Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti eladnátok vagy megtartanáto...

Ti eladnátok vagy megtartanátok ezt az autót?

Figyelt kérdés
Van egy 1-es Ford Focusunk (2003-as, 220 ezer km, de esélyes, hogy tekergetve volt), illetve van egy 2-es Focus is. Utóbbi sokkal jobb műszaki állapotban van, persze 3 évvel fiatalabb is, ezzel járunk ki jelenleg külföldre dolgozni, így az egyes Focus csak otthon áll, alig van használva. Tehát most nem lenne szükség a két autóra, ezért gondoltunk az eladására. Viszont több mindent meg kellen csináltatni rajta, bármi is lesz a sorsa. Odavan benn a lendkerék, már egyre nehezebben indul az autó emiatt (valahogy kapcsolatban áll az önindítóval), ezenkívül több helyen recseg-kopog-csipog menet közben, ami nagyon bosszantó. Illetve a korából kiindulva (13 éves) már nem kicsit rozsdás is az alja, az egyik oldalán már lassan hegeszteni kell, illetve több helyen fel van hólyagosodva a festék. Viszont az utóbbi 2 évben volt rajta vezérlés, generátor, első szélvédő, fékbetétek, gumik, hűtő cseréltetve, ami miatt sajnáljuk eladni. 1 éven belül tervezünk hazaköltözni, akkor ismét kellene mindkét autó, de nem tudjuk, addig eladjuk-e ezt és majd veszünk másikat akkor, vagy addig hagyjuk meg ezt és javíttassuk meg saját használatra. Tavasszal megy műszakira, ott is több gond felmerülhet még, de eladni addig már nem tudnánk. Érdemes még fizetni utána a kötelezőket vagy adjuk el inkább? 700-800 ezer ft-nál többet nem kapnánk érte... ebből pedig később sem tudnánk jobb autót venni.
2016. jan. 18. 15:56
 1/7 anonim válasza:
Ha megvásárolná valaki akkor biztos kifogásolhatóvá tennè ès sokkal kevesebbèrt vennè meg mint amennyièrt eladnád.
2016. jan. 18. 16:13
 2/7 Beviz Elek ***** válasza:
700-800ért jót veszel, nem olyat amire még 1milliót kell költeni :D
2016. jan. 18. 16:36
 3/7 A kérdező kommentje:
Hogyne, én a kettes fókuszt 1,2 millióért vettem, de már jócskán 1,5 milliómban van, úgy, hogy folyamatosan jönnek elő a korral és kilométerrel járó gondok... így lassan, 200 ezer km felett már a turbó lesz a soros.
2016. jan. 18. 17:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Add el a fókát, és vegyél egy jó kis benzines gépet.
2016. jan. 18. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Költöttél rá 300 ezret, az semmi, egy benzinesre is simán rámegy ennyi.

A régi Focust meg add el annyiért, amennyit adnak érte, nem baj, ha potyán is adod el. Ugyanis ha rendbe rakod, csak veszítel rajta. Eladásnál a negyedét sem tudod visszakapni annak, amennyit ráköltesz, ez mindig így van.

Na de ha 1 év múlva kelleni fog az autó, akkor meg jobb lesz, ha ezt rakod rendbe, és tudod hogy mi van kicserélve rajta. Ha eladod, és veszel egy másikat 800 ezerért mondjuk, lehet ugyanúgy rá kell költeni 300 ezer forintot mondjuk. Ha kell majd az autó, akkor meg kell tartani, és rendberakni, és használni évekig, amíg megy.

2016. jan. 18. 18:26
 6/7 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy egyelőre nem tudom, a jövőben lesz-e pénzem a 7-800 ezres kategóriánál drágábbat venni, ezért hajlok a megtartás felé. Pont azért, mert tudom, ebben mi lett cserélve, bár amilyen tempóban mennek benn sorra tönkre a dolgok, egyre biztosabb, hogy nem 220ezer km van benne...

Egyébként rokonok vettek egy benzines autót 850ezerért, ugyanúgy már közel másfél millióban van nekik, mint nekem a 2-es focus, csak fogyasztásban, vezetési-utazási élményben messze elmarad az én autómtól. A benzines csak annak éri meg, aki keveset hajtja, nem nekünk, havi 2-3000 km mellett.

2016. jan. 18. 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezért mondom, ezt az autót már ismered, rendbe kell rakni, kilóméterrel nem kell foglalkozni. Amúgy is az 1-es Focus szuper autó, ha rendbe van rakva, a 2-es mégjobb, jó autóid vannak.
2016. jan. 18. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!