Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek mikor kezd el fűteni az...

Kinek mikor kezd el fűteni az autója?

Figyelt kérdés

Nekem ma -2 celsius fokban 1km alatt sikerült langyos levegőhöz jutnom 1 percet járatom reggelente. Suzuki Swift '95 1.3.

Autó márkát és típust is írjatok, köszönöm.

2018. febr. 12. 21:30
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Az, hogy lehet, hogy amikor már beülsz meleg van? Nem csak az elektromos képes erre az is időzítővel? Félreértés ne essék, nem bántásból írom, csak számomra ez egy új információ.
2018. febr. 13. 20:42
 32/35 anonim ***** válasza:

C3 1.1

5 perc járatás és 2 km után már meleg levegőt fúj, járatás nélkül 2 max 2.5 km kell neki.

2018. febr. 13. 22:28
 33/35 anonim ***** válasza:
#31 Van programozható állófűtés (leginkább dízelekhez, mert gázolajjal működik), pl a Webasto gyárt ilyet. Nem tudom hogy ez kérhető extra volt-e az autóba vagy utólagos. 2 hónaposan kaptam mint céges autó. Fogyasztását számolva, felfűtésenként durván 1l.
2018. febr. 13. 22:37
 34/35 anonim ***** válasza:

Motorindítás után pár másodperccel már meleget fúj, mert van az autóban gyárilag elektromos kiegészítű utastér fűtés. Nem állófűtés! Ez csak kb mint egy hajszárító működik a fűtésboxban.

Egyébként a mostani 0 fokos reggeleken olyan 3-4km kell a 70 fokos vízhőmérséklethez, aminél már határozottan meleget fújna önmagában is és lekapcsol az elektromos cucc.

Opel Astra H 1.7CDTI, 2005

2018. febr. 14. 09:22
 35/35 anonim ***** válasza:

#25:

Autója válogatja, hogy milyen a hűtőfolyadék kör. 2107-es Ladában pl. a meleget állító kar az az utastérfűtő radiátor folyadékörét nyitja/zárja a radiátor bemenetén.

Ezért a hozzászólásod/állításod ebben az esetben téves.

#31:

Nem tudom, hogy elektromos alatt mit értesz. Az állófűtés lehet hálózatról táplált elektromos, mely fűtheti az olajat az olajteknőben (BMW-nél láttam ilyet), fűtheti magát az olajteknőt kívülről (nekem ilyen van), fűtheti a motorblokkot kívülről, fűtheti a hűtőfolyadékot (fagydugóba helyezett fűtőtesten keresztül) és végül fűtheti az utasteret egy az utastérbe helyezett elektromos "radiátoron" keresztül.

Utóbbi esetben lehet már beüléskor meleg az utastér.

A tüzelőanyagos állófűtési rendszerek közül van vízteres és levegős. Előbbi a hűtőfolyadékot melegíti és az autó saját ventillátoraival keringteti a levegőt, míg utóbbi csak meleg levegőt állít elő.

A tüzelőanyagos rendszerek butított változata, amikor csak járó motor mellett képesek üzemelni, programozottan, álló motornál nem.

#33:

Létezik benzinüzemű állófűtés is.

2018. febr. 14. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!