Tamas85hmvhely kérdése:
Vettem egy autót, amiről utólag kiderült, hogy egy lefoglalt autó! Most mit tehetek szerintetek?
Figyelt kérdés
Vettem egy autót, amiről nem tudtam, hogy bírósági végrehajtó által lefoglalt. Ezt az autót én tovább is adtam köztes adásvételivel (vagyis nem próbáltam a nevemre íratni!) Ma amikor bementem az okmányirodába bejelenteni, hogy eladtam az autót, akkor tájékoztattak, hogy ezt meg sem vehettem volna, mert le van foglalva. Ilyen esetben mit tudok csinálni, ha a vevőm rajtam fogja követelni a pénzét? És én, hogy jutok vissza a pénzem?2017. dec. 27. 21:42
41/43 anonim válasza:
Fel kell szólítanod az eredeti tulajt az eredeti állapot visszaállítására.
Te visszaadod az autót, ő meg a pénzt.
Ha erre nem hajlandó, akkor az adásvételi szerződés és az okmányiroda közlése birtokában feljelentést tehetsz a rendőrségen.
Ő ez ellen nem tehet semmit, hiszen jelzáloggal terhelt autót jogtalan vont ki a zálog alól az eladással.
Ezért még a végrehajtó is pert indíthat ellene.
Azért nálad van vele szemben minden ütőkártya.
42/43 anonim válasza:
Nem pont az lenne a történet lényege hogy nincs semmilyen írásos bizonyíték arra hogy itt bármiféle adásvétel történt? Nem íródott semmilyen papír, semmi sem bizonyítja a kérdező igazát azon kívül hogy az autó nála van
43/43 A kérdező kommentje:
Adásvételi szerződésünk van és a törzskönyv és forgalmi is megvan. Igaz már nem nálam, de vásárolom vissza, hogy ne fokozódjanak a bonyodalmak.
2017. dec. 28. 12:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!