Vezetni tanul a fiam, de nem megy neki. Volt már valaki hasonló helyzetben?
9: Erős szó? De ha egyszer nem tud figyelni?
Nem gondolod, hogy ezért nem megy neki a vezetés?
Szerintem az a gond, hogy nyomás alatt nem tud teljesíteni. Valószínűleg az előző oktatója már beleültette a szorongást, és ettől nem tud szabadulni. Én is kaptam jó adag szorongást a "kedves" oktatómtól, 10 évig nem mertem vezetni, miután nagy nehezen meglett a jogsim. Aztán egyrészt muszáj lett (gyerek miatt), másrészt van egy nagyon támogató és empatikus férjem, és jelenleg gond és különösebb izgalom nélkül vezetek minden nap. De nagy küzdelem volt önmagammal, kb fél év volt, míg nem kaptam szívdobogást, hogy jaj, most vezetnem kell - pedig napi kétszer ültem kocsiba.
Ezzel szerintem neki is egyedül kell megküzdenie, vezetni nagy felelősség, azonnali döntések sorozata. Egy dolog akarni a jogosítványt, másik dolog felnőttnek lenni ehhez.
Nagyon rendes tőled, hogy segíteni akarsz, de azt leszámítva, hogy megértő vagy, nem igazán tehetsz mást.
Ha hosszabb távon nem megy neki a koncentrálás, figyelemzavaros, szerintem akkor üsse kő azt a 200ezret, de ne kockáztassátok a forgalomban lévők és a fiad testi épségét. Ez nem játék.Ha átmegy a vizsgán, és ne adj Isten baj történik, egy életre veritek a fejeteket a falba, hogy ti tudtatok a problémáról, mégis hallgattatok róla és hagytátok volán mögé ülni.
És persze, baleset bárkivel megeshet, de ha ilyen probléma van, nem éri meg kockáztatni.
"Valóban a fiam nagy nyomás alatt van tartva, mivel ezek az oktatók nem valami türelmesek."
És a való életben mennyire türelmes a forgalom? Főleg egy csúcsidőben? Nem lesz kiírva az autóra, hogy nyugi, figyelemzavaros vezet.
"A forgalmi helyzetekben nem tud rögtönözni."
Itt a kulcsmondat. És ezt szerintem te magad is tudod...
A mezőn nincsenek emberek, akiknek az életéért felelünk. Én amondó vagyok, hogy lehet nem kéne ezt a dolgot erőltetni. Minden egyes másodpercben résen kell lenni.
Nem akarom sem a fiút, sem a kedves kérdezőt bántani, de így is van elég passzív sofőr az utakon akikre nekünk kell figyelnünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!