Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megtartanátok ezt az autót a...

Megtartanátok ezt az autót a helyemben?

Figyelt kérdés
Vettem egy Opel astra g kombi 1,6 benzinest 2000-es évj fél éve 380000. Örültem neki mert olcsó volt,jól ment(nem vagyok egy nagy autószakértő). Aztán 1 hét múlva mondom átnézetem szerelővel. Szép hangja volt a motorjának,futőművet éreztem,hogy nem az igazi,de régi swift után nem tűnt rossznak. A szerelő írt egy listát:4 lengéscsillapító,4 gömbfej,2 kerékcsapágy,1 fékmunkahenger,1 féltengelycsukó.124000. Ezt 3 hónapra leosztva lett megcsinálva. Közbe elekromos hibák,ablakemelő klíma javítás fél év alatt 67000. 2használt gumi 15000. Karosszériás is nézte az autót küszöb foltozás történt 20000ft,és mondta,hogy az eleje rommá volt törve,motor ,műszerfal ki volt szedve,szélvédő cserés volt. Most ott tartok,hogy 700000ftba van átiratással együtt az autó kb fél éven belül esedékes a kuplungcsere,vezérlést se cseréltem benne és észrevettem a taposólemeznél vizesedik a szőnyeg,motor,váltó jó. Még minimum egy 100000ftot rá kell költeni és akkor "jónak" mondható. Ha eladom akkor viszont bukok rajta min 200-at akkor megintcsak kidudja mit tudnák helyette venni.
2018. jan. 18. 12:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy ennyi éves kocsinál ez teljesen "szokványos". Logikus, hogy valaki nem azért válik meg az autótól, mert hibátlanul működik :)

Mérlegelj. Ha tudsz jóval újabb autót venni (2008 körüliekkel talán nincsenek ekkora problémák, még nem rohadnak, nem hajtották szét), jó áron (ez nem azt jelenti hogy olcsó!!! Olcsó húsnak....), akkor válj meg tőle. De szerintem ennyi ráköltött pénz után folytasd a kocsi felújítását.

De arra figyelj, hogy nem 100e lesz még. Annyi a kuplung felújítás kb.

2018. jan. 18. 12:19
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért ez kicsit sem szokványos....

Én már látatlanban sem vettem volna meg, ennyi pénzért igen csak gyanús a dolog!

2018. jan. 18. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi a szándékod, mik az igényeid és a lehetőségeid. De annyit mondhatok, hogy nem butaság rendbe tenni és használni. Ha most eladod és veszel egy másik autót, akkor újabb problémahalmazt veszel a nyakadba és kidobod az ablakon egy újabb átírás költségét. Sajnálom hogy így behúztak a csőbe, de még mindig igaz a mondás, olcsó húsnak híg a leve.
2018. jan. 18. 12:35
 4/9 anonim ***** válasza:

"Olcsó húsnak híg a levele"!

Ugyanott vagy (ha nem rosszabbul jártál), mintha vettél volna egy fiatalabbat és jó állapotban drágábban. Csak Te most ráfizettél a szervizköltség árán.

2018. jan. 18. 12:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy szarul jártam,csak nem volt akkor több pénzem.
2018. jan. 18. 12:56
 6/9 D. Brasco ***** válasza:
45%
Az lehet hogy pénzed nem volt,de eszed se sok,hogy attol függetlenül te azt hitted hogy a kinalat legaljarol majd te kifogod az aranyhalat!Mondjuk most mar igy jartal!Ha neked megéri még azt a penzt amit ra kell locsolni akkor tartsd meg!Mondjuk amennyibe neked ez a tanulopenz dolog van inkabb foglalkoznek meg vele egy kicsit aztan akkor legalabb lesz egy összetákolt de legalabb működő autod!
2018. jan. 18. 13:11
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát már a végén vagy, Ha kész tudod h van egy jó kocsid amire nem kell már költeni. Amúgy ez az amint mindenki mondd, hogy a kínált aljáról venni nem érdemes
2018. jan. 18. 13:42
 8/9 anonim ***** válasza:
74%

"Azért ez kicsit sem szokványos...."

Gondolom te az az ember vagy, akinek van pénze egy szalon autóra. Azzal tényleg nincs gond. De megnézném azt a kocsit 18 év és 400 ezer km után...

2018. jan. 18. 14:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezért mondják, hogy olcsó húnak híg a leve.

Most úgy látod, hogy további 100 eFt-ot kell rákölts. Ezt elfogadtad? Ha igen, akkor gondolj bele, hogy jöhet még ezen felül 100-200 eFt váratlan kiadás. Ezt is lenyeled majd? Ha igen, akkor tartsd meg, ha nem, akkor add el! A tanulópénz már elment.

2018. jan. 18. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!