Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek, hogy éri meg...

Szerintetek, hogy éri meg autót tartani, egyet sokáig vagy pár évente évente cserélgetni?

Figyelt kérdés
Anyagilag melyik a jobb? Ha sokáig tartod csökken az értéke sokat plussz költögetni kell rá. Ha cserélgeted akkor drága az átírás meg előjöhetnek rejtett hibák.
2018. jan. 18. 11:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Vettünk 7 évesen egy Opel Vectra B-t 1,5 millió forintért, most 17 éves, és eszünk ágában sincs lecserélni, olyan megbízható. Csak tankolni kell.

Viszont van néhány éve egy Zafiránk, amire gyakorlatilag már nagyjából fél millió forintot költöttünk (most 18 éves, 8 éve van meg), de a "rejtett" hibái után ez is használható kocsivá vált.

Ahogy gondolod. Nekem nem kellenek az új extrás, csili-vili szalonautók, bőven elég ha elvisz A-ból B-be.

2018. jan. 18. 11:24
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha úgy cserélgeted, hogy minidg újat veszel, akkor nem az átírás sok, hanem az értékvesztés. A kocsi 3 év alatt az értékének nagyjából harmadát elveszti. Tehát egy 3 milliós autón buksz 3 évente 1 milliót. 12 év alatt 4 milliót buksz. Ha 12 évig használod ugyanazt, akkor kb. a 4/5-ét veszíti el az értékének, tehát 2,4 milliót buksz, viszont idősebb korban már számolni kell szervizzel is. Ennek költsége attól függ, mennyit mész az autóval. Ha évi 10-15 ezer kilométert, akkor valószínűleg nem lesz sok a szervizköltség, tehát olcsóbban kijössz egy autóval. Ha viszont évente 30-40 ezer kilométert belepakolsz, akkor már lehet, hogy megközelíti az összköltség a 4 milliót, és akkor érdemesebb a cserélgetés mellett dönteni.
2018. jan. 18. 11:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát én is ilyen 6-700000ft-os autóba gondolkodok. Volt 1 Fiat bravom,amit mindenki fikázott,hogy megbízhatatok ennek ellenére a 2 év alatt nem volt semmi baja.Most eladtam akarok egy kicsit nagyobbat.
2018. jan. 18. 11:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez annyira emberfüggő, hogy csak na!

Engem is "fikáztak" már párszor, hogy mikor cserélem már le az öreg mercit, de amikor elmondom, hogy mennyiből lett kicserélve rajta ez meg az akkor csak néznek kimeredt szemekkel....

Egyrészt nekem nincs pénzem drága vagy új autóra másrészt megbízható autó kell.

Nem érdekel, hogy lusta mint a dög, az érdekel, hogy ha elindulok A-ból akkor tuti odaérjek B-be.

Van aki nem így gondolkodik, akinek számít, hogy mit gondolnak mások a kocsijáról ezért pár évente cserélgeti mert ő ettől hiszi magát valakinek vagy szimplán ehhez van kedve.

Szóval erre nem igazán lehet válaszolni.

De szerintem nem éri meg új vagy 1-2 éves autóban gondolkodni mert előttem leírták, hogy nagyon sokat veszít az értékéből.

A legjobban olyan 10-12 éves egyszerű autót éri meg venni, mert azzal lehet "spórolni" ha tömegközlekedés helyett használjuk közepes vagy nagyobb távon.

2018. jan. 18. 12:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyilván ha sok idejig megtartod az olcsóbb, mint cserélgetni
2018. jan. 18. 13:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Én régebben évente, mostmár 2 évente cserélem. 5-10 év közötti autókat vettem mindig. Így az értékvesztésem szinte nulla, sőt, volt hogy már nyertem is az autón. Rejtett hibák nem jönnek elő, ha úgy veszed, akkor még kisebb is így az esély, hogy valamilyen hiba előjöjjön, mert kevés ideig használod. Annyi, hogy én mindig jó állapotú, elég drága autókat veszek, nem a kínálat aljáról. Ahol bukok, az az, hogy át kell iratni, sokszor gumit kell vegyek, szíjat szoktam cserélni minden szíjas autónál ha kell, ha nem, fékbetétet is, ilyenek. Szóval itt sok pénz elmegy, de nekem megér annyit, hogy sokféle autót kipróbálgathassak.
2018. jan. 18. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!