Milyen márkájú középkategóriás kis autót vennétek?
Nincs szükség mellébeszédre, ismerem a váltó és kuplung kapcsolatát, meg egyéb tulajdonságait ezeknek az autóknak is, amikkel te totál nem vagy tisztában. Maradjunk annyiban hogy relatíve egy fröccsöntött játékautóban nagyobb a sebességérzeted 80-nál, mint az 525D-ben 180-nál, ettől függetlenül nem igaz az állításod, mi szerint "nagyon durvát megy". Nem megy az semmilyet, csak az ócska anyagminőség és hanyag összszerelési minőség elhiteti veled. Egyébként pont belenyúltál, 525D-vel, 320D-vel, 320Ci-vel, jó öreg 1.9PD-vel is van tapasztalatom. 525D fogyasztását konkrétan lehetetlen 7 liter felé vinni, és 2x olyan erős mint a Clio. És bár nem rázza ki a beledet, de százszor jobban megy :) 2.7 audi motorral nincs tapasztalatom, de ekkora fals állítás után annak az igazságtartalmában sem lennék biztos.
Egyetlen állításod félig igaz, a gyors és erős kapcsolata, csakhogy a benzines motor a gyors, a dízel meg az erős. Ezért benzinesek a sportautók (amik valójában nagyon durvát mennek), és ezért dízelesek a teherautók, munkagépek, mert ott a nagy nyomatékra van szükség nagy súly mozgatásához. Jó oldalról közelítetted meg a súly és LE arányát és az áramvonalasságot, de a Clio ezektől nagyon messze esik, itt az áramvonalasság pusztán a fogyasztás csökkentése miatt volt szempont tervezéskor. Senki nem tervezte sportosnak ez azt autót, főleg nem az 1.5dci-vel.
Én komolyan nem értelek, ezekben az abszolút nem sportos autókból ülve te hogy nyilatkozol sportosságról? Próbálj ki 1-1 sportkocsit, vagy birtokolj egyet, akkor talán egyenlő vitapartnerek lehetünk :)
De nézzünk akkor csak száraz adatot: Clio 1.5 DCI, 90LE, végsebesség 178kph, 0-100 gyorsulás: 11.7
BMW 525D E39 Touring(!), és jófej voltam mert a két autó közt 10 év van: végsebesség 215, 0-100: 9.4
Szóval csak egy kérdésem van hozzád:
Te mégis mi a fenéről beszélsz?
525D 9 liter alapként? Tán lámpától lámpáig gyorsulásra használtad? Nézz nyugodtan gyári adatot, ha nekem nem hiszel, közútra 6 alattit ír, vegyesbe 7-et, csak városba ír 9-et, de tudjuk egy ekkora dízelt nem városi használatra veszünk.
Egyébként az A180CDI-t pont azért hoztam fel, mert lehet árban nem, de méretben ugyanúgy kisautó kategóriát képvisel, és erősebb, sőt, ugyanakkora 1.5 literes turbódízel :) De az 1.5dci Clio is egy nagyon jó hétköznapi kisautó, de ennyi. Egyébként pont olyan jellemtelen használati tárgy mint márkától függetlenül az összes ebben a városi kisautó kategóriában.
Egy Clio sport, OPC Corsa, Fiesta ST, Polo GTI, na ezekre lehet mondani hogy nagyot mennek, vagy ezeknek a hot hatcheknek a nagytestvérei, a GTI/R Golf, Megane RS, Focus RS, Astra OPC, Type-R Civic. Láthatóan más fogalmunk van a sportosságról és a nagyot menésről.
Te fogyatékos vagy???
Leírtam világosan hogy kategóriájához képest tartom gyorsnak.Azaz legyorsul egy 1.4crtdi polot/fabiat/ibizat.Aki meg fogyasztásból gyári adatot néz annál tényleg van valami agyi probléma.
Először jössz azzal hogy mercit, bmw-t, meg audit kergetsz vele, aztán jössz azzal hogy kategóriájához képest milyen, de az A mercit ne hasonlítsam hozzá, mert az drága :D Meg az 525D 12 litert eszik meg hasonlók. A gyári adatok meg igenis 1-2 deci eltéréssel de hozhatók. Csak olyan sofőr kell hozzá aki tud vezetni, nem egy ilyen kisebbségi komplexusos hazudgáló renault fan, aki szerint a 90 lovas 1.5dci "nagyon durvát megy" ;) Gondolom akkor annak a kis szerencsétlenségnek is taposod rendesen hogy menjen, az én kezem alatt pedig az átlagfogyasztásmérő mégis kibírt írni hármassal kezdődő értéket, ahogy az 525D is tudott 6 alattit közúton!
Jelenleg pedig konkrétan egy 2 liter turbó benzint hajtok, amiről szintén mindenki azt állította hogy 10 litert alatt nem eszik, de mégis 1 deci híján kihoztam belőle a gyári értéket, ami 6.4 l/100km, persze csak poénból, mert ez az autó nem erre való. De nem is értem miért válaszolok neked, csak hazudgálsz meg sértegetsz jobbra balra, a helyett hogy megpróbálnál ésszerűen érvelni. Ami persze nem megy mert totál inkompetens vagy a témában. Kettőnk közül nem én vagyok a fogyatékos azt elárulhatom! Bye
Rendeltetésszerű használat mond valamit? Gondolom... Ezek az értékek mind rendeltetésszerű használat, és kreszt betartva jött ki. Lefordítom a te szintedre: Közúton 90-el, nyugis előzésekkel.
A megnyilvánulásaidból vakon merem állítani hogy sokkal különbül vezetek, és értek az egész autózáshoz mint te. És azzal zárom feléd ezt a tök értelmetlen vitát, hogy SOSE mondtam hogy rossz autó a Clio, csak nem kell többet belelátni attól mint ami valójában: Egy totál átlagos kis városi autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!