Ti hány lóerőnél húznátok meg a határt, egy friss jogsis első autójánál?
Hidd el, nem a teljesítményen múlik, hogy valaki milyen sofőr. Ahogy már előttem is írták, ugyanúgy lehet 60 lovas városi autóval is idétlenkedni, veszélyesen közlekedni, mint egy 200 lovassal normálisan. Sőt, ha jobban belegondolunk, a kezdő sofőrök nagyrésze szeret menni, és mivel még nincs elég tapasztalata, egy esetlegesen elnézett előzésnél életmentő lehet a nagyobb teljesítmény. Illetve nagyobb sebességnél pl. pályán stabilabb is az erősebb autó.
Tehát lényegében mindegy, mekkora autót vezet az illető, meg kell tanulni vele közlekedni.
Nálam nem volt határ, a pénz bizonyos fokig engedte hogy válogassak, az elképzelésem benzines japán modell volt, és egy Corolla TS-t vettem.
Nem sokáig lesz nálam a kora miatt(2006) szeretném eladni amíg probléma mentes.
Mondjuk én motornál sem néztem a határt, úgy vezettem ahogy biztonságosnak láttam, ott friss papírral 125 lóerőssel kezdtem, mondjuk ugrált is az eleje néha az érzékeny gázra, de nem estem el sose.
"AKi 18 évesen 300 lovas autót kap, az azért kap olyat, mert valószinüleg van egy kis érzéke is a vezetéshez, akinek meg nincs, az úgyis gyengébb autót vesz."
Nem, aki 18 évesen 300 lovas kocsit kap az pénzes anyuci-apuci kicsi fia, aki meg gyengébb autót vesz valszeg pénze nincs.
Nem kell neki 300 lóerős, de 60 lóerős se.
Én 163 lóerős turbódízel autóval kezdtem. Nem mindegy hogy ha állatkodik a gyerek, akkor 60 lóerővel kezd bele a necces előzésbe vagy 160 lóerővel. Az utóbbival könnyebben be is fejezi. :) Vagy az se mindegy, hogy autópályára besoroláskor 17 másodperc alatt éri el a 100-at, vagy 7 alatt.
Gyorsan menni meg gyenge autóval is lehet, úgyhogy ha a gyorshajtás végett akarsz gyenge autót akkor felesleges.
A kérdésre a válaszom: kb 200
De én biztos dízelt vennék neki, két okból is:
Ha előz, nem kell visszaváltogatni meg pörgetni az autót, nyomatékból megindul.
Vissza tudom igényelni a dízel után az adót. :D
A Suzuki WagonR+-unk 76 lóerője nekem bőven elég.
Lehet vele nagyon gyorsulni, ha szükség van rá (pl. előzés, balra kanyarodás, sávváltás), de kezdőként kezelni is tudom.
Könnyű vele manőverezni, mert rövid, szervós.
Hátulütői, hogy nagy a holttere (A oszlop simán kitakarhat több gyalogost is), a szél táncoltatja magasabb sebességnél, amitől egy kezdő beijedhet.
18F
18
Addig elég a 76 ló, amíg be nem ülsz egy erősebbe. Én is így voltam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!