Számomra bosszantó csak, hogy a hazai autópályákon 130 a max?
Én ezt motorral 1. fokozatban másodpercek alatt elérem, ez az egyik lehetőség, a másik hogy felrakom 6. ba és ott 0-300ig csak a gázt kell húzni
Mi indokolja egyáltalán, hogy ilyen logikátlanul vannak belőve ezek a sebességhatárok?
Én autóval tartom csak őket, mert más a térérzék, több mindenre kell figyelni, de akkor is, elavult kezdetlegesnek látom az egészet, mintha a kor előrehaladtával ezek kimaradtak volna az újra szabályozásból.
Nem is kell nagyon drága autókat emlegetni ehhez a sebességhez, egy normál 1.6os is megfutja, ugyanakkor kijelenthetjük hogy ebbe az országba nem is érdemes nagy köbcentis, erős járművet venni?
ma 15:04
valoban, aki tud. de valojaban kit nevezunk annak, aki tud? aki megtud allni az autoval, illetve tud veszhelyzetet a leheto legjobban kezelni? csak ugy megsugom, hogy en lehet biztonsagosabban vezetek 180-nal, tartva akkora kovetesi tavolsagot, hogy tudom mikor tudok es hogyan megallni, mint az, aki betartja a 130-at, mert o pedans vezeto, de kozben 20 meterre van az elotte haladotol.
180al követési távolság? aha mesélj még :D:D
senki nem megy 130 felett?
Ti jártatok már az M5-ösön?
Románok, szerbek kisbusszal mennek 130-al, jobb BMW-kkel meg mercikkel 150-et simán mennek mint a barom és nem szégyellnek jobbról vagy leállósávban előzni!
Sajnos elég nagy baj van a relatív gyorshajtókkal is. Aki úgy érzi, hogy autópálya-bármely útszakaszra igaz-akkor 130-al KELL menni. Kötelező. Tejködben, hóesésben, lefagyott jégen, éjszaka, nyári gumival, kötelező...
Normál közúton, hóesésben, amikor az utat éjjel senki nem takarította el, és ezért volt rajra 5-10 centi letaposott szutyok, akkor is előzött már meg egy kis hölgyike dudálva egy nyári gumis Twingóval, olyan 95-el, hóviharként porozva. Még másfél kilométer volt neki hátra, az egyenes úton elszállt az árokba...Pedig nem ültek mellette ÁVH altisztek géppisztollyal, hogy: Nyomjad a gázt, kulák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!