Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy autót, amiről...

Tamas85hmvhely kérdése:

Vettem egy autót, amiről utólag kiderült, hogy egy lefoglalt autó! Most mit tehetek szerintetek?

Figyelt kérdés
Vettem egy autót, amiről nem tudtam, hogy bírósági végrehajtó által lefoglalt. Ezt az autót én tovább is adtam köztes adásvételivel (vagyis nem próbáltam a nevemre íratni!) Ma amikor bementem az okmányirodába bejelenteni, hogy eladtam az autót, akkor tájékoztattak, hogy ezt meg sem vehettem volna, mert le van foglalva. Ilyen esetben mit tudok csinálni, ha a vevőm rajtam fogja követelni a pénzét? És én, hogy jutok vissza a pénzem?

#átírás #gépjármű átírás #lefoglalt gépjármű
2017. dec. 27. 21:42
1 2 3 4 5
 31/43 D. Brasco ***** válasza:
50%
Szoval egy 60ezres bontoszökevenyről beszelgetunk........nincs is több kerdesem........max annyi hogy mire szamitottal egy olyan autonal aminek az arabol egy gagyibb biciklire sum futná....
2017. dec. 27. 23:17
 32/43 A kérdező kommentje:
De az adásvételi is egy bizonytalan, mert ami nincs a forgalmiban azt nem látod. És ha átadják a törzskönyvet, még akkor sem lehetsz biztos a dolgodban. Hogy lehet úgy autót venni, hogy az mindenkinek korrekt és megfelelő legyen? Ügyvéddel? Közjegyző előtt???
2017. dec. 27. 23:19
 33/43 A kérdező kommentje:
D. Brasco: Arra számítottam, hogy akármilyen rossz, legalább nem végrehajtás alatt lévő!
2017. dec. 27. 23:20
 34/43 anonim ***** válasza:
34%

D. Brasco minden egyes gyk-s megnyilvánulása után megbizonyosodok arról, hogy egy frusztrált szaralak.

Kár is elolvasni bármit, amit ír ide az oldalra.

2017. dec. 28. 01:18
 35/43 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék megbántani senkit. De ha egy tapasztalt nepper lettem volna, akkor nem itt kérek segítséget. Jó pár magyarázkodás után páran hajlandóak voltatok pár apró tanáccsal segíteni. Amúgy elárulom, hogy a köztes adásvételi lehetőségéről is innen értesültem elsőnek (más kérdésekből), majd bővebb infóért az okmányirodát hívtam. Szóval hasznos ez az oldal, csak vannak olyanok, akik mindenkiben a rosszat látják, miközben óriás marhának kell lenni ha feketézéshez, illegális dolgokhoz valaki itt kérjen tanácsot.
2017. dec. 28. 01:57
 36/43 A kérdező kommentje:
Kérem ha valaki esetleg tud használható jogi vagy gyakorlati tanácsot adni még, az bátran bontakozzon ki, mert nagyon keresem a megoldást. Mivel nem drága autóról (bontószökevényről) van szó, ezért gondolom nem kell ecsetelni az anyagi helyzetem. Használható információ kellene és nem gratuláció, hogy milyen szinten sikerült átverni és kellemetlen helyzetbe hozni! Előre is köszönöm a megértést! Ha majd nepperkedni szeretnék azt is megosztom Veletek! De egyenlőre nincs tervbe véve. Egyenlőre egy pár hónapig használható bontószökevény kellene és persze az, hogy ebből az esetből a lehető legkevesebb ráfizetéssel másszak ki!
2017. dec. 28. 02:05
 37/43 anonim ***** válasza:

Köztes adásvételirő nem tudtam, de valóban létezik.

De van itt más dolog is.

Az eredeti eladó nem tudja eladni, mert az okmányiroda nem veszi le a nevéről.

Te hogyan hozhattad el, hiszen jogilag (úgy nézett ki) Tied az autó.

Egy autót adásvételivel (akkor még nem köztes, azzá később válik történeted szerint) a zsebedben, csak úgy vezethetsz, ha van rá megkötött biztosításod.

Ezek szerint az sem történt meg. Akkor még nem tudtad, hogy nem a tied az autó!

Sok sebből vérzik ez a történet....

2017. dec. 28. 10:16
 38/43 anonim ***** válasza:
Az ügyvéd több mint a kocsi értéke ha visszahozzák vedd vissza árulj ki belőle pár dolgot és megy a vasba azt kész.
2017. dec. 28. 10:33
 39/43 A kérdező kommentje:
38-as, Jó amit írsz, de elméletben szét sem szedhetem, mert mint írjátok valóban nem az enyém. Megvettem a büdös nagy semmit. Ez jelen pillanatban a végrehajtó autója.
2017. dec. 28. 11:51
 40/43 anonim ***** válasza:
Éppen ezért nincs mit csinálnod. Engedd el ezt a 60 ruppót, több is veszett Mohácsnál
2017. dec. 28. 11:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!