Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyibe kerül kb átlagosan...

Mennyibe kerül kb átlagosan havi szinten egy középkategóriás autó fenntartása?

Figyelt kérdés

Budapesten lennék kíváncsi kb mennyire jön ki havonta, nyilván az üzemanyagfogyasztás a használat mennyiségétől függ..főleg azon kívül érdekelnének tapasztalatok. :D Köszönöm!

Női kis autóban gondolkodom, tehát nem egy nagy 5 ötajtós BMW-re lennék kíváncsi mennyi fenntartást igényel!:D

2017. okt. 6. 23:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Vannak hónapok amikor szinte csak a fogyasztás ami pénzbekerül ... (plusz ugye a biztosítás) .Van amikor sajna kb 1 havi fizetést rá kel locsolni.

pl : 206-os 1.4 szívó benzin clio-mban 1 akkut cseréltem,4 éves akku volt,meg önindítót,azon kívül csak tankoltam cirka (meg olajcsere).

A lényeg,nettó 80-ra ne akarj nagyon kocsit.

A busz olcsóbb,és fix.

Ha havi szinten egy 10-15 ezret tudsz minimum mindig előtenni (400-700km város) ,és ha azt mondják,hogy hengerfejes lett ,ami 50 ezer ,és pont akkor kell vezérlést is cserélni plusz 40,összesen 110 munkadíjakkal, és nem az van,hogy "ó eladom nem tellik" akkor vegyél.

Szívó benzint kell venni,és nem rozsdahalmot,na meg nem kell "100 ezerért e36-ot svájci papától"

2017. okt. 6. 23:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Kivancsisagbol kiszamoltam nalunk. Egy Golfrol van szo, ami szerintem elegge kozepkategoria (meretet nezve inkabb annak az alja), ~15300 Ft jott ki honapra leosztva (ha nem felejtettem ki semmit), amiota nalunk van. Ez kopo alkatreszek csereje valamint adok es biztositas osszege leosztva honapokra.
2017. okt. 7. 02:35
 3/10 anonim ***** válasza:

Középkategóriás autóm van (Alfa 159), Tatabányán és környékén használom javarészt, szóval sok a városi közlekedés, így többet fogyaszt kicsit, de havi 15 ezer elég rá.

Az éves biztosítás 50 ezer (2 éve van autóm, így még elég alacsony kategóriában vagyok), az éves teljesítményadó 25 ezer. Ez a 3 tétel önmagában 21.250 Ft/hó. Mivel te női kisautót kérdeztél, ezért ez az összeg leredukálható szerintem ilyen esetben havi 15-re is.

Persze ehhez még hozzájön a futásmennyiségtől függő olajcserék száma, ami nálam 1 évben ha csak egyszer teszem meg, akkor anyagáron 25 ezer körül van (olaj+szűrők). A vezérléscsere 70, egy sima akku 30. Legutóbb eltört a spirálrugóm, 4 db volt 85.

Tehát nehéz levezetni, hogy mennyi egy havi költség, hisz ki tudja, mikor fog elromlani valami, mikor kell új gumikat venni az autóra, mikor koccan neked valaki.

A legegyszerűbb, ha kinézel egy típust, ami tetszik, és kiszámolod rá neten kalkulátorral a biztosítást és az adókat, majd nézel kopóalkatrész árakat. Ebből és az általad belőtt futással már tudsz kalkulálni egy átlagot, és el tudod dönteni, hogy belefér-e a költségvetésbe, vagy nem. :)

2017. okt. 7. 10:09
 4/10 anonim ***** válasza:

5 éves dízel Octaviára nekem 40 Ft/km jön ki éves 20.000 km mellett.

Ebben az amortizáció és alternatív befektetési költségen kívül minden benne van, azaz üzemanyag, tervezett és nem tervezett szervízköltségek, biztosítás, adó, parkolás, mosás, kiegészítők.

2017. okt. 7. 15:32
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

változó..

egyszer van egy bekerülési költséged, és egy eladási árad.

ha mondjuk 5 éves a kocsi és 3m ft az alábbi jó támpont:

3m ft a megvétel, 200 az átiratás, esetleg itt ott átnézetni kiválasztani autózni miatta. a 200 el fog menni. 2.2ért eladod 3 év mulva.

ez 1m ft,

kell rá egy garnitura gumi ennyi idő alatt de egy téli is, legyen 150e ft,

fékbetét csere egyszer, ablaktörlő mosatás és 3 olajcsere legyen 150e ft 3 évre.

biztosítás és adók legyen még 280e ft 3 évre.

tehát 3 évre egy 3 milliós kocsi 1.580e ft.

Ez esetben NEM indítottad be nagyon, számoljuk hogy havonta 1x tankolsz, és számuljunk egy átlag meghibásodást 350e ft ot 3 évre.. az elég alul van számolva de sikerült jó autót venned, soha nem karcoltad meg, soha nem volt semmi se.

1580+350 = 1930e ft, 36 hó alatt a havi költséged 69.480 ft.

Erre jön a 18ezerért a benya, 87-88e ft ra számolj a végén.

Ez teljesen reális és életszerű, ennyi el fog menni, terészetesen okozhatsz balesetet és véletlenül ez az összeg a duplája lesz, tönkremehet még valami a kocsiban amire esélyed van, tehát ez a minimum amire számolj pl egy ilyen értékű autónál.

Régebbinél az értékvesztés kisebb, a karbantartás fajlagos költsége nagyobb.

2017. okt. 7. 15:49
 6/10 anonim ***** válasza:

#5 látja reálisan a helyzetet. Mindent bele kell számolni.

És az ő összege közel is áll a valósághoz. Az előzőek vagy kummantanak, vagy egyszerűen nem vezetik mennyit költöttek a kocsira, és csak tippelnek...

2017. okt. 7. 17:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Értem, mindenkinek köszönöm a tartalmas válaszokat!
2017. okt. 8. 00:24
 8/10 anonim ***** válasza:
#6: szerinted az enyém (#4) miért nem áll közel a valósához?
2017. okt. 8. 13:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Igazad van, az is jó, csak lusta voltam kiszámolni :D
2017. okt. 8. 14:05
 10/10 anonim ***** válasza:

"Az előzőek vagy kummantanak, vagy egyszerűen nem vezetik mennyit költöttek a kocsira, és csak tippelnek..."

:)

2017. okt. 10. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!