Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebben az esetben a helyemben...

Ebben az esetben a helyemben eladnátok ezt a lakást?

Figyelt kérdés

Van egy lakásom, ami ki van adva ugyanis jelenleg az élettársammal és két gyermekünkkel az élettársam 3 szobás lakásában élünk. A saját lakásom egy pici garzon a belvárosban. Nagyon magas összegű hitel van a lakáson, mivel CHF-es volt és forintosítva lett, kb. 1-2 millió Ft maradna csak meg készpénzben eladás után. Az ingatlan jelenleg ki van adva albérletbe, az albérleti díj pontosan annyi, mint a hiteltörlesztő.

Fontolgatjuk az eladást, nem tudom hogy aki esetleg ért hozzá, érdemes lenne eladni mostanában amíg ilyen magasak az ingatlan árak, vagy inkább tartsuk meg? Végülis kitermeli magát... Hónapok óta nem tudok dönteni, ha esetleg valami új szempontot tudnátok említeni, ami alapján dönthetnék az jó lenne.

2016. jan. 15. 12:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Én a helyedben nem adnám el, főleg ha a belvárosban van. Soha nem hátrány ha az embernek van ingatlana, jelenleg az a legértékállóbb befektetési forma.
2016. jan. 15. 12:25
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

Ha kitermeli a hitelt akkor én nem adnám el.

Mivel a CSOK nem fog segíteni jelenlegi formájában azokon, akik nem engedhetnek meg maguknak egy lakást (azokon meg főleg nem, akik a belvárosi minigarzonok célcsoportja), így mg várhatóan évekig biztosan lesz bérlőd 24 órán belül a lakásra.

Innentől kezdve tudni kéne mennyi még a hitel. Mert ha még 20 év akkor lehet jobb most +2 millió kp. De ha pl. csak 5 év és utána 15 milliót érő ingatlanotok lesz akkor nem éri meg eladni.

2016. jan. 15. 12:45
 3/12 anonim ***** válasza:
86%

Nem adnám el.. Egyrészt amiatt, amit mások írtak, hogy ha albérletből megvan a hitel fedezete, akkor bőven jó, de van egy más szempontom is:

Tudom, ezért most sokan le fognak húzni, hogy lehetek ilyen "negatív", de sajnos nem egy ismerősöm házassága, kapcsolata esett kútba, akár 2 gyerekkel is. Volt, ahol a férfi "bolondult meg" és otthagyta a 2 gyönyörű gyerekét és a 28éves szép feleségét egy 16 éves l...-ért (mindenki azt gondol ide, amit akar - lehet lányért de lehet más is :D), de olyant is tudok, ahol anyuka szerelmesedett bele valakibe és a férfi lapátra került.

Szóval azért nem árt, ha van egy "mentsvárad" :-)

2016. jan. 15. 13:19
 4/12 anonim ***** válasza:
90%
szerintem tartsd meg. majd jól jön a gyerekeknek, ha felnőnek
2016. jan. 15. 13:41
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igazatok van...Az is jogos, hogy ha bármi történne köztünk az élettársammal, akkor mehetek albérletbe a gyerekekkel?

Sajnos még 29 év van hátra a hitelből. 35 éves volt a futamidő :-( Párom azzal szokott poénkodni, mikor felhozom hogy a gyerekeknek szeretném megtartani a lakást, hogy milyen "szuper" ajándék lesz majd a lakás 20 éves korukban, amikor még mindig lesz rajta egy rakás hitel. Ebben viszont neki van igaza.

2016. jan. 15. 13:54
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
1. kommentelő vagyok: nem csak a futamidő a lényeg, hanem a tartozás mértéke is. Valahogy nehezen hiszem el, hogy egy 30m2-es mini garzonon akkora hitel lenne (önállóan), hogy még 29 évig 90-100 ezer forint lenne a törlesztője. Mert egy valóban belvárosi garzont ennyiért lazán ki lehet adni.
2016. jan. 15. 14:37
 7/12 A kérdező kommentje:
valóban nem annyi, 65 ezer Ft a havi törlesztő. 2008-ban épült a ház, de nem a legjobb, legfelkapottabb részen helyezkedik el. 65 ezernél kicsit többért (mondjuk 70-75 ezerért) még talán ki tudnám adni, ha emelnék a törlesztőt.
2016. jan. 15. 16:05
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem adod ki többért mint a törlesztő?? Ha sok pénzed összegyűlik akkor pedig előtörlesztesz és hamarabb lejar a hitel akkor.
2016. jan. 15. 16:29
 9/12 anonim ***** válasza:
80%
Még HUSZONHÁROM Millió hitel van a lakáson?! Uram atyám, hát mennyiért vetted azt a 30 nm-t?! 0 önerővel?!
2016. jan. 15. 17:48
 10/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem 23 millió. Ha előtörleszt akkor jóval kevesebb is lehet.
2016. jan. 15. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!