1.6-os benzines autó rövid fokozatokkal van ilyen?
Pár napig használtam egy megane2-est és baromi jó volt hogy olyan rövid volt az 1es fokozat. Szinte lehetetlen lefulladni vele emelkedőn is jó volt vele indulni, klímával is rögtön ugrott helyből. a kettes már hosszú volt klímával már ugyan úgy nyögvenyelős akart megindulni mint más egyhatosok.
Szóval dízelesen rövid fokozatú benzines autó létezik ?
igen tudom béna vagyok hogy lefulladok nem kéne vezetem vegyek automatát bla bla bla...........
"Szóval dízelesen rövid fokozatú benzines autó létezik ?"
Ezt most én kicsit nem tudom értelmezni. A benzines autóknak általában rövidebb fokozatokkal rendelkező váltója van, mint a dízeleknek. A dízelek még ha csak 5 fokozatú is a váltója, a hosszú áttétel miatt általában csak 2500-3000 a motorfordulat 130km/h-s tempónál. Ha van 6 fokozat, akkor még kevesebb.
Az 1-es viszont valóban elég rövid a dízeleknél, hamar leforogja.
Viszont egy dízeles áttétel 2-estől fölfelé nagyon nem optimális egy benzines motornak. A benzinesnek kell a fordulat hogy éljen, nem tud úgy alacsony fordulaton nyomatékból gyorsulni, mint egy dízel.
Szóval véleményem szerint kezeld finomabban a kuplungot, csúsztasd ha kell!
létezik olyan 1.6 benzines melyik 6500-es fordulatnál csak 45km/h tud haladni egyes fokozatba nem 60-al
és kettes fokozatban szintén kihúzatva 6500-es fordulaton csak 75el megy fel a mutató nem 100ig.
Dusternak rövidek a fokozatai
De ha nem akarsz lefulladni vegyél dizelt pl. egy golfot
Már leírtam egyszer
-----igen tudom béna vagyok hogy lefulladok nem kéne vezetem vegyek automatát bla bla bla......---
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!