Mit lehet kezdeni azokkal, akik refivel mennek az ember fenekében? Miért csinálják ezt amúgy?
Kezdeném azzal, hogy sose megyek indokolatlanul lassabban, mint a megengedett. Van, hogy a párom vezet, ő se csinál ilyet.
Van az a tipikus marha, aki jön az ember fenekében, lehetőleg refivel.
Ha egyenes üres az út, akkor se előz meg hanem halad tovább mögöttem, és ha kanyargós az út és/vagy làthatóan jönnek szembe, akkor se marad le, szóval nem előzni készül - volt már, hogy lehúzódtam és villantottam neki indexszel, akkor se előzött meg.
Ezt miért csinálják? Mi ebben a jó?
Mit lehet tenni ellenük?
(A telefonomon szoktam felkapcsolni a lámpát és berakni a kalaptartóra hogy világítson hátrafele, néha működik, de ritkán.. meg volt, hogy félreálltam előle pl benzinkúton, de nem akarok az összes ilyen miatt megállogatni, mert sose érek oda ahova épp megyek..)
Akkor lehet, hogy átszokunk a vonatra, sokkal gyorsabb mint állandóan megállogatni az út szélén...
Ha nincs más megoldás...
Hacsak nem valami ezeréves keleti kocsitok van, akkor hátsó ködlámpának kell lennie!
Én is ezt használom, ha vakít a mögöttem lévő.
Egyébként pedig helyesen kel beállítani a tükröket: középsőt éjjeli állásba, szélsőket pedig úgy, hogy a pontosan nyomaodban lévő lámpáját ne a szemedbe vetítse vissza.
Lassan OT-s korú japán autónk van, nincs benne ködlámpa se elöl, se hátul, se semelyik irányba sajnos.
Az első mondatban ott van, hogy nem megyek indokolatlanul lassan (nyilván ha pl tejköd van, vagy tükörjég az út, vagy ilyesmi, akkor kicsit visszaveszek, de ok nélkül nem szüttyögök)
Nem fékezek be, írtam már hogy csúsztak már belém, francnak se hiányzik újra...
Lehet, hogy érzékeny a szemem, de akkor az összes ismerősömé is, mert kb mindenki panaszkodik erre a jelenségre..
Nekünk mondjuk annyiból rossz, hogy lapos autó, alacsonyan ülünk, jobban a fényszórók vonalában, de szüleim kombijában is rohadtul zavaró, szóval nem csak a kocsinknak köszönhetjük..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!