Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Második sikertelen forgalmi...

Második sikertelen forgalmi vizsga után van értelme folytatni?

Figyelt kérdés
Az első vizsgámon még nem volt biztos a tudásom túl hamar mentem vizsgázni még kellett volna pár pótóra. Hozzáteszem soha nem vezettem az órákon kívül előtte. Tehát autókezelést mindent az órákon tanultam. A második vizsgámon az utolsó 5 percben buktam meg egy parkolási feladaton amiket a gyakorló órákon simán megcsináltam. Vizsgán sajnos kicentiztem és az oktatóval egyszerre léptünk a fékbe. Ami sajnos így már bukás. A forgalomban hibavonal nélkül vezettem. Vb is mondta hogy nagy kár egy ilyrnrn bukni ráadásul az utolsó 5 percben. Én nagyon el vagyok keseredve azon gondolkozom hogy feladom. Pedig mindenki bíztat még a többi tanuló is hogy mennyire ügyes vagyok de én nem így gondolom 2 sikertelen vizsga után.
2018. júl. 10. 10:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
egy volt kollégám 3szor bukott, mégis elvégezte! szóval, fel a fejjel!
2018. júl. 10. 10:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is harmadikra lett meg anno. 11éve

Elsőre elszúrtam, másodikra betegen mentem és a vizsgabiztos is hihetetlen gyökér volt! Alig vártam, hogy mondja álljak félre, szerencsére hamar megtörtént :D

Harmadikra kaptam egy nagyon rendes vizsgabiztost aki még segített is vezetés közben így átmentem :)

Szóval nyugi, ne add fel, sokan vannak akiknek csak sokadjára sikerül!

2018. júl. 10. 10:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Csak az tartja bennem a lelket hogy a vizsgabiztos is megdícsért hogy nagyon szépen vezettem forgalomba. Nem is volt olyan amire hibavonalat adott volna. Ez egy parkolási feladat volt sajnos a hely se volt a legjobb de már egy parkolót ott hagytunk mert nem volt olyan hely ahova be lehetett volna állni. Itt végre találtam de elég szűk volt elsőre nem is lehetett beállni korrigálni kellett volna. Amit meg is tettem volna csak sajnos kicentiztem. Az oktató meg nem gondolatolvasó és megijedt hogy nekimegyek. Az bizonyítja hogy megálltam volna én is hogy egyszerre léptünk a fékbe. De ezt nyílván nem fogadják el. Csak az bosszant hogy parkolni is jól tudok gyakorló órákon bárhova beálltam úgy hogy oktatónak bele se kellett szólnia ha kellett korrigáltam. És pont vizsgán bénázom el.
2018. júl. 10. 10:11
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy kis gyakorlással simán levizsgázhatsz sikeresen. Első vizsgám nekem sem lett meg (igaz, akkor még közelében sem voltam a kötelező 30 órának, csak papíron), utána még kicsit gyakoroltam otthon meg az oktatónál is vezettem még 2-3 órát és hibapont nélkül meglett. Szerintem neked sem kellhet 5 óránál több gyakorlás hogy átmenj.
2018. júl. 10. 10:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát, ha tényleg csak ennyi volt akkor szerintem simát meglett volna a vizsga egy normális vizsgabiztossal :)

Nekem nagyon nagy szerencsém volt anno, nagyon laza vizsgabiztos fogtam ki és ez sokat számít mert akkoriban stresszeltem azért a vezetéstől :D

Ennyi év után már 4 vizsgabiztos is bent ülhetne a kocsiban mellettem, nem igazán zavarna!

2018. júl. 10. 11:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt kell nézni, hogy hányszor buksz meg, hanem azt, hogy mit érzel, mire vagy képes.

Azt érzed, hogy ezeket a hibákat mindig el fogod követni, vagyis komoly erőfeszítésedbe és koncentrációdba kerül kivédeni őket... és hogy most valahogy át akarsz menni a vizsgán, de a jövőben majd ugyanúgy kisebb-nagyobb hibákat vétve fogsz vezetni, de majd megoldod, bízol a szerencsében, hogy nem lesz baleset?

Vagy pedig úgy érzed, hogy a jelenlegi hibáid olyan apróbb hibák, amiket gyakorlattal a későbbiekben nem akarsz elkövetni és képesnek érzed magad, hogy több gyakorlat után tényleg nem fogod elkövetni?

Szóval magadhoz legyél őszinte, mit érzel, valóban béna vagy, vagy csak még gyakorlatlan....?

Mert az, hogy hányszor húznak meg, az csak ritkán mérvadó. Szeretik beszedni a sok pénzt a pótvizsgák után, meg az oktatóknak is jó a sok plusz óra....

Én anno 4. forgalmi vizsgámon mentem át. Én se vezettem előtte, meg mellette sem autó híján...

Tanpálya elsőre sikerült, mert ügyes voltam, annak ellenére, hogy a legnehezebb feladatot húztam.!

A 3 bukott forgalmimon meg csak 1 volt, ahol valódi hibát vétettem, az előző kettőn meg inkább kötözködés volt, mondom:

Egyik alkalommal "relatív gyorshajtás" volt a hibám. Vb szerint túl gyorsan vettem be egy kanyart. Egy olyan kanyar volt, ahol milliószor elmentünk, teljesen jól belátható mindkét utca, a gyalogosok is, stb... senki ms közlekedő nem volt a környéken sem, így biztonsággal és lassítva, de ezek szerint elég lendületesen kanyarodtam, ez neki gyors volt. Oktatóm is mondta később, hogy csak kötözködött a Vb.

Másik alkalommal egy nagy rendezvény volt a tanpálya közelében, és iszonyú dugó volt a közeli nagy úton, amire nekem egy vacak kis huszadrangú utcácskából kellett kihajtani. Nem igazán akartak beengedni az autósok, de én sem akartam a Vb előtt erősködni és pofátlankodni, nehogy azért büntessenek meg. Na erre mi lett, túl bátortalannak lettem titulálva, és ott vége is lett a vizsgámnak, hogy még csak el sem kezdődött igazán...

Harmadik alkalommal valóban vétettem. Egy utcán be lehetett menni, de féltávon le kellett kanyarodni, mert behajtani tilos volt onnantól. Viszont pakoltak a sarki bolt előtt, és a kisteherautó kitakarta a tilos táblát, egyáltalán nem láttam. A rutinom meg nem volt annyi, hogy fejből tudjam, hogy onnan már tilos van, és kanyarodni kell.... Ez akárhogy is ott állt a teherkocsi, nekem valahogy mögé kellett volna néznem, mielőtt továbbmegyek...

Negyedik vizsgám hibátlanul sikerült...

2018. júl. 10. 11:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne add fel, sikerülni fog.

Forgalmi vizsgán egyetlen hiba miatt meg lehet bukni, a rutinos vezetők közül is sokan megbuknának, ha újra vizsgázni kellene.

Ami tanulsága lehet a történetednek, hogy nem szabad szűk helyet választani a parkoláshoz, keress olyan szabad parkoló helyet ahol nem kényszerülsz centizgetésre.

2018. júl. 10. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!