Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nehezen megy a vezetés?

Nehezen megy a vezetés?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy már majdnem 30 óránál tartok és még mindig nehezen megy a vezetés. Először a forgalommal volt a baj, kellett több mint 20 óra hogy átlássam az egészet és ne a technikára koncentráljak hanem a táblára és a többi kocsira. De hiába van meg fejben minden, hiába ismétlek itthon is, még mindig van hogy hibázom. Ez az évem ráadásul nagyon nehéz, sokszor csak este tudok vezetni suli után, ilyenkor előfordul hogy kialvatlanul, fáradtan megyek. Az is baj hogy a mai napig rágörcsölök, idáig azért idegeskedtem mert nem ment, most meg azért idegeskedem mert ennyi órával már mennie kellene, és nehogy hibázzak. Az oktatón sem tudok kiigazodni, néha ordibál és úgy beszél velem mint egy idiótával, a következő percben meg dicsér és úgy csinál mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Értem én hogy ő is fáradt már akkorra, és hogy én voltam a hülye amiért nem tettem irányjelzőt vagy rossz sávban maradtam, de nem azért csinálom mert nem tudom mit kellene tennem, és anélkül is tudni fogom legközelebb hogy ordibálna (bár azt nem tagadom hogy így jobban emlékszem rá). De mindezek ellenére nagyon szeretem, jól magyaráz és tényleg én vagyok az aki sokszor figyelmetlen.

Azt is észrevettem hogy ez fejben dől el, pár órája teljesen frissen mentem vezetni olyan hangulatban hogy talán már nem is lesz jogsim de nem érdekel, és szinte nem is hibáztam semmit, tökéletesen ment. Ezért a következő órára igyekeztem ugyanilyen higgadtan menni, de akármit csináltam tudat alatt ott motoszkált a fejemben hogy "most már tudom hogy megy ha akarom, nem hibázhatok".

Más is érezte már magát ilyen reménytelen esetnek? Nektek kellett plusz óra? Félek hogy az idegeskedés miatt fogom elrontani ezt az egészet.:(

2018. jan. 24. 18:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Még többet kell gyakorolni, hogy a dolog technikáján ne kelljen gondolkodni és nem kell a másoknak megfelelést előtérben tartani, csak a biztonságos és baleset mentes közlekedést. Nem mindenkinek megy egyformán, de végül is minden hülye megtanul annyira, hogy átmenjen és ne okozzon balesetet. Én is átmentem harmadjára.
2018. jan. 24. 18:09
 2/14 A kérdező kommentje:

Ez biztató, ezek szerint előbb-utóbb sikerülni fog.

Csak azt bánom hogy fejben annyira jól menne már, gyakorlatban meg nehezen ismerem fel a helyzeteket. És tudom hogy gyakorlás kérdése, de akkor is olyan szerencsétlennek érzem magam, sok ismerősöm 30 órával át tudott menni, azt hittem könnyebb lesz.:/

2018. jan. 24. 18:15
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont így voltam. Én 25 km-re laktam a munkahelyemtől, ami a városban volt. Reggel fél 7-kor indultam itthonról, 4-ig dolgoztam, utána mentem még 2 órát vezetni, tök későn értem haza, szóval gondolhatod, hogy elég fáradt voltam. Emiatt a koncentráció sem volt olyan. Én még a 30. óránál is úgy voltam, hogy ha nekem jogsim lesz, az csoda lesz. Igazából nekem a parkolás volt a halálom, nem is maga a vezetés. Amúgy 5 plusz órát vettem. Elsőre nem sikerült, de másodikra meglett a vezetés. Viszont igazán jól vezetni nem a tanórákon, hanem az életben tanultam meg.
2018. jan. 24. 18:20
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy menj át a vizsgán. Én még a vizsga napon is lefulladtam kétszer, annyira nem éreztem azt az undorító fos 1.2 es vw polot. Olyan autót nem kívánok senkinek.

Ha valahogy sikerül a vizsga akkor a saját kocsidon meg fogsz tanulni rendesen vezetni, az oktatás szerintem csak az alapokra jó, senki nem tanul meg ott vezetni.

2018. jan. 24. 19:38
 5/14 anonim ***** válasza:
89%

Ezzel én is így voltam,mondjuk az oktató többet fogta a kormányt és nyomkodta a pedálokat. A 20. óránál már hányingerem volt,hogy vezetnem kell menni,de itt döntöttem el azt,hogy úgy ennyi volt..bementem a suliba és másik oktatót is kértem,mert többek között nem is jöttünk ki jól azzal akivel voltam.

