Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megtartanátok a helyembe ezt...

Megtartanátok a helyembe ezt az autót?

Figyelt kérdés
Vw bora 1,6 16v 2000.évj. Lassan megy műszakira ezért átnézattem szerelővel. A hibalista: 1 féltengely,1 kerékcsapágy,2 legéscsillapító,1 féknyereg. Ezeken kívül hólyagosodik az alján,küszöbön a festés több helyen,lassan esedékes a vezérléscsere. A motorja viszont jó olajat egyáltalán nem eszi,kívül,belül aránylag szép állapotban van. Ha nem csináltatom meg akkor is átrugdalják műszakin(ismerős). Ha mind megcsináltatom akkor 150-200at kell rákölteni. Ha most eladom 600-ért megvennék. Utána mondjuk 700ért tudnák nézegetni. Ennyiért lehet jobbat,érdemlegesebb autót kifogni(persze ilyen kategóriába,kisautó nem kell),vagy inkább még maradjak ennél?
2018. márc. 31. 15:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Ha tényleg találsz olyan hülyét, aki 600 ezerért megveszi, azonnal add el!
2018. márc. 31. 16:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Az egyik kollégának tetszik,de persze nem mondtam el amit a szerelő mondott,mert nem annyira vészesek ezek a dolgok,ment is az autómmal és nem vett észre semmit,sőt dicsérte,hogy milyen jól megy. De utána 700ért kapni különbet?
2018. márc. 31. 16:05
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha elhallgatod a hibákat, morcos lesz az illető. Ha olyan természetű, akár be is perelhet. Ha viszont hozzáértővel átvizsgáltatja a kocsit vásárlás előtt, nem fog adni 600 ezret érte, mert az nem reális. Ha szeretnéd tudni, mit kaphatsz 700 ezerért, nézelődj a hasznaltauto.hu oldalon! Ha alapvetően rendben van a kocsid, szerintem hozasd rendbe, és tartsd meg! Így 700 ezer helyett csak 150-200 ezret kell kiadnod, és van egy jól működő kocsid. Semmi garancia arra, hogy amit veszel, arra nem kell 1-2 év múlva rákölteni ugyanennyit.
2018. márc. 31. 16:11
 4/12 anonim ***** válasza:
94%

Én megtartanám.

Ennek legalább tudod mi a hibája, mit kell rajta megcsináltatni.

Ha 700-ért veszel valamit, az viszont lutri lesz.

Könnyen lehet, hogy ugyanúgy átvernek majd, ahogy te akarod a kollégádat.

2018. márc. 31. 16:15
 5/12 anonim ***** válasza:
89%
700.000 Ft-ért nem fogsz olyan autót venni, aminek ne lenne valamilyen problémája, amit csináltatni kell. 700.000 Ft-ért egy hasonló évjáratú autót fogsz kapni, ami korának megfelelő állapotú lesz, tehát lesz rajta mit csináltatni. A te autód viszont nem lutri, tudod, hogy mi baja van, én a helyedben megcsináltatnám, amit kell rajta és használnám tovább.
2018. márc. 31. 16:19
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Én megcsináltatnám, mint lecseréljem egy bizonytalan előéletű autóra, aminek ugyan úgy megvannak a hibái, mint a tiédnek. Az a 150-200ezer forint, amit rá kellene költeni, el fog menni az átírásra és az első szervizre és 700ezerért nincs rá garancia, hogy legalább olyan jó állapotú autót veszel mint a tiéd, nem hogy jobbat. Én rákölteném azt a pénzt és használnám még évekig gond nélkül (ezt is tettem az én 500ezres Peugeotommal egyébként)
2018. márc. 31. 16:22
 7/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
Ha ebben az árkategóriában veszel másikat, arra ugyanúgy kell folyamatosan költeni. 15-20 éves autókról beszélünk. (Szinte) akármilyen autó, jönnek a karosszériahibák, a műszaki problémák, a futóműnek a magyar utak bőven odavágnak. Szóval az "újjal" se lenne sokkal kevesebb gond. Nem mondom, ha másfél-kétmillióért vennél, ott nagyobb az esély, hogy egy 7-10 éves autónál kevesebb a gond.
2018. márc. 31. 16:35
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag te egy javításra szoruló autót akarsz eladni, de venni már egy hibátlant szeretnél. Hápersze..
2018. márc. 31. 17:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
De ember, ha veszel egy másik autót, arra ugyanúgy költeni kell.
2018. márc. 31. 18:39
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges eladni ha ugyanannyiért vennél mást. Közel hasonló összeget rákölthetsz egy 700.000 Ft-os autóra is (vezérlés, fékek, olaj, szűrők, esetleg 4 új gumi stb stb) és máris ott vagy, mint a mostanival, csak még az előéletét sem tudod. A te autóad meg már ismered, tudod mire számíthatsz tőle. Bár a rozsda probléma a legnagyobb, és körül kell járni, de ezek már nem rohadnak annyira, mint az egy generációval régebbiek.
2018. márc. 31. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!