Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti megcsinálnátok ha a helyemb...

Ti megcsinálnátok ha a helyembe lennétek a jogosítványt?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy kérném a véleményetek, ezzel az üggyel kapcsolatban.

Betöltöttem a 18 évet, júliusba már 19 leszek.

Még nem fogtam neki a jogosítványnak, de minden körülöttem lévő személy,aki velem egyidős már azzal "dicsekedik". Vagy 6 hónappal ezelőtt volt egy balesetünk, és ültem apukám mellett, az anyósülésen. Egy 22 éves srác nekünk jött, szerencsére nekünk nem lett semmi bajunk, bár a kocsi elég jól összetört. Azt a felit kapta el az autónknak, amelyken én ültem, mondhatni megijedtem egy kicsit.Azótától magamba már lemondtam a jogsit,nem merem megcsinálni.

Ráadásul úgy érzem nincs olyan jó térbeli látásom, és ezt mikor gyerek voltam az orvosok is tapasztalták.

Még gondolkozok rajta, hogy megcsináljam-e vagy ne. Ti hogyan döntenétek a helyembe?

2016. máj. 30. 17:17
 1/10 anonim ***** válasza:
28%

Én elmennék egy pszichológushoz, és miután túljutottam a poszttraumás sokkomon elmennék és megcsinálnám a jogosítványt.

btw: elég furcsán fogalmazol, iskolával hogy állsz? 8 általános kell a jogsihoz, anélkül nem adják!

2016. máj. 30. 17:23
 2/10 A kérdező kommentje:

Miért tűnik furcsának egyébként?

Ja, és egyébként azon túltettem már magam, de azért mégse tudom, hogy kezdjek-e neki vagy ne...

2016. máj. 30. 17:30
 3/10 anonim ***** válasza:
46%

Ne fossámán

Én motorral megyek és minden nap vmi suzukis opeles bmws sufni tuning majom fiatal öreg buta pitsa elakar gázolni, mert a kresz neki csak vmi wc papir, de mégse megy el a kedvem tőle.

Pedig még a rendőrök is mindig megállitanak.

2016. máj. 30. 17:36
 4/10 anonim ***** válasza:
28%

felit=felét

júliusba=júliusban

dicsekedik=dicsekszik

magamba=magamban

gondolkozok=gondolkozom

helyembe=helyemben

Ezek voltak furák, de így jobban megnézve látszik, hogy az E/1 személyű ragozással van leginkább bajod.

2016. máj. 30. 17:36
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
há elöbb a felit asztán a másik felit. Ha az orvosaid engedik.
2016. máj. 30. 17:47
 6/10 anonim ***** válasza:
47%

Tájszólás, ami írt szövegben lehet furcsa, de ezek a szavak léteznek.

Jogositványt akkor érdemes csináltatni, ha arra szükséged is van,azért fölösleges, hogy csak legyen,ha nem vezetsz évek múltán is nulla gyakorlatod lesz. A térlátás fontos az autóvezetéshez,elég nagy holtterek vannak az autó körül, minden felé figyelni kell. Az alkalmasság megítélése orvosi feladat, de valószínűleg nem kizáró ok a térlátásod

2016. máj. 30. 17:53
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

Megcsinálnám.

Nem látom az összefüggést abban, hogy azért mert volt egy balesetetek mért ne csinálhatnád meg.

Repülők is zuhannak le, akkor nem szállsz repülőre? Tégla is volt már akinek a fejére esett, akkor nem lépsz ki az utcára?

Annak idején én 17 évesen megcsináltam. Akkor volt rá időm lehetőségem. Később egyetem alatt, vagy munka mellett szerintem sokkal nehezebben szánja rá magát az ember. 28 évesen vettem autót, mert addig nem volt rá szükségem. Tehát 11 évig nem nagyon vezettem, csak néha-néha. De ettől még nem felejtettem el vezetni, nem felejtettem el a Kreszt. 5 éve vezetek rendszeresen, néha napi 600km-t is. És eddig soha még csak koccanásom se volt.

2016. máj. 30. 20:00
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Mindenkinek ment a zöld pacsi!

2016. máj. 30. 20:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Max várj vele kicsit, nem verseny ez, hogy xy-nak már megvan, Csináld akkor mikor ugy érzed, hogy készen állsz rá.
2016. máj. 30. 22:38
 10/10 anonim ***** válasza:
49%

Ez nem egy verseny, attól senki nem több, hogy van jogsija, mint az, akinek nincsen. Én is kb annyi vagyok mint te, egy hónap múlva leszek 19, van jogsim lassan egy éve, de értelmetlen, mert még tanulok, most érettségiztem, nincs keresetem - azaz nem tudok fenntartani egy autót, anyám kocsiját meg anyám használja, ritkán kapom kölcsön, amikor neki nem kell. Vannak persze akiknek már van kocsija ennyi idősen, de azt apuci-anyuci tartja fenn és tankolja, miután megvették a fiacskájuknak.

Én csak azért csináltam meg, mert koleszos voltam, és volt lehetőség olcsóbban megcsinálni a kolesz tagjainak 11. évfolyamon, időm is volt rá, így inkább letudtam még most.

Neked traumád is volt, így én a helyedben ezen túlesnék esetleg szakember segítségével, és akkor tenném le a jogsit, amikor kedvem van hozzá, vagy szükségem van rá. A többiek hadd menőzzenek, szomorúak lesznek amikor majd széttörik a kocsit, és anyucinak nem lesz kedve kipengetni 100-200 ezret a javíttatásra. :)

2016. máj. 31. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!