Kinek mikor kezd el fűteni az autója?
Nekem ma -2 celsius fokban 1km alatt sikerült langyos levegőhöz jutnom 1 percet járatom reggelente. Suzuki Swift '95 1.3.
Autó márkát és típust is írjatok, köszönöm.
C3 1.1
5 perc járatás és 2 km után már meleg levegőt fúj, járatás nélkül 2 max 2.5 km kell neki.
Motorindítás után pár másodperccel már meleget fúj, mert van az autóban gyárilag elektromos kiegészítű utastér fűtés. Nem állófűtés! Ez csak kb mint egy hajszárító működik a fűtésboxban.
Egyébként a mostani 0 fokos reggeleken olyan 3-4km kell a 70 fokos vízhőmérséklethez, aminél már határozottan meleget fújna önmagában is és lekapcsol az elektromos cucc.
Opel Astra H 1.7CDTI, 2005
#25:
Autója válogatja, hogy milyen a hűtőfolyadék kör. 2107-es Ladában pl. a meleget állító kar az az utastérfűtő radiátor folyadékörét nyitja/zárja a radiátor bemenetén.
Ezért a hozzászólásod/állításod ebben az esetben téves.
#31:
Nem tudom, hogy elektromos alatt mit értesz. Az állófűtés lehet hálózatról táplált elektromos, mely fűtheti az olajat az olajteknőben (BMW-nél láttam ilyet), fűtheti magát az olajteknőt kívülről (nekem ilyen van), fűtheti a motorblokkot kívülről, fűtheti a hűtőfolyadékot (fagydugóba helyezett fűtőtesten keresztül) és végül fűtheti az utasteret egy az utastérbe helyezett elektromos "radiátoron" keresztül.
Utóbbi esetben lehet már beüléskor meleg az utastér.
A tüzelőanyagos állófűtési rendszerek közül van vízteres és levegős. Előbbi a hűtőfolyadékot melegíti és az autó saját ventillátoraival keringteti a levegőt, míg utóbbi csak meleg levegőt állít elő.
A tüzelőanyagos rendszerek butított változata, amikor csak járó motor mellett képesek üzemelni, programozottan, álló motornál nem.
#33:
Létezik benzinüzemű állófűtés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!