Hány köbcentis autót érdemes megvenni automata váltóval?
Figyelt kérdés
több helyen olvastam hogy kis köbcentis autó nem jó ilyen váltóval mert sokat fogyaszt,nem gyorsul mi igaz ebből?2014. szept. 13. 22:55
1/6 A kérdező kommentje:
1.6 100 lóerős autóra gondolok
2014. szept. 13. 22:58
2/6 anonim válasza:
A régi automata váltók voltak ilyenek. A mai szekvenciális (pl. DSG) váltókkal kevesebbet fogyasztanak és jobb gyorsulást is képesek produkálni.
3/6 anonim válasza:
Hát ezt azért az automata váltó kialakítása, működési elve is befolyásolja. Mert vannak a régi "olajkavarós" automaták, na azok még a nagy motorokat is rendesen le tudják "tompítani", nemhogy a kicsiket, de pl egy mai modern duplakuplungos szerkezet (pl a DSG) az nem számottevően vagy egyáltalán nem rosszabb hatásfokú mint egy kézi váltó, tehát a kis motor teljesítménye sem veszik el ezekkel párosítva.
4/6 anonim válasza:
Szerintem 2000 köbcenti vagy afelett érdemes automata váltóst venni. (vagy ha turbós kis ccmes motor: 140-160 ló felett, függ az autó méretétől)
5/6 anonim válasza:
Én azt mondom, hogy attól függetlenül, hogy DSG e vagy csak szimpla váltó, tapasztalataim szerint 150 lóerő alatt a manuális ideális, 150 lóerő felett pedig már az automata a jó.
6/6 anonim válasza:
Szerintem meg semmi köze a teljesítményhez. Egy jó automata- váltóval a kis cm3-es autó is jó lesz meg a nagy is. Viszont egy rossz autómatával mind a kettő szar lesz. Nekem a 124cm3-es motorom is automata. Inkább azt kell figyelni , hogy a váltó mennyire ismeri fel , hogy mire is van szükség az adott helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!