Új oktatónál életkedvem kapásból vissza jött és én vezetem,nem ő! Ha ki kellett egy autót kerülni akkor én kerültem ki és nem ő stb. Azért,hogy bizti legyen ami bizti 4 plusz órát vettem. Vizsgára úgy mentem,hogy alig aludtam a stressz miatt,hulla fáradt voltam és amikor a vizsgára indultam kellően kimerülten úgy volt vele már,hogy sz.rok bele elsőre nem sikerül majd másodikra fog. Full lazán és nyugodtan levezettem amit kell. Hibátlanul átmentem és rendkívül jól esett amikor a vizsgabiztos gratuláció után azt mondta,hogy élmény volt velem utazni és örül,hogy ő ülhetett itt velem. Miután elment és miután nőből vagyok eltört a mécses és jól kisírtam magam az oktató vállán :D

2018. jan. 24. 19:45
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell aggódnod, a vezetést meg fogod tudni tanulni. Az egyedüli gátló tényező a hangulatos. Egyébként meg válts oktatót (ezt a suliban az ügyintézőnél kell kérned). Nyilvánvaló, hogy veled a hibáid miatt kiabál, ami lehet akár jogos is. Ez viszont nem menti fel őt az alól, ha nem tud normálisan viselkedni. Egy hangulatemberrel vezetni nagyon nehéz, még tapasztalt sofőrként is.
2018. jan. 24. 21:02
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy titeket behülyítettek azzal, hogy 30 órával vizsgázni kell menni. A francokat. Én évekkel előtte is vezettem már (kismotor), szóval megvolt a rutin a Kreszre.

És lám, a nagy szamár, majdnem 60 órával tudott csak vizsgázni B-re, szóval ne görcsöljetek már rá erre a 30 órára, mert rohadt kevés embernek sikerül annyival, pláne annak aki előtte még sose vezetett.

Igen, én is szarul voltam tőle, mert azt hittem magamról, hogy majd 15 órával lepipálok mindenkit. Fenéket, 20. óránál még mint egy szőke nő úgy mentem, 40. óránál kezdtem el érezni, hogy na most már végre megyeget. 50 óránál jelentettek vizsgára, pár órát még mentem amíg a vizsgára vártam és úgy lett meg, ott is 5 hibával.

2018. jan. 24. 21:14
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Van, akinek rengeteg óra kell s ő is belejön. Nem is csodálom, hogy nem megy akárkinek hipphopp.

Az, hogy fáradtan mész, főleg gond. Én akkor kezdtem vezetni tanulni, amikor már évek óta nem voltam nyaralni, munka után mentem. A nyaralásig pocsékul ment a dolog, utána indultam be. Ez is normális, nem mindenki ugyanolyan energikus extrémebb körülmények között...

Abból, hogy frissen jól ment a dolog, nem az derül ki, hogy béna lennél. Fog ez menni, de gyakorolni kell. Jogsival a kezedben sem fogsz még tudni vezetni úgy igazán... Ahhoz sokkal, sokkal több gyakorlás kell.

Plusz te még izgulsz is most, az is bekavar. Nincs itt gond, nyugi.

2018. jan. 25. 00:28
 9/14 A kérdező kommentje:

Hű, el sem hinnétek milyen jól estek ezek a kommentek, mindenkinek ment a zöld kéz!:)

Leginkább azt kell megtanulnom hogy ne görcsöljek rá erre az egészre, de már ezeket olvasva is kezdek megnyugodni hogy nem vagyok béna, normális hogy nem megy 30 óra után sem, és előbb-utóbb eljutok majd arra a szintre hogy vizsgázzak.

2018. jan. 25. 15:23
 10/14 anonim válasza:
Lassan egy éves a kérdés, de ugyan ebben a helyzetben vagyok :( van hogy egyik nap tök jól megy következő alkalommal meg olyan vagyok mint mikor kezdtem :( már abba is akartam hagyni 1x :( oktatóval nincs gondom nem kiabál nem csapkod stb de mégis feszült vagyok 31 óránál tartok de az indulásom botrányos néha :( titkon az is fusztrál, hogy öcsèm 21 óra után ment vizsgázni...(igen tudom hogy nem lehetne mert 30 óra a kötelező) :(
2018. okt. 24. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!