Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit lehet kezdeni azokkal,...

Mit lehet kezdeni azokkal, akik refivel mennek az ember fenekében? Miért csinálják ezt amúgy?

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy sose megyek indokolatlanul lassabban, mint a megengedett. Van, hogy a párom vezet, ő se csinál ilyet.

Van az a tipikus marha, aki jön az ember fenekében, lehetőleg refivel.

Ha egyenes üres az út, akkor se előz meg hanem halad tovább mögöttem, és ha kanyargós az út és/vagy làthatóan jönnek szembe, akkor se marad le, szóval nem előzni készül - volt már, hogy lehúzódtam és villantottam neki indexszel, akkor se előzött meg.

Ezt miért csinálják? Mi ebben a jó?

Mit lehet tenni ellenük?

(A telefonomon szoktam felkapcsolni a lámpát és berakni a kalaptartóra hogy világítson hátrafele, néha működik, de ritkán.. meg volt, hogy félreálltam előle pl benzinkúton, de nem akarok az összes ilyen miatt megállogatni, mert sose érek oda ahova épp megyek..)

2018. jan. 8. 09:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Felkapcsolni a hátsó ködlámpát.

Amúgy 10-ből 9 esetben nem refi, hanem sz@rul beállított tompított.

Ellenőrizni egyszerű: a tompított LEFELÉ világít. Ha a megálló autó fénye az előtte álló hátulján magasabban van mint a lámpa, nincs több kérdés.

Ilyenkor csak 2 dolog merül fel bennem:

- ha nem az útra világít a lámpa, mit lát a soför?

- ha nem lát semmit ez mért nem zavarja?

- ezt vízsgán ellenőrizni kellene nem?

2018. jan. 8. 09:48
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

addig szoktam lassítani míg meg nem előz.

ha kell akkor 20-ra, vagy volt már hogy meg is álltam.

2018. jan. 8. 09:50
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
2. válaszoló módszerét alkalmazom én is. Napi szinten vezetek sötétben, úgyhogy sokszor kifogok ilyet, viszont abban meg elsőnek van igaza, hogy legtöbb esetben sz@rul beállított lámpákról van szó. AZt viszont nem is értem, hogy az ilyet miért nem büntetik, mert nagyon balesetveszélyes, mikor minden 3. autó lámpája ilyen és folyamatosan elvakítanak.
2018. jan. 8. 09:55
 4/20 A kérdező kommentje:

Na igen, vannak akiknek madárles üzemmódban van a fényszórójuk, sose értem én se, hogy miért jó, baglyokat akar látni, vagy az űrlényeknek jelelni, vagy mi.... De vannak, akiknek refi, mert volt már, hogy láttam hogy visszaveszi.

Próbálkoztam ilyennel én is, de volt hogy egyszerűen megállt mögöttem, vagy lelassított és megvárt...

Írtam, a benzinkútnál félreállás segít, de ha minden ilyen marha miatt félreállok, akkor sose érek oda sehova :(

2018. jan. 8. 10:00
 5/20 anonim ***** válasza:
0%
Nehéz leirni hogy reflektor ???
2018. jan. 8. 10:02
 6/20 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos rengeteg rosszul beállított, vagy épp hogy csak pislákoló, vagy sufni xenon fényszóró van, sok autó vakít vagy pont hogy nem látszik rendesen, nem tudom miért nem büntetik ezeket :(

A mi kocsinkban is véletlenszerű irányokba volt állítva a fényszóró mikor megvettük, egyből meg lett igazítva, nem egy nagy valami....

Ja, az lemaradt: nincs hátsó ködlámpánk.

2018. jan. 8. 10:03
 7/20 A kérdező kommentje:

Ha már kukacoskodunk: nehéz leírni a hosszú í-t és a vesszőt?

Köszönöm a releváns választ!

2018. jan. 8. 10:04
 8/20 anonim ***** válasza:
0%

a vitát látva már nem csodálkozom..

ki a francot érdekel, hogy a hátam mögött mivel jön, egyszer piros lámpánál kiszálltam, és megkértem a mögöttem állót kapcsolja már le a hosszúfényt, mert kifolyik a szeme...szegény őszinte döbbenettel kérdezte, azt hogy kell...

nos azóta már nem törődöm az ilyesmivel...közlekedünk...ki így, ki úgy..

2017 egész évben 127 ezer használt autót hoztak be az országba, ennek 60%-a tíz évnél idősebb dízel..ami okosban megy át a már átalakított vizsgarendszeren..na ezek zöméből csak úgy dől a füst. Nos inkább vakítson, de előtte megyek, mint mögötte a koromban-füstben..

ha választhatok...

hogy mit lehet tenni ellenük? semmit.

2018. jan. 8. 10:14
 9/20 A kérdező kommentje:

Jó módszer, de én nem állok le keménykedni, 50 kilós csaj vagyok, csomót kötnének rám.

A korom is zavaró és undorító, de most nem ez a kérdés, engem nagyon zavar, hogy alig látok valamit ha sötétben vezetek, plusz utálom ha a fenekemben halad valaki, jött már belém hátulról egy ilyen világtalan, nem kérném többször azt az élményt.

2018. jan. 8. 10:29
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha beleáll sz ember seggébe, szinte mindegy milyen állásban van a kapcsoló!

Én ilyenkor elkezdek lassítani és visszaváltogatni, múltkor már 2.-ban voltam és 20-al mentem, de nem előzött meg.

Amire én tudok gondolni:

-egyszerűen nem érti, hogy ilyen autóval miért megyek lassan,

-annyira vacak a lámpája már, hogy a feltekerés sem segít, nem lát semmit azért nem előz meg, gyakorlatilag te világítasz neki,

-tudja, hogy vakít a lámpája, azért NEM MER megelőzni, nálam pl. a mutató 200-nál még nincs a piros mezőben.

2018. jan. 8. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!