Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A japán márkák közül a Toyota...

A japán márkák közül a Toyota miért van az egekig magasztalva Magyarországon, amikor elég puritán autókat csinál?

Figyelt kérdés

A Honda rajongókat megértem, annak a márkának van egyfajta "érzése",majdnem, mint egy BMW-nek, sportos autókat gyártanak és figyelnek az anyaghasználat minőségére.

De a Toyota hájpot nem értem.

Főleg az a vicces, hogy néha Volkswagennel mellé teszik, mint versenytárs.

Könyörgöm, a Toyoták, még az Avensis tele van vacak, zörgő műanyagokkal, ilyet még egy Poloba sem tesz a Volkswagen.

Aztán ott vannak a fedélzeti szolgáltatások, funkciók, kényelmi funkciók, ezeket tekintve baromira elvan maradva a Toyota egy európai középmárkától.

Anyaghasználat területén egy Renault, Peugeot is veri a Toyotát, a Volkswagen meg különösen.

Aztán, normális dízeleket sem tudnak csinálni,pedig az európai piacon erre baromi nagy igény van még mindig.

Nem csoda,hogy nem találja a helyét a Toyota,hogyha nem követi a trendeket.

Például a Land Crusiernél, 2,5 literes dízelblokkból kihoztak 170 lóerőt és ezt mekkora szenzációnak tartják a japánok.

Több, mint 170 lóerőt Európában 10 éve egy 2 literes blokkból hoztak ki, most meg ugyanekkora blokkból 220 lóerő sem nagy erőfeszítés.

Európában nem elég, hogy odadobunk egy autót, amiben van pohártartó meg légkondi, ezen a kontinensen ez kevés.

2018. jan. 6. 13:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Szabadjon a kérdező figyelmébe ajánlanom a múlt és végi statisztikát, mely szerint a Corolla eladott darabszáma túllépte a 49 milliomodikat..

Még egy gyártó sem tudott ennyit eladni. és ez csak a Corolla, a többi Toyota típus már csak reszli a pár milliós darabszámával.

Javaslom ballagj be egy Toyo szalonba, és nézz be néhány kocsiba..meg fogsz lepődni.

Igaz, hogy az első Toyomat húsz évvel ezelőtt vettem, de azóta tiszta dögunalom az élet. Ott áll egy műhely tök üresen..se egy gyertyacsere, se egy karosszéria javítás, sem klímaprobléma, még a fűthető kormány is fűt.. csak olaj+szűrő kell, oszt megy ez a mocsok.

2018. jan. 6. 17:06
 12/31 A kérdező kommentje:

Értem,neked az a lényeg egy autóban,hogy soha ne kelljen hozzányúlni.

Nekem más az értékrendem, azt szeretem,hogyha egy autó mindent tud,gombnyomása nyitja,zárja a csomagtartót,intelligensek a fényszórói,adaptív futóműve teljesen testre szabható egy androidos érintőpanel segítségével.

A Toyota meg eléggé idegenkedik a kütyüktől.Ez a gond.

2018. jan. 6. 17:13
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

"A Toyota meg eléggé idegenkedik a kütyüktől.Ez a gond."

Nem. A gond az, hogy neked vannak elvárásaid, és azt hiszed, az egész világnak ehhez kell idomulnia. Ez a gond. Mármint a te gondod, mert mi pont leszarjuk a te nyűgjeidet.

2018. jan. 6. 18:08
 14/31 anonim ***** válasza:

Aha... Ezek szerint az androidos érintőpanel dönti el nálad, hogy egy autó jó, vagy rossz... :-)

Az amerikaiak, ausztráliaiak, ázsiaiak, és afrikaiak, ahol a Toyota jellemzően nagyon erősen jelen van a piacon, biztosan mind hülyék, hogy ilyen szarból vesznek több millió darabot.

Örülj neki, hogy te itt a (Toyota számára kicsi és kevésbé jelentős) európai piacon megtalálod a számodra megfelelő modelleket, és ne Toyotát vegyél, ha nem tetszik. Viszont ne akarjál okos lenni, és kinyilatkoztatni egy autómárkáról, hogy szar.

2018. jan. 6. 18:38
 15/31 anonim ***** válasza:
Viszont idehaza nagyon elvan engedve ez a Japán autóra nem kell költeni, meg hogy megbízható. Egy egy benzines Avensissel jártam úgy hogy ~3-4 éve nem volt benne se olaj se szűrő cserélve, de a gazdája állította hogy nem kell rá költeni (ő se költött rá mint kiderült...) és akkor az első szervíz egy 500e tétel lett mert csapágy meg vezérműtengely is kopottacska volt. És az a gond ez bármelyik elhivatott "Japán autóra nem kell költeni" szlogen azért nemigazán igaz.
2018. jan. 6. 18:45
 16/31 anonim ***** válasza:
Én sem értem ezt a japánautó imádatot, főleg a Toyotáét. Ráadásul egyre gyakrabban látom azt, hogy random emberek kijelentik nagy magabiztosságal azt, hogy a Toyota soha, semmitől nem romlik el, még költeni sem nagyon kell rá. És ezt komolyan is gondolják. Nem tudom honnan vannak ezek a tévhitek.
2018. jan. 6. 18:53
 17/31 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs annyira piedesztálra emelve.

A VW viszont annál inkább, vagy a hasonló német!

2018. jan. 6. 18:59
 18/31 anonim ***** válasza:

"Aztán, normális dízeleket sem tudnak csinálni,pedig az európai piacon erre baromi nagy igény van még mindig.

Nem csoda,hogy nem találja a helyét a Toyota,hogyha nem követi a trendeket."

Szerintem megélnek az európán kívüli piacból is. :D (Amúgy nekünk még nem volt Toyotánk mielőtt valaki rám fogná.)

2018. jan. 6. 19:02
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell rá költeni = nem kell karbantartani? Ezt ugye viccből írtad? Egyébként sem állított senki ilyet, hogy nem kell rá költeni. Egyszerűen csak megbízható. Az átlagnál nagyobb megbízhatóságát pedig felmérések igazolják.
2018. jan. 6. 19:06
 20/31 A kérdező kommentje:
Csak az a megbízható autó, aminek kicsi a tudása.
2018. jan. 6. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!