Használt autót rossz olajnyomással venni megéri?
Figyelt kérdés
Találtam egy olcsó Skoda Octaviát, annyi a problémája, hogy jelez az olajnyomás lámpa, viszont a motor működik. Kb 80Km-t kéne utaznia az autóval hazáig, szerintetek kockáztassam meg? Mennyibe kerülhet a javítás?2017. dec. 11. 18:07
1/8 anonim válasza:
Azt kellene tudni, hogy miért jelez a lámpa. HA az olajgomba halt meg, de nyomás van akkor nyugodtan lehet vele menni.
Ha jó a gomba és tényleg nincs nyomás akkor csak tréler.
2/8 anonim válasza:
Vigyél magaddal egy tuti szerelőt aki ezzel együtt alaposan átnézi . Ő véleménye és a jó alku számít .
3/8 anonim válasza:
Próbáld ki, indítsd be, menj vele. Ha bemelegszik a motor, és nem kopg, csörög, karattyol, hanem szép a hangja, akkor csak az olajnyomás jeladó a rossz. Ha kopog a motor, hajókar csapágyas, ott megy el az olanyomás. Motort kell cserélni, mert a felújítás 300 K körül van. Nem biztos, hogy akkor megéri megvenni.
5/8 anonim válasza:
Vedd le az olajbeöntő sapkát, ha járó motornál fröcsköl ki az olaj, akkor vedd meg és cseréld ki az olajnyomás gombát.
Ha alapjáraton nincs a vezérműtengelyeknél olaj, akkor illedelmesen köszönj el és hagyd ott az autót.
6/8 anonim válasza:
Én tuti nem venném meg, kitudja mióta világít, és ha világít miért. Ha viszel szerelőt is az sem garancia arra, hogy enged majd az autóban turkálni a tulaj vagy az eladó. Szóval ez így egy oltári nagy zsákbamacska, mert lehet tényleg csak fals hibajelzés, de az is elhet, hogy valós, és akkor kapsz egy ellemesen kopott motort.
7/8 anonim válasza:
Nagyon kockázatos, úgy gondolom, nem véletlenül adják olcsón. Én keresnék másik autót.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, végül lebeszéltem magam és továbbhalasztom az autóvásárlást :) mindenkinek ment a zöld ujj
2017. dec. 12. 22:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!