Nektek is nehezen megy/ment a gyakorlati vezetés?
Nemrég kezdtem el, előtte soha nem vezettem, így meglehetősen ügyetlen vagyok, már 6 óránál tartok, de még csak a most kezdem érezni a pedálokat, és az úton tartást. Magamhoz képest érzem ugyan a javulást, a kezdeti merevségem is szépen elmúlt, lehet, hogy annak köszönhető, hogy már voltunk kisebb forgalomban de, nagyon keveslem azt a 30 órát, pláne hogy az utolsó már maga a forgalmi. :/ A parkolásról nem beszélve…
Én vagyok ennyire béna, vagy ti is így kezdtétek?
Sokat jelent ha tudsz mondjuk ismerőssel szülővel egy kihalt parkolóban gyakorolni este fele.
Nekem 38 óra kellett úgy, hogy csak az oktatóval gyakoroltam.
El kell fogadnod, hogy neked is kevés lesz a 30 óra, úgy, mint sok másnak...
Te is írod, hogy önmagadhoz képest érzed a javulást, s ez a lényeg.
A 30 óra egy kötelező minimum óraszám, de ennyivel legfeljebb őstehetségek vizsgáznak le, a többiek sunyiban is gyakorolnak, és még úgy sem biztos, hogy nekik elég a 30 óra.
Statisztikák szerint 45-50 óra gyakorlás után sikeres a forgalmi vizsga. ebben benne vannak azok, akiknek sikerül 30 óra után, de azok is, akik 60-70 órát gyakorolnak.
Ezt nem tudod kikerülni, óvakodj attól, hogy esélytelenül nekiindulj a forgalmi vizsgának, mert akkor kerülsz igazán kutyaszorítóban. Nem katasztrófa egy-két bukás, de amíg nincs realitása, hogy sikerül a vizsgád, nem szabad kísérletezni vele, mert 3 bukás után pszichikailag is plusz terheléssel kell megbirkózni.
6 óra gyakorlás után már a felsoroltak is eredménynek tekinthetőek, ennyi vezetéssel még nem is szoktak parkolásokat gyakorolni, az a végére marad, az, hogy alkalmanként beálltok egy parkolóba, még nem a parkolás gyakorlása (persze lehet téged más szisztéma szerint oktatnak)
A 20. óra környékén már az oktatódnak lesz sejtése róla, hogy érdemes-e a forgalmi vizsgán gondolkozni, vagy gyakorolni kell, s csak 40-50 óra gyakorlással vizsgára jelentkezni (nagyon sokan vannak úgy)
Köszönöm a válaszokat.
A legutóbbi alkalmat pozitívan éltem meg, igaz van még mit fejlődni, de az első kettő tényleg maga volt a tragédia. Bízom benne, hogy a továbbiakban már jobb lesz a helyzet. :)
Nem parkolunk még, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy 6 óra már elröppent, és a maradék időhöz képest elég sok minden van még hátra, és ettől egy kicsit tartok.
Én 09.12-én kezdtem el először a rutin pályán vezetni.
3. alkalomra átvettük mind a 8 rutin feladatot, 4. órán begyakoroltuk őket 5. órán már forgalomban mentem.
Ma a 6. órán parkolást gyakoroltuk kocsik közé, meg 30as övezetben autóztunk.
Holnap lesz a 7. órám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!