Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy autót, amiről...

Tamas85hmvhely kérdése:

Vettem egy autót, amiről utólag kiderült, hogy egy lefoglalt autó! Most mit tehetek szerintetek?

Figyelt kérdés
Vettem egy autót, amiről nem tudtam, hogy bírósági végrehajtó által lefoglalt. Ezt az autót én tovább is adtam köztes adásvételivel (vagyis nem próbáltam a nevemre íratni!) Ma amikor bementem az okmányirodába bejelenteni, hogy eladtam az autót, akkor tájékoztattak, hogy ezt meg sem vehettem volna, mert le van foglalva. Ilyen esetben mit tudok csinálni, ha a vevőm rajtam fogja követelni a pénzét? És én, hogy jutok vissza a pénzem?

#átírás #gépjármű átírás #lefoglalt gépjármű
2017. dec. 27. 21:42
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Köztes adásvételivel bármikor tovább lehet adni. Ezt semmi sem tiltja. Sőt igazából ez az eljárás ha nem akarod megtartani. Megveszed, nem íratod a nevedre és 15 napon belül tovább adod. Így is buksz, mert a vagyonszerzési illetékért utólag kopogtat a NAV. Ki akartam szállni úgy, hogy csak minimálisat bukok.
2017. dec. 27. 22:06
 12/43 anonim ***** válasza:
49%
Köszönjük, lényegében a beismerést hogy nem is volt célod megtartani az autót hanem kapásból tovább akartad adni. Tanulópénz...
2017. dec. 27. 22:08
 13/43 A kérdező kommentje:
Rossz indulat mentes választ szeretnék kapni! Nem kell elhinni, hogy tényleg ilyen hülye vagyok, de mégis. Totál átbasztak és az akaratom ellenére én is átbasztam egy másik személyt. Csak szeretném tudni, hogy ebben az esetben hogy jöhetek ki úgy az egészből, hogy nem fizetek többszörösen rá.
2017. dec. 27. 22:09
 14/43 A kérdező kommentje:
A rossz indulatú kommentek miatt leírnám, hogy én úgy raktam fel további eladásra a használtautóra, hogy körbefényképeztem HD képekkel, levideóztam és mindent leírtam valamint telefonon is elmondtam a vásárlónak. Szóval még a hirdetésért is fizettem, hogy ne verjek át senkit!
2017. dec. 27. 22:18
 15/43 D. Brasco ***** válasza:
78%

Te annyira jó ember vagy hogy egy könnycseppet el is morzsoltam a szemem sarkában.....

"Totál átbasztak és az akaratom ellenére én is átbasztam egy másik személyt."

Ez a mondat mindent elárul.....többet is mint kelkene ....meg azt mondd mar el hogy lehet valakit úgy átbaxni hogy azt te nem akarod...

2017. dec. 27. 22:29
 16/43 anonim ***** válasza:
93%
Visszaadod a jóembernek a pénzét ő pedig az autót. Ezzel egy gondot lehúzhatsz a listádról Earl.
2017. dec. 27. 22:30
 17/43 A kérdező kommentje:

Úgy, hogy az eladás pillanatában nem tudtam, hogy egy lefoglalt autóról van szó. Ilyen egyszerű. Csak mivel ha eladsz egy autót akár mint tulajdonos vagy köztes tulajdonos azt 8 napon belül jelenteni kell az okmányirodába. Itt derült ki, hogy igazából az eladó nem is jelentette, hogy eladta és amúgy sem adhatta volna el.

És azért kérdezlek itt Titeket hátha más is belefutott már ilyenbe. Könnyezni azért nem kell értem, köszönöm. De a vádaskodást is mellőzük. Megtanultam, hogy bontószökevényt nem veszünk!

2017. dec. 27. 22:33
 18/43 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy visszaadom a pénzét a vevőmnek! Ez nem kérdés! Ez a korrekt eljárás! De utána én mit csináljak????
2017. dec. 27. 22:35
 19/43 anonim ***** válasza:
90%
És amikor megvetted, akkor nem volt gyanús, hogy bukni fogsz rajta?
2017. dec. 27. 22:45
 20/43 anonim ***** válasza:
50%

Te is visszaadod!

Te mondjuk nem követtél el jogsértést, jóhiszeműen adtad el az autót.

De akitől vetted, az bizony olyat adott el neked, ami nem volt jogszerű, hiszen nem tehette volna meg.

2017. dec. 27. 22:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!