B kat. Jogsival kapcsolatos kerdes?
Ha az oktató úgy látja, hogy kell még pár óra, akkor kell. Annak nincs értelmes, főleg ha a pénz miatt panaszkodsz, hogy kifizeted a vizsgadíjat, és 5 perc után megbuksz. Bukás esetén ugyanúgy kell a + vezetési órák, és utána újra fizetni kell vizsgadíjat.
Szerintem így tuti bukás lesz.
Én bevallom, világ balfékje voltam, de engem már 25. óránál nyaggatott az oktató időpont miatt, akkor mondtam, hogy jó, de veszek még 10 órát, mondta, hogy minek? Mondtam, hogy azért mert még mindig baleknak érzem magam. Elmondta, hogy nem vezetni, vizsgára kell tanulni, ez megnyugtatott, már vezetni sem akartam, de vettem 5 órát, elviselte az oktató. Majd vizsgát sikeresen teljesítettem, pedig úgy érzem balek voltam és így 3 év után is érzem, hogy az vagyok.
Szóval, mondd , meg, ki szeretnéd magad próbálni élesbe és majd utána veszel órákat.
Ha az oktató úgy látja, hogy szükséged van órákra, akkor valóban úgy is van. Az oktatónak sem érdeke, hogy menjen veled vizsgázni, hogy még nem állsz készen.
Ahová én jártam, ott volt lehetőségem próba vizsgát tenni a 40. óra után.
Ez úgy zajlott, hogy eljött velünk egy másik oktató. Mindent úgy csináltunk, mintha élesben vizsga zajlana. Leellenőriztem az autót, húztam vizsga útvonalat és elindultunk. Útközben a "vizsgabiztos" nem szólt semmit, csak jegyzetelt. Végig az oktató utasításait követtem, aki csak annyit beszélt, amit vizsga alatt tehet.
Mikor visszaértünk a tesztpályára, félreálltunk és a "vizsgabiztos" elmondta
milyen hibákat követtem el (volt belőle bőven)
Ezután vettem még 10 órát, ez idő alatt a hibák kijavításán dolgoztunk. Bejelentett vizsgára, és mivel elég sokára kaptunk időpontot még gyakoroltam addig.
Végül úgy alakult, hogy 65 óra vezetés után a 66.órán mentem vizsgázni. Elsőre sikerült és azóta is rendszeresen vezetek.
Kérdezd meg az oktatót, hogy esetleg tudnál-e egy ilyen próbavizsgát tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!