Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manapság már nincs joga az...

Manapság már nincs joga az embereknek a normális közlekedéshez?

Figyelt kérdés

Egy csomó marha van az utakon.

Ha az ember valami problémát szóvá tesz, vagy megoldást akar találni rá (pl: veszélyes gyorshajtók, szerencsétlen tötymörgők, az ember s.ggében közlekedők, szabálytalan biciklisek, bunkó parkolók, akármi), akkor amilyen véleményeket kap:

- ha nem tetszik, ne menj oda / ne menj autóval

- nem a te dolgod, semmi közöd hozzá

- önkéntes rendőr vagy

- bezzeg a motorosok/autósok/szomszédkiskutyák IS milyen rosszak

- ez a legnagyobb problémád?

- bírd ki

- joga van hozzá + konkrét ostoba kifogások, hogy miért oké amit csinál

Stb.

Tényleg itt tartunk? Aki szabályosan, normálisan szeretne közlekedni, még az maradjon kussban, és tűrjön, és ne járjon autóval?

Én mondjuk már tényleg nem vezetek, épp ezért, mert esélytelen értelmesen közlekedni, de utasként rengeteg hajmeresztő dolgot látok, és volt már, hogy valaki megállt előttünk, kiszállt, és nekiállt velünk ordibálni, pedig ő volt szabálytalan, mi csak kulturáltan, szabályosan közlekedtünk, és még neki állt feljebb.

Egyre több ismerősöm mondja, hogy már inkább jár vonattal emiatt.

A rendőrség se tesz túl sokat.

Tényleg ez a jövő? A kretének kiszorítják a normálisakat az utakról?

Tényleg nincs semmi megoldás ezekre a problémákra, tényleg kötelesek a normálisak eltűrni azt, hogy mások miatt veszélyben vannak, vagy "csak" szivatva, akadályozva vannak?

Tényleg még a szabálytalankodó, rosszindulatú sofőröknek van igazuk, és ezt tényleg el kell tűrni?

2018. jún. 13. 13:46
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

Az esetek 99%-ában akivel ezek gyakran megesnek az nem tudja, de valóságban ő a kretén az úton.

Érdekes, velem fél millió levezetett km alatt 1x történt meg, hogy valaki megállt előttem és kiszállt anyázni (egy kamionos, amiért 2 sávon - incl. buszsáv - index és minden nélkül rámhúzta a kormányt, ezzel átszorítva a szembejövő sávba és ezért rádudáltam. A mondandója az volt, hogy milyen bunkó mindenki MO-n mert nyugaton őt biza beengedik).

Viszont nap mint nap látom a sok idiótát, aki vezetni nem tud, autót nem érzi, foglama sincs hova megy, mit akar, kóvályog az úton...

2018. jún. 13. 15:47
 12/44 anonim ***** válasza:

ezt a sok marhaságot, ami a kérdésben van...pfff..

egy igazi feljelentő típus, ha nagyon unatkozik.

2018. jún. 13. 15:54
 13/44 anonim ***** válasza:

"Én mondjuk már tényleg nem vezetek"

"Egyre több ismerősöm mondja, hogy már inkább jár vonattal emiatt."

Több millió balesetmentes kilométerrel a hátam mögött azt gyanítom, hogy egy vidéki kisvárosban vezetgettek te és az említett (szintén nyugdíjas) ismerőseid, és vad száguldozásnak veszitek ha valaki nem a ti óvatoskodó sebességetekkel cammog, vagy nem tart be pl. kétszáz méteres követési távolságot.

Elképzelni sem tudom, hogy mit csinálnátok pl. egy német autópályán, amikor akár 300-al elmennek mellettetek, vagy olyan helyen ahol kissé kaotikus a közlekedés??!

Nektek valóban a vonatozás való.

Pl. itt melyik megy szerinted szabályosan, avagy szabálytalanul??!

https://www.youtube.com/watch?v=4phFYiMGCIY

2018. jún. 13. 16:09
 14/44 A kérdező kommentje:

Hát igen, csak az a baj, hogy nem csak az igazságérzetről van szó, hanem elég veszélyes is sokszor, amit csinálnak. :(

Hát, velem/velünk volt a baj, ha az bajnak számít, hogy nem hajtottunk az árokba előle, hogy elférjen, ill. hogy mutattam neki, hogy "mi van?".

A tökölést meg beírtam a kérdésembe, mint problémát, azt hittem, ebből lejön, hogy én nem úgy vezetek. :D

Na, ÉPPEN erről írtam a kérdésben. :'D Köszi, hogy jöttél mintának, hogy mire is gondolok. :D

"hogy egy vidéki kisvárosban vezetgettek te és az említett (szintén nyugdíjas) ismerőseid"

Vidéki nagyváros + gyorsforgalmi utak + néha Pest, és huszonévesek vagyunk, de amúgy stimmel.

"vad száguldozásnak veszitek ha valaki nem a ti óvatoskodó sebességetekkel cammog"

Pontosan, azért írtam a kérdésben problémának a cammogást, mert én is csinálom! Logikus.

"Elképzelni sem tudom, hogy mit csinálnátok pl. egy német autópályán, amikor akár 300-al elmennek mellettetek, vagy olyan helyen ahol kissé kaotikus a közlekedés??!"

Német autópályán vezettem már, tök jó volt, kulturáltak voltak az emberek. Marokkóban járam már, ott csak utasként ültem mondjuk kocsiban, elég kaotikus a közlekedés, de az emberekben van jóindulat, mindenki azt akarja, hogy haladjon a forgalom, kicsit szokatlan itteni szemmel, és káosznak tűnik, de szerintem jobb ott a közlekedési morál, mint itt.

