Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti ilyen esetben eladnátok a lakást és albiban bútoroznátok össze?
A barátomnak van egy kis polgári lakása (30nm) Kökin, szóval nem panel és saját, hitelmentes ingatlan, elviselhető környéken. Viszont ugye egy lyuk, oda gyereket nem lehet vállalni, meg élni sem igazán ketten. (Mindketten szellemi munkát végzünk, kell hely alkotásra.)
Én 6 éve lakom egy céges ingatlanban polgári lakásban(albérlet, de számlát adnak, gondoskodnak rólunk, egy cégé a lakás, nagyon alacsony bérleti díj (=75.000, 60nm, hatker)).
Most arra gondoltunk, hogy az ő lakását kiadnánk, és az enyémben fizetnénk az albit ketten.
Mit gondoltok? Ti mit tennétek?
Gondolkodtam eladásban is, de 4-5 millióért nem éri meg eladni azt a lakást, hiszen azzal semmire se megyünk Bp-en (hitel természetesen nem jön szóba).
28N
"Most arra gondoltunk, hogy az ő lakását kiadnánk, és az enyémben fizetnénk az albit ketten. "
Szerintem ez jó megoldás.
Hajajj, hát az a baj, hogy a barátod lakása a semmire sem jó kategória, eladni valóban nem éri meg, viszont szerintem kiadni sem... Kicsi is, a környék sem jó... Mennyiért tudnátok kiadni, utánanéztetek?
A kiadással egyébként az is a baj, hogy a javításokat (amit nem a lakók tettek tönkre) ugyanúgy nektek kell fizetni... A mi albinkban pl tavaly csak a cirkóra kellett költenie a tulajnak 120.000 Ft-ot (elromlott, alkatrész, tisztítás, munkadíj, két kiszállás, stb.) aztán az ablakokra új zárat rakatott + szigetelést, ez is volt vagy 60.000 Ft... Szóval erre fel vagytok készülve? Plusz ha lelép a lakó, még szerződéssel is lehetetlen behajtani a pénzeteket...
50-ért simán ki lehet adni, ha nem lepukkant.
Szerintem is jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!