Vezetni tanul a fiam, de nem megy neki. Volt már valaki hasonló helyzetben?
Ne hasonlítsd magadat, meg a férjedet a fiadhoz. Ma teljesen más a vizsga, mások a követelmények és teljesen más a forgalom is.
Szerintem hagyjátok békén, ne beszéljetek erről otthon, ne kérdezgessétek, miközben mentek valahova. Biztosan nagyon stresszeli, hogy az egész család már állandóan ezzel foglalkozik.
Csinálja a saját ütemében és majd meglesz.
A figyelemzavar pontosan mit jelent? Ettől még alkalmas a vezetésre?
2: De ez nem lehet veszélyes vezetés közben?
A háziorvos tud róla? Elmondta neki, amikor ment orvosi alkalmasságira?
Ha ez az oka, hogy nem megy neki, akkor nem is az a gond, hogy lassan, nehezen tanulja meg, hanem, hogy veszélyezteti mások életét.
Az oktatóm szerint rekordmennyiségű plusz órát kellett felvennem. Nem tudom pontosan mennyit, vagy 70 órám összesen tuti volt. Csak sikerült a jogsi, azóta is vezetek, probléma nélkül.
A hiperaktivitás tényleg veszélyes lehet.
38 éves nő vagyok.
18 eves koromban anyám nagyon ambicionálta hogy legyen jogsim. Lett is, 2 év után. Kresz, rutin, forgalom, mindenhol a maximálisat buktam, amivel meg továbbmehettem. Végül borítékért megkaptam a jogsit, az már az utolsó lehetőségem volt a forgalom vizsgán, különben elúszik az egész.
Soha 1 percet nem vezettem azota. 2000-ben kaptam meg, akkor 8 évre adták. 2008-ban megújítottam, 10 évre, idén ősszel kell újra. Megcsináltatom, legyen meg. De nem vezetek, félek tőle. Nem vezettem egy percet sem az oktatás óta. Lehet a fiad is ilyen reménytelen eset 😒
7: Akkor elhallgattátok az orvos előtt? De ezt is el kellett volna mondani.
Lehet, hogy nem is vezethetne.
Azért ezt nem ártana átgondolnod. Ez fontosabb, mint hogy lesz-e jogsija. Gondolom, te sem szeretnéd, hogy a fiad összetörje magát és ő vagy bárki más megsérüljön.
Vezetésnél pont az a lényeg, hogy egyszerre tudj több mindenre figyelni, az egész környezetedre, és gyorsan kell reagálni. És persze nincs olyan, hogy elfáradok egy idő után. Pár órát simán levezet mindenki. Ha a fiadnak 1 óra figyelem is nehéz, akkor nem neki való a vezetés.
Én voltam/vagyok, stresszhelyzetben megijedek és elengedem a kormányt vagy lefagyok és nem csinálok semmit.
Nem tudjuk, hogy konkrétan mi a baja, de szerintem ő is leblokkolhat, talán pszichológus segíthet. Velem gyerekkorban törtènt egy stresszes helyzet, szerintem amiatt kapcsolhat be ez a leblokkolás nálam akaratlanul.
Egyébként nálam ez máskor is előjön, sima vizsgán, vagy hangos szóváltásnál vagy más kellemetlen dolog kapcsán. Nála nincs ilyen?
Ne kérdezgessétek tovább, hogy hogy mentek a dolgai, meg mikor mit kell csinálni.
Ha az én fiam lenne, elvinném a pusztába valami kietlen részre, ott vezethetne, vagy dodgemezni, hogy sikerélménye legyen. Lehet csak az önbizalom hiányzik belőle és semmi egyéb gondja nincs.
Nekem van 2 snis voltosztálytársam, az egyik adhds volt(meg más gondjai is voltak), még gimiben lett jogsija..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!