Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak nekem vannak ennyire...

Csak nekem vannak ennyire bosszantó haverjaim, vagy sokat kérek?

Figyelt kérdés

Majdnem az összes barátomnak van jogosítványa, és autója.

(ők a munkatársaim is, de haverok is vagyunk -velem együtt 4-en)

Egy városban élünk, egy középiskolába jártunk.

Munkába menet többnyire az autót preferáljuk, de ha úgy van, akkor a BKV-val is elmegyünk.Mindig máshol dolgozunk, de mindig Pest vonzáskörzetében.

Én vagyok a legtapasztaltabb sofőr, a pesti közlekedéssel sincsenek gondjaim, így mindig az én kocsimmal megyünk.

4-en megyünk, de az üzemanyaggal mindig gondok vannak...folyamatosan alkudni próbálnak a kért árból, mindig alálicitálnak, pedig a leghosszabb útra is maximum ezer forintot kérek, de általában 500 forintokról van szó (persze ha mindennap számoljuk akkor 2500/hét, havi 10 az utazás/fő, de a BKV bérlet is ennyi, csak a kocsi mégis kényelmesebb...és mindig a dugó előtt indulunk, szóval keveset állunk, rövidebb idő alatt is érünk haza, vagy 20-30 percekkel)

Rendszeresen ráfizetek, mert most csak 200 van nála, most 300, és kiszámoltam,hogy így akár egy hónapban 2-3 ezerrel is többet fizetek én.(minimum)

Én is fizetek benzint, tehát nem csak tőlük kérem el, pedig szerintem még akkor is igazam lenne, ha én nem tankolnék.

Benzines autóm van, megeszik 8 litert, de a 9-et is, ez van.

Az egyik haverom mindig arra veri magát,hogy neki dízel autója van, és az 6 liter, de nem jön azzal, mert neki 20-as aluk vannak rajta, és szétütik a pesti kátyúk.

Erre én mondtam,hogy jól van srácok, akkor hétfőn az állomáson találkozunk, mert én nem fogok ráfizetni, és koptatni az autóm.

Győzködtek,hogy de elmegy az ennyiből meg annyiból, de nem.

Tudom,hogy megsértődtek, és most ki vannak akadva, de én is, mert úgy gondolom nekem van igazam.

De azért elgondolkoztam, én kérek sokat üzemanyagra, vagy a leírtak alapján igazam van?

Én szívesen fizetnék másnak 500-at, mert azt is unom,hogy mindig az én autómmal megyünk, mert bár szeretek vezetni, de jó lenne néha pihenni az anyósülésen,vagy akár hátul.

2016. ápr. 10. 14:07
 1/9 szántóvető ***** válasza:
nem tudom mi az igazság,de majd kiközösítenek és ott maradsz egyedül.
2016. ápr. 10. 14:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Ez igazából nem az emberi kapcsolatokról szóló kérdés, hanem az üzemanyagról.

Ha emiatt egyedül maradnék, akkor szerintem hosszútávon jobban is járok.

2016. ápr. 10. 14:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy ebben az esetben nem csak garasoskodásról van szó. Szerintem joggal várod el, amit. Az a helyzet, hogy nem lett volna szabad, hogy eddig fajuljon a dolog, de hát ugye utólag már könnyű ezt mondani.

Marad nekik a BKV, ha már ilyenek. Nehogy neked legyen még lelkiismeret furdalásod, amikor ők húznak le...

2016. ápr. 10. 14:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha nem teszel meg plusz távot miattuk és amúgy is autóval mennél ha egyedül utaznál akkor felesleges benzinpénzt kérni de akkor ne menj el értük hanem jöjjenek oda hozzád mielőtt indulsz és hazafelé meg kiteszed őket valahol út közben ami közelebb van a házukhoz.

Én a helyedben robogóval járnék, itt a jó idő és egy nap 30-30km nem gond egy robogónak és szerintem nem is fárasztó. Másrészről spórolsz a benzinnel is.

Én a haveroktól nem kérek benzinpénzt ha megyünk valahova. Akkor dobtuk csak össze a pénz benzinre mikor apám kocsiját kértem kölcsön mert még nem volt sajátom.

A saját kocsimban van benzin mindig, néha az enyémmel megyünk, néha más jön az övével de sose néztük az hogy kinek mennyit eszik a kocsija.

2016. ápr. 10. 14:46
 5/9 A kérdező kommentje:

Egyedül csak néha járnék kocsival, mert nem érné meg.

Néha így is BKV-val megyünk, ha a munka közel van, mert akkor általában gyorsabb tud lenni a BKV, meg olcsóbb is.

Nekem is van mindig benzin, és ezért is fizetek rá mindig, amit ők nem adnak bele, nekem azt bele kell tankolnom, vagy kifogy.

A motortól félek, legyen az robogó vagy bármi, nem mernék ráülni.(nem érzem magam biztonságban rajta, és akkor még a figyelmetlen autósokról nem is szóltam)

2016. ápr. 10. 15:00
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyértelműen ki akarnak használni, ha a másiknak 20-as felnis autója van, nagyon jól tudja hogy mibe kerül egy autó fenntartása, főleg ha nap mint nap használod és koptatod. Normálisan annyit kellene fizessenek, hogy a teljes üzemanyag kijöjjön, és neked "csak" az amortizációt kelljen fizetni.

Vannak megoldások: ne vidd őket többet, vagy emeld a tarifát. Csakhogy tudom jól, az ilyen sz*rságok sokszor nagyon jó barátságokba kerülnek, valahogy úgy kéne lekezeld a dolgot, hogy a barátság is megmaradjon.

2016. ápr. 10. 16:09
 7/9 anonim ***** válasza:
47%

Halkan jegyzem meg, hogy az autóba nem csak benzin kell, hanem vannak mindenféle kopó alkatrészek, amiket nem ingyen cserélnek a szervizben.

Az ilyen haverok (mert ezek nem barátok) csak kihasználnak. Mondd meg kerek-perec, hogy fuvarozzanak ők is ennyiért.

2016. ápr. 10. 16:38
 8/9 Koaxk Ábel ***** válasza:
51%

Csak abból tudok építkezni amit te leírtál.

Ez alapján egyértelműen lehúznak, sajnos vannak ilyen típusú emberek.

Én is találkoztam kollégák / "barátok" szintjén ilyen parazitákkal, van aki kicsiben tolja, csak néha egy cigi, vagy egy pia, aztán van aki pl ha úgyis kimész kajálni, hozol nekem is ezt vagy azt... aztán elfelejti kifizetni.

Ezeket időben el kell varrni!

Utálom az ilyen férgeket, nem vagyok fukar, aki ismer az tudja, de baráti körben azért ez a dolog csak úgy működik, hogy egyszer én vagyok jófej, egyszer a másik, nem számolja darabra senki se, de azért az előbb utóbb feltűnik, hogy ha mindig csak te vagy a jófej!

Én erre viszonylag későn jöttem rá, nekem volt fiatalabb koromban olyan "legjobb barátom" akire csak évekkel később jöttem rá, hogy azért voltam jó, mert én mindig tudtam fizetni a bulikat.

2016. ápr. 10. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:
De skót haverok: :D Én simán megmondanám ennyi a benzin ára, ha akartok jönni akkor ennyi.
2016. ápr. 10. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!