab, ráadásul a friccek tényleg csak akkor gurulnak be egy olajcserére, amikor felvillan 30 ezer km után a lámpa. Na azért egy városban hidegen nyektetett meg egy autópályás 30 ezer km közt van különbség. Mindenképp magánszemélytől, és alaposan átnézve vegyél autót. A legtöbb tulajnak az első pár mondatából le lehet szűrni, hogy korrekt ember-e vagy át akar verni..

Ha 10+ évre tervezel az autóval, és nincs szükséged nagy autóra, akkor én még tennék hozzá egy kicsit, és néznék valami épkézláb kisautót, még ha nem is szalonból, de 5 évnél fiatalabb lazán kijön ennyiből, Kia Rio, Hyundai i20-i30, 3-as Priusban is elgondolkodnék, Ford Fiesta/Focus.

Én ennek az először fingottam bele érzésnek nem vagyok a híve, főleg ha csak egy új Ignis szintű autót sikerül kisajoltni a pénztárcából, ami szerintem egy katasztrófa. Azért 4 millió körül elkérni azért a pici undormányért röhej. A Dacia ugyanez a kategória.

Nagyobb autók közt is lehet jót kifogni ennyiért, 3-as Prius meglepően tágas egyébként, 3 guriga alatt már lehet jobbakat kapni, de van ennyiért nem rohadós generációs Mazda 6, Octavia, Hyundai i40, Kia Ceed, Toyota Corolla stb stb.

Német prémiumot én elengedném, a dízeleket meg főleg... ott a garancia időn túl nagyon nagy költségekbe lehet szaladni, de gyanítom ezekre nem is gondoltál, ha számításba vetted a Daciat.

2018. nov. 4. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!