Egy modern,2018-as kiadású új autónál kb. mennyi a 0-100 km/h-ra való gyorsulás átlagban, benzinmotorral, automata váltóval?
Mazda cx-3 ról lenne szó.
Ez szerintetek jó?
Például, hirtelen kell gyorsulni, akkor ez eltarthat tovább is, ha padlógázzal nyomatom neki?
A 0-100 gyorsulás a közlekedésben a legkevésbé releváns dolog amúgy. Ha nem vagy boyracer, akkor sem kilőnöd nem kell a lámpánál, sem 100-ra gyorsítani a következő lámpáig...
Ami számíthatna, az a 70-90-ről 100-120-ra gyorsulás egy előzéshez. Ezt meg nem szokás megadni. Persze némi összefüggés van a gyorsulási adatok között, azaz minél jobb a 0-100, annál jobb szokott lenni a fenti is.
Köszi!
Szerintetek strapabíró járgány : Mazda Cx-3
Vagy inkább Suzuki SX4 S-Cross 2018 modellt vegyek?
Suzukit vittem tesztvezetésre, őrületesen gyorsul!
8.5 mp alatt 0-100 ra!
Jó járgány!
Mazdát nem vittem tesztvezetésre, csak be vagyok jelentkezve április 25.-re, mert nincs a közelembe Mazda kereskedő.
Szerintetek jobb a Mazda?
De ahogy elnézem, nem komfortos.
A Suzuki komfortos.
6.000.000 HUF-om van rá.
Milyen járgányt ajánlotok ebből?
Megtetszettek az SUV modellek!!!
Mi alapján mondod, hogy nem komfortos a Mazda?
Meg egyáltalán melyik motorról van szó?
Ha ennyire gyorsulgatni akarsz, akkor miért nem kisautót veszel erős motorral? A fogyasztása is kevesebb lenne, a kanyarstabilitása is jobb.
Pl. egy swift ugyanazzal a motorral 1-2 mp-cel jobban gyorsul, mint az S-cross, mivel könnyebb 200-300 kilóval és a légellenállása is kisebb.
Egyébként mennyi időre tervezel vele? Csak mert a suzuki turbómotoros, simán lehet, hogy 150-200 ezer km-nél a turbó megadja magát, és annak drága a cseréje. A mazda benzinese szívómotor, ilyen szempontból olcsóbb lehet a szervíz.
Hosszú távra.
Kb. 400.000 km-re gondolkodok.
Mivel a lakóhelyem,és a munkahelyem közötti távolság 150-160 km/naponta (csak ház-mh.), és még nem mentem szabadidőmben vele sehová.
G120 2wd at 6sebességes automata váltó. Ez a motortípus.
Annyiból nem komfortos, hogy műszerfal nem tetszik.
Linkelek:
Nekem a megbízhatóság a lényeg.
Építőmérnök vagyok.
Azért nem veszek dízelest, mert a benzinest én is tudom otthon javítani, a kisebb hibáknál, de a dízelest nem lehet, csak autószerelő, vagy a kimondottan szalonban, mert az direkt úgy van összerakva, hogy ne nagyon lehessen bele piszkálni.
Benzines erősebb, több LE..
De ti milyen (más) autót ajánlotok 6.000.000 HUf-ból?
A szalonban a Suzukit akarják rám sózni, sx4; meg a Vitara-t.
De gyenge az alváz, amit ők is beismertek.
Kia Stonic-ot akarnék venni, vagy Hundai Tucson-t, úgy , hogy beleadok 6.-ot, és a többi hitelre megy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!