Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A japán márkák közül a Toyota...

A japán márkák közül a Toyota miért van az egekig magasztalva Magyarországon, amikor elég puritán autókat csinál?

Figyelt kérdés

A Honda rajongókat megértem, annak a márkának van egyfajta "érzése",majdnem, mint egy BMW-nek, sportos autókat gyártanak és figyelnek az anyaghasználat minőségére.

De a Toyota hájpot nem értem.

Főleg az a vicces, hogy néha Volkswagennel mellé teszik, mint versenytárs.

Könyörgöm, a Toyoták, még az Avensis tele van vacak, zörgő műanyagokkal, ilyet még egy Poloba sem tesz a Volkswagen.

Aztán ott vannak a fedélzeti szolgáltatások, funkciók, kényelmi funkciók, ezeket tekintve baromira elvan maradva a Toyota egy európai középmárkától.

Anyaghasználat területén egy Renault, Peugeot is veri a Toyotát, a Volkswagen meg különösen.

Aztán, normális dízeleket sem tudnak csinálni,pedig az európai piacon erre baromi nagy igény van még mindig.

Nem csoda,hogy nem találja a helyét a Toyota,hogyha nem követi a trendeket.

Például a Land Crusiernél, 2,5 literes dízelblokkból kihoztak 170 lóerőt és ezt mekkora szenzációnak tartják a japánok.

Több, mint 170 lóerőt Európában 10 éve egy 2 literes blokkból hoztak ki, most meg ugyanekkora blokkból 220 lóerő sem nagy erőfeszítés.

Európában nem elég, hogy odadobunk egy autót, amiben van pohártartó meg légkondi, ezen a kontinensen ez kevés.

2018. jan. 6. 13:26
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon vagy presztizsmárkákra esküszik valaki , vagy használati tárgyként kezeli az autót , az utóbbiknak a Toyota az etalon.

A Toyotának a legpozitivabb oldala a megbizhatóság, aztán a megbizhatóság még kétszer.

Ennél fogva egyszerübb megoldásai vannak , másképp oldják meg a japán mérnökök ugyanazt a feladatot mint a németek.

A Toyota tud jó autókat is késziteni, de ök elsösorban nem a telitett európai piacra terveznek kocsikat.

Még itthon egy világitó kilincs menö a városban, a közép szaharában nem sok embernek fontos.

Európán kivül nincs meg az a dizel örület , ami nálunk (volt).A hibrid hajtással viszont elörébb járnak, mint az európaiak.

Személy szerint sokáig BMW-Audi fan voltam (2x is A6, E30 325i,E39 528i,E36 320i kabrio,stb), de egy Lexus IS200 után újragondoltam mi is a jó.

Izlések és pofonok.

2018. jan. 6. 13:41
 2/31 Buf ***** válasza:
100%
Nincs magasztalva, csak egyszerűen megbízható, aki mást mond akár tapasztalatból is, annak biztos csak japán autója volt.
2018. jan. 6. 14:01
 3/31 anonim ***** válasza:
Könnyebbek , takarékosabbak a meghibásodási statisztikában alul maradnak , kisebb dolgok mennek szét bennük ritkán van komoly hibásodásaik . 5 év után sem esnek szét .
2018. jan. 6. 14:24
 4/31 anonim ***** válasza:
60%

A Toyota "népautókat" gyárt, megbízható minőségben, a dízel motorokban meg egyik japán autógyártó sincs igazán otthon, ellenben a benzines és a hibrid motorjaik megbízhatóak.

Az Audiknak, BMW-knek nem a Toyota a vetélytárs a piacon, hanem a Lexus (ami ugye szintén Toyota)

2018. jan. 6. 14:38
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

"a Toyota miért van az egekig magasztalva Magyarországon"

Nincs.

Jöhet a következő provokatív kérdés.

2018. jan. 6. 14:44
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Oké, megértettük, hogy haragszol a Toyotára. Egyéb bajod?
2018. jan. 6. 15:04
 7/31 A kérdező kommentje:

Nem haragszom rá, csak nem értem,hogy mitől vannak érte oda.

Egy lépcsőfokkal jobb, mint a Suzuki, meg jobb a marketingje és nagyobb autókat is csinál.

De, innovációban, tudásban messze elmarad egy európai márkától.

2018. jan. 6. 15:07
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Látom értesz hozzá. Míg az európai gyártók a diesel motorjaikat fejlesztgetik (amit pár év múlva egyes országokban már forgalomba sem engednek helyezni) addig a hülye Toyota a szar hibrid és elektromos hajtásokat erőlteti... Tényleg nem innovatív.
2018. jan. 6. 15:14
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, én úgy tudtam, hogy a BMW van egekig marasztalva, de ne zavarjon.
2018. jan. 6. 16:27
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Detto baromság amit írsz, a vw, és német autók zöme egyszerű szinte fapados forma és anyagból áll, az alkatrészek megbízhatósága elmarad a japánokétól.
2018. jan. 6. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!