Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel hamarabb kezd el fűteni...

Dízel hamarabb kezd el fűteni mint egy benzines? Megéri váltani rövid távnál?

Figyelt kérdés

Most van egy régi Swiftem, klímás és szeretem, viszont sajnálom és sokat eszik így a hideg beköszöntével. ( sok kb. 9 liter )

Nézegettem pár száz ezerért "szívó dezsőket" felkeltette az érdeklődésemet a Citroen, Fiesta, Golf viszont én napi 5 km-re használnám úgy mint a Suzukit, csakhogy a Suzy kb. 3 utca után már ontja a meleget. Képes lenne erre egy szívó dízel is?

Nem adnám el a Swiftet, csak garázsba tenném, hogy nyáron újult erővel vágjunk neki a klímával együttesen a meleg évszaknak. :)

Tetszik az a dízelbe, hogy tartósnak tartják, gondolom nem véletlen.

2017. nov. 20. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A dízel lassabban melegszik be, pláne a régebbiek.

Arról nem beszélve, hogy rövid távra a dízel minden csak nem ajánlott, sose fog rendesen üzemi hőmérsékleten üzemelni, ami nem akkor van mikor a víz felmelegszik, hanem mikor az olaj is.

2017. nov. 20. 16:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Dízelben rosszabb a fűtés, mert nehezebben melegszik fel a motor. Vannak olyan dízelek, főleg modernek, amik el vannak látva kiegészítő fűtéssel. Csak azok megy ugye drágák.
2017. nov. 20. 16:50
 3/7 anonim ***** válasza:
20%

A hírek szerint a dízeleknek elkezdték kongatni a harangot. 2018-tól szmogriadó alkalmával már az euro5-ös is piha lesz(itt BP-en biztos) a németek 2019-ben állnak le a dízel személyautók gyártásával.

amúgy, ha unatkozol, csak akkor vegyél régebbi használt dízelt. Itt Budán minden telep azokkal van tele.

2017. nov. 20. 17:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"a németek 2019-ben állnak le a dízel személyautók gyártásával"

Előbb fog piros hó esni afrikában, mintsem két éven belül leálljanak, túl nagy pénzek vannak benn ahhoz. :)

2017. nov. 20. 17:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Mit akarsz ezzel nyerni ?
2017. nov. 20. 18:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem.

Nem.

2017. nov. 20. 21:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké, Köszönöm. :)
2017. nov. 20. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!