Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri most új autót venni?

Megéri most új autót venni?

Figyelt kérdés

Kis autóra lenne szükségem, Zalaegerszegen lakom, mindenképp kis autót szeretnék.

Fiat 500-ra gondoltam elsőnek.

Megéri most új autót venni?

Vagy érdemesebb nézegetni 2-3 éves autókat?

2018. febr. 16. 16:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Megerni" kb sosem eri meg anyagilag. Mint irtak is, amint atveszed, maris szazezreket buktal rajta.

De en is uj autot vettem, mert megis csak mas erzes.

2018. febr. 16. 21:55
 12/14 anonim ***** válasza:
73%

Ha veszek egy autót, legyen az akár új, akár használt, nem azt számolgatom már az első percben, hogy oké megvettem, de most mennyiért tudnám rögtön továbbadni.

Ezen az alapon új ruhát sőt drágább ételt sem érdemes venni, hiszen csak "kidobott" pénz.

Egy autó nem befektetési tárgy. A használati és nem a forintbeli értékét kell nézni.

Az hogy az én igényeimnek mennyire felel meg műszakilag, mennyire kényelmes, mennyire jó érzés vezetni, stb. számomra fontosabb szempontok, mint hogy a piacon mennyit kapnék érte.

Hozzáteszem, hogy én sem cserélgetem 2-3 évente az autóimat, csak mert rájuk unok. Egy kocsival legalább 10-12 évre tervezek. Ez az az időtáv véleményem szerint, ami alatt már fejlődik annyit a technika, technológia, hogy érdemes újabbra cserélni.

Egy új autónak számos előnye van. Pl te állíthatod össze, nem azt veszed, ami éppen van. Olyan extrákat veszel bele, amire ténylegesen szükséged van. Olyan kárpitot, olyan színt választasz ami neked tetszik. Ott a gyári garancia. Nincs bizonytalan előélet. Még ha át is vizsgáltatod, a motort, egyéb fődarabokat nem szedik alkatrészeire, nem látnak bele mindenbe. Nem mindig lehet tudni, hogy mit mikor és mire cseréltek benne. Stb.

Hátránya hogy kétségtelenül drágább egy új autó, mint egy használt. De valamit valamiért.

Ezért írtam, hogy mindenkinek mérlegelnie kell, melyik szempont fontosabb számára, milyen élethelyzetben van, milyen időtávra tervez, mire szeretné használni, milyen az anyagi helyzete és még sorolhatnánk... Ezért egyértelmű általános válasz nincs.

2018. febr. 17. 09:04
 13/14 anonim ***** válasza:
Itthon leginkább újat éri meg venni ebben az ársávban esetleg pár ezer km-t futott szalonautót, ha egyáltalán van ilyen a kínálatban.
2018. febr. 19. 08:06
 14/14 anonim ***** válasza:

Van. Tesztautókat szoktak árulni kb fél évesen 8-10ekm körüli futással.

Csakhogy ha valaki utána jár, mindössz pár százezer amit spórolni lehet vele. (Ne az új autó listaárához, hanem a tényleges vételi árához hasonlítsuk!)

Ez a pár százezer forint, a vételár pár százaléka. Nekem nem ér meg ennyi spórolást az, hogy ezren használták. Akár "falábú" papák égerrék a kuplungot, mások padlózták hidegen, mert az alatt a pár km-es tesztút alatt nem melegszik be rendesen a motor, de kíváncsiak mit tud a kocsi, vagy épp csak megpadkázták a felniket, stb.

Több milliós kiadásnál azt a pár százezeret már nem nézem. Akkor inkább legyen vadi új! Na meg tesztautóból is csak olyat kapsz, ami éppen van az adott kereskedésben. Színt, felszereltséget, motort, egyebeket nem választhatsz. Azt kapod, ami éppen van.

2018. febr. 19. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!