Egy nagy segítsék kéne (Motoros jogsival kapcsolatos) Valaki tud segíteni?
Most 26.-án leszek 14 éves. és 2013 Januárban(azt hiszem 10.-én) Csak 16 éves kortól lehet segédmotororos jogosítványra jelentkezni.
Szerintetek még elkezdhetem 14 évesen most még 2012-ben, mivel még nem hozták be ezt a törvényt? Nagyon sürgős lenne
Válaszotokat előre köszönöm!
A korhatár marad 14 év.
Hivatalos forrás: (szóval nem blikk és egyebek)
325. oldalon vannak a 2013. január 19-től életbe lépő korhatárok.
fafa46 szerinted melyik igaz? A Magyar közlöny vagy amit egy akármilyen oldalon/újságban írnak?
Valamint ebben:
"Jármûvezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei
a 2006/126/EK irányelvnek megfelelõen 2013. január 19-tõl
I. Életkori feltételek
1. 14. életév az „M” kategóriába tartozó jármû vezetésére."
Mi a félreértelmezhető?
Ahha. Hát én nem így értelmezem a jogszabály. Mert ez az.
És te ezt egyébként honnan veszed? Ismerős ismerősének az ismerősétől aki a blikkben olvasta? Vagy egyéb ilyen helyről?
És olyat hol olvastál hogy 14 éves kortól nem lehet vizsgázni? Mer az érdekes lenne számomra hogy vizsgázni nem lehet, de amúgy kiadják az okmányirodába...
Lehet hogy már késő van, vagy sokat ittam. De valahogy nem tudom másképp értelmezni.
Korhatára eddig is a jogosítvány kiadásának volt megadva. most is az van ami 14 év. És nem értem hogy ebből honnan következik az hogy 16 éves kortól lehet csak vizsgázni.
A másik meg hogy hivatalos forrást még nem linkeltél be egyszer sem. (a saját oldalad az nem épp hivatalos, még akkor sem ha ezzel foglalkozol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!