A középkategóriás autók általában a presztízs, profizmus szimbólumai?
Megfigyelhető,hogy a legtöbb ember szerint, akinek van egy fiatal középkategóriás autója arra azt mondják "valaki".
Egy Polora,Cliora,Aurisra mindenki legyint egyet, egy Golfra,Focusra szintén.
Ellenben, egy Passat,Mondeo,Talisman vagy egy Avensis már magával csavarja a fejeket és azt mondják rá, "menő, ez már valaki".
De, ha megnézzük ezeket az autóknak a reklámjait, általában úgy kezdődik,hogy mutatnak valami hipermodern házat és előtte a kocsit, majd egy öltönyös fazon (valszeg menedzser) szépen odasétál a kocsihoz, aminek felgyulladnak a fényszórói.
Nem.
Mondjuk ha szerinted egy 5 millás Auris, vagy Focus nem középkategóriás, akkor mi az?
De egyébként is értelmetlen a kérdésed, mert tényként állítasz olyant, ami nem tény.
rengeteg ember nem "csavarja el" egy középkategóriás autó. Én. pld. inkább megnézek egy jó állapotú Citroen CV2-őt, mint egy új Mercit.
Aki az alapján választ autót, hogy mások az alapján hogy ítélik meg, az lelkileg defektes. Nála már csak az betegebb, aki az alapján ítél meg bárkit, hogy milyen autóban ül.
Szerintem azok hiszik el ezt a presztízs cuccot akik benne ülnek önelégülten hogy nekik micsoda autójuk van.
Ez olyan mint az Iphone tulajoknál... mutogatják nagyképűen hogy nézzétek parasztok.
Ja, ájfónom van, előtte androidom volt, különbséget nem érzek, van faceliftes Insignia a családban, de én mégis a régi Astrát használom.
Hogy miért Astra? Mert barátságosabb, nem olyan steril.
Amúgy is fent felsorolt autókban gyakran iszonyat nagyképű és igénytelen emberek üldögélnek akik sokszor céges autóként megkapták pl. a Passatot.
Meg ugye magyarisztán, az vagy amit vezetsz, amiben laksz, amivel telefonálsz. Külsőségek mindenek felett, az ember belső értékei nem is számítanak.
Én most csak egy jó példával jönnék kintről németből, négyen vagyunk kint mint család(anyós, após, én, feleségem), s tudod milyen autónk van?
Nekik 2es Scenic, nekünk g-s astra. Tudod miért? Mert bőven jó arra amire kell. Erre nincs felvágósdi, pedig, ha akarnánk lehetne jobb, de teszi dolgát, felesleges jobb.
De csak a magyar ilyen, hitel mindenre csilli villi közbe koplalás meg benzint se tudja fizetni no meg a szervízt.
Osztálytalálkozóra is egyik gyerek bérelt lexussal jött el felvágni hogy elvisz egy körre, gúnyosan hozzátéve hogy úgyse ülhetsz mindig ilyen kocsiba. Később szóbakerült a munka, ki merre mit dolgozik. A lexusos gyerek "DJ vagyok és bárban keverő", aztán beszéltünk ki mennyit keres, hát mit mond a gyerek, 7 milliót havonta, erre megkérdem melyik banknál van, OTP. Később elkértem a telefonját szelfizni, 180-210ig voltak rajta utalások.
NA ILYEN A MAGYAR TÁRSADALOM!
"De csak a magyar ilyen,"
Nem igaz.
Ez általános emberi tulajdonság. A világ minden nemzetében találhatsz ilyent. Én pld. magyar vagyok, de most nyáron vettem a 3. új autómat, szalonból - ez a harmadik Suzukim - pedig az áráért vehettem, volna 2-3 éves menő autót is.
utálom ezt a primitív általánosítást. Ez kb. a "minden szőke nő ostoba" szintje.
igen, ez értelmezés kérdése, és az itthoni szemlélet ráerősít a dolgokra, de valóban ez a sztenderd.
Nagyon sok nyugati cégvezető van, aki nem az a tipikus autófüggő. Vesz mondjuk egy Passat-ot vagy Talisman-t, esetleg valamelyik crossover-t számára fontos extrákkal, de jó, mondjuk azt, hogy valaki megveszi fullosan, és kész.
Csak itthon van az, hogy még a legkisebb cégvezetőnek is muszáj minimum egy A6-os Audi, de aki bátrabb, az egyből Q7-essel villant...megveszi céges lízinggel, üzemanyagból is visszaigényli az adót stb. de legalább van egy tekintélyes, drága villantós autója.
Az átlagembert pedig valóban inkább vonzzák az ilyen közép-felsőközépkategóriás autók, szintén hitelből, mert a szomszédnak látnia kell, mid van.
Csak én nem értem a kérdést? :/
Amúgy bárhol a világon, igen, még Németben is, aki vesz egy zsír új autót, az már mégiscsak valaki. Komolyan.
Német árakat ismerem.
Baleno 15.000
golf, focus 18.000
jól felszerelve.
Kollágák többsége bérlakásban, hitelre vett autóval.
A bömböst, mercedest jobban kedvelik.
Az már árban is elüt a suzukitól.
A fővárosban, ha van egy tehermentes,új építésű 100 nm-es lakásod, jó helyen szépen berendezve ( 100 millió++ ),
akkor nem vagy csóró. Egy középkategóriás autó mit jelent? Semmit. Másnak veszel autót? 10 év múlva semmit nem fog érni.
Lakj kellemes környezetben. Legyen a bankban száz milliód, hogy ne legyél megszorulva, ha kiraknak a munkahelyedről.
A lényeg, hogy ne érezzd magad csórónak. Egy közép vagy felső kategóriás használt autó egy-két millióért és a presztízs egy mondatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!