Manapság már nincs joga az embereknek a normális közlekedéshez?
Egy csomó marha van az utakon.
Ha az ember valami problémát szóvá tesz, vagy megoldást akar találni rá (pl: veszélyes gyorshajtók, szerencsétlen tötymörgők, az ember s.ggében közlekedők, szabálytalan biciklisek, bunkó parkolók, akármi), akkor amilyen véleményeket kap:
- ha nem tetszik, ne menj oda / ne menj autóval
- nem a te dolgod, semmi közöd hozzá
- önkéntes rendőr vagy
- bezzeg a motorosok/autósok/szomszédkiskutyák IS milyen rosszak
- ez a legnagyobb problémád?
- bírd ki
- joga van hozzá + konkrét ostoba kifogások, hogy miért oké amit csinál
Stb.
Tényleg itt tartunk? Aki szabályosan, normálisan szeretne közlekedni, még az maradjon kussban, és tűrjön, és ne járjon autóval?
Én mondjuk már tényleg nem vezetek, épp ezért, mert esélytelen értelmesen közlekedni, de utasként rengeteg hajmeresztő dolgot látok, és volt már, hogy valaki megállt előttünk, kiszállt, és nekiállt velünk ordibálni, pedig ő volt szabálytalan, mi csak kulturáltan, szabályosan közlekedtünk, és még neki állt feljebb.
Egyre több ismerősöm mondja, hogy már inkább jár vonattal emiatt.
A rendőrség se tesz túl sokat.
Tényleg ez a jövő? A kretének kiszorítják a normálisakat az utakról?
Tényleg nincs semmi megoldás ezekre a problémákra, tényleg kötelesek a normálisak eltűrni azt, hogy mások miatt veszélyben vannak, vagy "csak" szivatva, akadályozva vannak?
Tényleg még a szabálytalankodó, rosszindulatú sofőröknek van igazuk, és ezt tényleg el kell tűrni?
Szerinted "ugyanolyan" valakit balesetveszélybe sodorni, meg "megkérdezni" valakitől, hogy "mi van?"?? Komolyan? Ugyanolyan a kettő? :D
Szájba vágásról meg ki beszélt? :D
Jó neked, hogy lesz.rod ha veszélyben vagy. Van, aki nem akar balesetet.
Te magad írtad, hogy lesz.rod....
Már kicsit unalmas ez a nyivákolás, de reagálnék pár dologra.
Kezdésnek, a közlekedés nem olyan veszélyes mint ahogy te azt beállítod. Szerinted az (mert nem vezetsz), de ha lenne tapasztalatod és használnád az agyadat, akkor kisujjból megoldasz helyzeteket, nem ide jössz sírni.
Azzal nem tudsz mit csinálni ha nem tartanak követési távolságot (jelzem, sokszor csak a tapasztalatlan hiszi hogy nem elég a távolság!!). Vezess kiszámíthatóan és nem mennek neked.
Ha az előzése közben volt időtök integetni, neki pedig titeket bámulva röhögni, akkor valóban nem volt necces helyzet, teljesen felesleges a másikat ok nélkül hergelni. Főleg hogy nem is az első eset...
Mindkét nagyapám lassan lassan vezet, annyira hogy a család rendszeresen röhög az öregeken, viszont ők nem háborognak azokon akik megelőzik/letolják. Teljesen békében élnek a tudattal hogy mások gyorsan hajtanak. Végy példát, foglalkozz a saját dolgoddal.
Erről írtam az elején. Ahelyett hogy HakapesziM is meghalna minden nap, helyette simán megold egy ilyen helyzetet és megy tovább, nem okoz törést a kis lelkében. A héten egy személyautós előzött egy buszt, szemből jöttem én a nyergessel, de az autó nem fért be. Hadonászás helyett felmértem a terepet, elég széles volt az út és lehúzódtam, elfértünk 3an egymás mellett. Ha nem fértünk volna el, akkor lassítok. Probléma egyszerűen megoldva és így közel sem volt veszélyes helyzet.
