Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha turbó nélkül...

Mi történik ha turbó nélkül közlekedem?

Figyelt kérdés

Tudom hogy gyengébb lett, meg ilyenek.. de lesz komolyabb baja ha így közlekedek vele? Nem fog felrobbanni, felgyulladni a turbó? Meddig fogja bírni a motor?

Igazából az autóra már nem akarok költeni semmit, csak használom ameddig bírja.

2018. szept. 11. 14:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

én nekem maga az elektronika tiltotta le a turbót, szóval tudott róla mi újság van, és onnantól fogva szívódízel üzemmódban mentem :D De tuti nem lett semmi baja a turbónak mert bementem a szervízbe kicserélték a turbónyomás szenzort és onnantól fogva minden rendben volt, a turbót is megnézték és nem találtak semmit gondot vele.

Amúgy olyan volt hogy nagyobb fordulaton kilőtte az elektronika a turbót, de ha leállítottam az autót és újraindítottam megint ment, de volt hogy inkább turbó nélkül mentem mert országúton az én tempómban úgyis elszáll a turbó. Volt hogy egy kamion előzése közben szállt el, hát elég para volt :D Meg 130-al ment valaki előttem, megelőztem elment a turbó és hiába tapostam a gázt 110-re visszament, égett is a pofám amikor visszaelőzött a csávó :D Igazából lehet vele közlekedni úgy is, de kb 30 évet repülsz vissza korban, mert egy kisebb emelkedő és már lehet pakolni vissza és rendesen esik a sebesség, kb mint amikor 40 tonnát viszek kamionnal és megyek fel egy emelkedőn :D Csak míg az fel is megy csak épp lehet 30-al, ez már nem biztos hogy felmegy egy kb 10%-os emelkedőn :D

2020. szept. 4. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!