Amúgy neked is köszi, te is igazoltad, hogy létezik a jelenség, amiről írok a kérdésben :D Egyből a normális van letámadva. :D

Amúgy persze, én is ismerek olyat, aki 50-nel csattog lakott területen kívül, és háborog, hogy mások hogy "száguldoznak"... De most nem erről van szó.

Igazából nem is kell ehhez vezetni, meg szerencsétlenkedni (vagy épp nem), hogy az ember belefusson ezekbe..

Pl:

- Nemrég a lakhelyem facebook csoportjában érdeklődött egy hölgy, hogy lehet-e tenni valamit, ha az utcájukban rendszeresen, minden nap késő este mászkál valaki kocsival úgy, hogy bőven a megengedett decibel fölötti hangerőn, trepnin tolja neki (kb 30-cal), bömböl a zene, satöbbi, mert igen zavaró, a babája nem tud aludni, meg hát igen valószínű, hogy szabálytalan az illető. Mit kapott? Önkéntes rendőr, csukd be az ablakot, minek kellett gyerek, stb.

- Pesten Hallottam facebook csoportban nem olyan rég volt egy poszt arról, hogy a biciklisek milyen kulturálatlanul közlekednek sokszor. Odaírtam kommentben, hogy hát igen, engem is nem egyszer ütött már el kis híján biciklis a zebrán úgy, hogy nekem volt zöld, neki piros. Erre mit kaptam? Üljek biciklire aztán majd megtudom milyen az, önkéntes rendőr vagyok, fogjam be, nekik ehhez joguk van.

- Valaki írta, hogy azért halad lassabban a kelleténél autóval, mert alig lát, és így érzi biztonságosnak. Én megkérdeztem, hogy ha alig lát, akkor miért vezet? Erre persze megtudtam a saját és édesanyám foglalkozását is, meg nem az én dolgom.

- Múltkor jelezték egy forgalommal kapcsolatos fb csoportban, hogy x helyen szondáztatnak. Megjegyeztem alatta, hogy tök jó, csinálhatnának ilyet többször is. Na itt is megkaptam, hogy ne már, hát most minek szivatni az embereket, nem az én dolgom, hogy más iszik-e (????)

- A minap láttam, hogy egy lánynak leszedik a fejét a motorosok, mert meg merte jegyezni, hogy figyelne ő rájuk nagyon szívesen, ha nem 300-zal jelennének meg mögötte. Válasz: biztosan csak irigykedik, mert a kocsija nem gyorsul úgy, mint egy motor.

Szóval nem kell az ilyen megnyilvánulásokhoz semmit se csinálni az úton...

2018. jún. 13. 16:31
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

14.

Szerintem te egész egyszerűen keveset láttál még. Nincs mögötted sok km. Magyarországon egész jó a helyzet.

Én pl. a németektől kapok idegrángást. Vagy a másik véglet:menj el egyszer Moszkvába. De végig, itthonról, közúton. Ha lehet télen.

2018. jún. 13. 16:39
 16/44 A kérdező kommentje:

Mögöttem nincs, de például édesapám kb 30 éve dolgozik olyan munkakörben, hogy napi több száz km-t vezet (személyautóban, ha ez számít), és ő is sokszor ki van akadva, és egyetért velem a legtöbb dologban.

Apósom is olyan huszon-valahány éve dolgozik autókkal, sokat vezet, ő is már inkább vonatozik, ha olyan helyre megy, ahova lehet, mert elege van.

(Egyikük se szüttyögős papi, mielőtt megkapnám ismét :D )

2018. jún. 13. 17:06
 17/44 anonim ***** válasza:
Ez ilyen.
2018. jún. 13. 17:32
 18/44 anonim ***** válasza:
43%

Tudod én azt szoktam mondani: a profi megoldja és megy tovább. A múltkor Ausztriában jött nekem majdnem frontálisan egy vén .asz. Láttam, hogy a telefont sztatja és átszedült a sávomba szemből. Félrehúztam a kamiont, csak a tükrei törtek szarrá. Ez ilyen. Az ilyet is meg kell oldani.

A mazsola meg nyavalyog, egy 50 km - és utat egy hétig mesél, mennyi hülye van, mi minden veszély leselkedett rá.

2018. jún. 13. 17:40
 19/44 anonim ***** válasza:

Figyelj kérdező, én évente 80 ezret megyek, régebben is ennyit mentem, és most is. Egyáltalán nem félek, sőt, imádok vezetni itthon is, külföldön is, bárhol, nem érzem azt, hogy meg akar ölni mindenki, meg ilyen marhaságok.

A közlekedés egy hatalmas társasjáték, ahol kicsit nagy a felelősség, és oda kell figyeljünk egymásra, mert emberek vagyunk, és tévedünk. De teljesen jól működik.

Aki sokat vezet, és ki van akadva a közlekedés miatt, az egyszerűen nem bírja a vezetést, nem neki való szerintem. Te pedig kérdező egyenesen be vagy oltva más emberek ellen szerintem.

Na peace.

2018. jún. 13. 19:08
 20/44 anonim ***** válasza:
Egyetértek a kérdezővel, érzem a súlyát, mert valóban vannak, akiket irritál a szabályok betartása, akik meg tehetnének ellene, meg épp akkor nincsenek ott...
2018. jún. 13. 22:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!