Kinek mikor kezd el fűteni az autója?
Nekem ma -2 celsius fokban 1km alatt sikerült langyos levegőhöz jutnom 1 percet járatom reggelente. Suzuki Swift '95 1.3.
Autó márkát és típust is írjatok, köszönöm.
hyundai getz, 2,5-3 km után a mutató szerint már majdnem jó a víz,így rányomom a fűtést és akkor már meleg jön.
lanchia phedra, nem figyeltem soha,hogy hány fok alatt,de automatikusan bekapcsol a segédfűtés (nem állófűtés) 2-3 km után azért kicsit langyoska jön,de 5 km lazán kell neki,hogy a víz rendesen felmelegedjen és jó meleg jöjjön.Ha nem kapcsol be a segédfűtés akkor több idő
0°C külső hőmérséklet mellett, Bp-i városi közlekedésben:
Lada 2107, 1.5, 1990: 2-3km mire meleget fúj.
VW Jetta, 1.9 PDTDI, 2006: 1-2km mire a gyári PTC-nek köszönhetően langyosat fúj, 3-4 mire meleget, a hűtővíz kb. 7-8 km után éri el a 90 fokot.
Skoda Octavia, 1.6 CRTDI, 2012: 1-2km mire a gyári PTC-nek köszönhetően langyosat fúj, 3-4 mire meleget, a hűtővíz kb. 7-8 km után éri el a 90 fokot, a motorolaj 12km alatt sem melegszik 75 °C fölé.
Kb 3-4 perc, illetve ugyanennyi km kell neki. Automata klíma 21 fokra van állítva, szerencsétlen pont akkor kapcsolna be (amikor már a motor is bemelegedett), mire hazaérek vele, úgyhogy pontosan tudom azt is, hogy melyik kereszteződésben fog kialudni a hideg motorra figyelmeztető lámpa a műszerfalon. Egyébként jó a fűtése, a klímát hagyom automatán télen is, így a párásodás nem jellemző.
Honda Jazz, 1,4, 2009.
"Csak én vagyok olyan elvetemült, hogy nem fűtök a kocsiban? :D"
Valószinüleg igen.
Nekem: Renault Thalia 1.2 benzin olyan 2 km gurulás után már rendesen meleg levegőt fúj, de ha hagyom 10 percet alapjáraton ketyegni, akkor is már langyosat fúj (tudom, nem szabad alapjáraton hagyni hideg motorral).
Ford Focus 1.6 TDCI, ez olyan, hogy nagy hidegben menet közben képes visszahűlni 90 fokról, ha nem nyomom eléggé a gázt. De a fűtése nagyon jó, már 1 km után langyos levegőt fúj, van benne valaami előfűtés.
"Olyan embertől sem vennék autót, aki már akkor fújatja a levegőt, amikor még éppen csak kimozdult a vízhőfok mérője. "
Én olyan embertől nem vennék autót, aki beindítja minden nap, és nem vonattal, busszal megy inkább dolgára. Mekkora kopás az már, hogy minden nap mész az autóval???
Motortól veszed el a hőt.. olyanról, hogy termosztát hallottál már? Mikor a langyos levegő kezd jönni, addigra a motorban keringő víz már rég felmelegedett, mindössze nyitott a termosztát és került a teljes körbe is belőle...
Bár ez a lámpánál leveszem a fűtést is... logikai magyarázata? Nem sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!