Dízel hamarabb kezd el fűteni mint egy benzines? Megéri váltani rövid távnál?
Most van egy régi Swiftem, klímás és szeretem, viszont sajnálom és sokat eszik így a hideg beköszöntével. ( sok kb. 9 liter )
Nézegettem pár száz ezerért "szívó dezsőket" felkeltette az érdeklődésemet a Citroen, Fiesta, Golf viszont én napi 5 km-re használnám úgy mint a Suzukit, csakhogy a Suzy kb. 3 utca után már ontja a meleget. Képes lenne erre egy szívó dízel is?
Nem adnám el a Swiftet, csak garázsba tenném, hogy nyáron újult erővel vágjunk neki a klímával együttesen a meleg évszaknak. :)
Tetszik az a dízelbe, hogy tartósnak tartják, gondolom nem véletlen.
A dízel lassabban melegszik be, pláne a régebbiek.
Arról nem beszélve, hogy rövid távra a dízel minden csak nem ajánlott, sose fog rendesen üzemi hőmérsékleten üzemelni, ami nem akkor van mikor a víz felmelegszik, hanem mikor az olaj is.
A hírek szerint a dízeleknek elkezdték kongatni a harangot. 2018-tól szmogriadó alkalmával már az euro5-ös is piha lesz(itt BP-en biztos) a németek 2019-ben állnak le a dízel személyautók gyártásával.
amúgy, ha unatkozol, csak akkor vegyél régebbi használt dízelt. Itt Budán minden telep azokkal van tele.
"a németek 2019-ben állnak le a dízel személyautók gyártásával"
Előbb fog piros hó esni afrikában, mintsem két éven belül leálljanak, túl nagy pénzek vannak benn ahhoz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!