A kisgyerekes dologgal nem tudom mi a bajod. Nem teremthetsz egy mindentől elzárt helyet. Vannak családok akik a vasút mellett laknak és mégis felnő a gyerek.
1. Ha csendes életet akarsz, akkor költözz olyan helyre. Nagybátyáméknál a tanyán nem száguldoznak idegenek.
2. A gyereket nem kell elzárni minden zavaró dolog elöl. Nem körülötte forog a Föld, nem baj ha ebben a tudatban nő fel.
"sokszor csak a tapasztalatlan hiszi hogy nem elég a távolság"
Szerintem ha a tükörben már egyik lámpáját se látom a mögöttünk jövőnek, akkor elég közel jön...
"Vezess kiszámíthatóan és nem mennek neked."
Ez ugye valami vicc akart lenni? Minden ismerősöm kiszámíthatóan vezet (ezalatt értem: előbb indexel, majd fokozatosan fékez, ha kanyarodni akar, nem satuzik, nem index nélkül lassítgat, stb), mégis többekbe mentek már bele. Nagyrészt az volt a helyzet, hogy a mögöttük menő a telefonját nyomkodta. Ha nem is látja, hogy mit csinálok, akkor tökmindegy, én hogy vezetek.
"akkor valóban nem volt necces helyzet"
Igen, ezt írtam én is... Csak érdekes volt, hogy megvárta, amíg azért jön szembe valaki, és akkor fogott az előzésbe.
"teljesen felesleges a másikat ok nélkül hergelni"
Ok nélkül? Írtam már, hogy előtte a fenekünkben jött.
"Teljesen békében élnek a tudattal hogy mások gyorsan hajtanak."
Ismét örülök neki, hogy más békében él a tudattal, hogy kretének veszélybe sodornak másokat, és emberek halnak meg az utakon.
"elfértünk 3an egymás mellett"
Ja, hát úgy tényleg megoldható. Nálunk 2 autó + 1 bicikli már nem fér el egymás mellett az utak legnagyobb részén. Nem ritka, hogy valaki az árokban köt ki, mert szemből valakinek az ő sávjában támadt kedve menni.
"Vannak családok akik a vasút mellett laknak és mégis felnő a gyerek"
Igen, és? Mi is a vasút mellett lakunk nem messze. A vasútnak van értelme, van rá értelmes, racionális indok + nem jár hajnal 3-kor + halkabb.
"Ha csendes életet akarsz, akkor költözz olyan helyre"
Egy szűk ezer fős falucskába költöztem, elég csendesnek tűnt, és az is lenne, ha nem lenne pár agyhalott.
"A gyereket nem kell elzárni minden zavaró dolog elöl. Nem körülötte forog a Föld, nem baj ha ebben a tudatban nő fel."
Szóval ha tudna aludni, akkor már körülötte forogna a föld? :D
Na mindegy, tényleg választ kaptam a kérdésemre, tényleg nincs joga manapság az embernek normális közlekedéshez. Köszönöm a válaszokat!
"Én mondjuk már tényleg nem vezetek..."
Jelented ki -nagy bölcs élettapasztalattal- kb. 20 évesen úgy, hogy friss a jogosítványod is. (Ha van egyáltalán?!)
Egyre több ismerősöm mondja, hogy már inkább jár vonattal..."
Ezt viszont köszönettel vesszük, hogy vannak akik belátják, hogy nem tudnak közlekedni.
Csak megjegyezném, hogy egy alapos pszichológiai vizsgálattal elejét lehetne venni annak, hogy feleslegesen kapjanak jogosítványt olyanok is, akik félnek a többi közlekedőtől és előbb-utóbb balesetet okoznak majd.
Gyakorlás helyett meg fb.-csoportokat alakítanak...
...mint a kérdező is és ragozzák a semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!