Tamas85hmvhely kérdése:
Vettem egy autót, amiről utólag kiderült, hogy egy lefoglalt autó! Most mit tehetek szerintetek?
Figyelt kérdés
Vettem egy autót, amiről nem tudtam, hogy bírósági végrehajtó által lefoglalt. Ezt az autót én tovább is adtam köztes adásvételivel (vagyis nem próbáltam a nevemre íratni!) Ma amikor bementem az okmányirodába bejelenteni, hogy eladtam az autót, akkor tájékoztattak, hogy ezt meg sem vehettem volna, mert le van foglalva. Ilyen esetben mit tudok csinálni, ha a vevőm rajtam fogja követelni a pénzét? És én, hogy jutok vissza a pénzem?2017. dec. 27. 21:42
21/43 anonim válasza:
Reménykedsz hogy az illető is visszaadja. Mást nem tudsz csinálni, effektíve ha nagyon lesarkítjuk a dolgot te adtál annak a valakinek X összeget igazából a semmiért. Ezért mondtam hogy tanulópénz
22/43 A kérdező kommentje:
19-es válaszra reagálva. Alapból tudtam, hogy nem nyerek rajta. Gyorsan kellett (volna) egy olyan autó amit a műszaki végéig használni tudok. Az eladó elmondta az alap hibák egy részét. Mivel 250 km-ről hoztam el így ez idő alatt rájöttem a többire. Röviden: mivel nem volt pénzem vettem egy olcsó bontószökevényt, amiről azt állították, hogy egy darabig még bírja, hazahoztam rájöttem, hogy ez már nem bírná még 1 hónapig sem, így úgy döntöttem, hogy nem íratom át és hozom helyre, hanem bukok rajta jó nagyot és tovább adom, majd leöblítem langyos vízzel, hogy ne fájjon annyira. Lényegében igazad van, hogy megvennem sem kellett volna!!!
2017. dec. 27. 22:50
23/43 A kérdező kommentje:
Kedves 20-as! És mi történik, ha az eredeti eladó nem ennyire együttműködő? Feljelentés? Polgári peres huzavona?
2017. dec. 27. 22:52
24/43 A kérdező kommentje:
Kedves 21-es! Igazából mivel én korrekt akarok lenni ezért visszaveszem az autót. (Ami így is lesz!) Ezek után tárolom a végrehajtás alatt lévő kocsit és megpróbálom rávenni az eredeti eladót, hogy adja vissza a pénzem én meg neki a kocsit????
2017. dec. 27. 22:54
25/43 anonim válasza:
Egyszerűbb lesz ha megmondod mennyit buktál a dolgon. Perelni totál felesleges, hosszadalmas huzavona. Ha valóban egy igazi bontó szökevény akkor 100 dodónál remélem nem adtál többet érte
26/43 A kérdező kommentje:
25-ösre válasz: 60ezerét vettem, 20ért elhozta, 40ért továbbadtam. Szóval elég sokat buktam.
2017. dec. 27. 22:56
27/43 anonim válasza:
Pontosan ahogy írod, ennél jobb opcióid nem nagyon akadnak.
28/43 A kérdező kommentje:
És ha jók az ismereteim, akkor ha visszavettem köteles vagyok tárolni, mert egy végrehajtói zár alatt lévő vagyontárgyat nem lehet megsemmisíteni, továbbadni stb. Ha eladó nem működik együtt akkor gondolom ebben az esetben feljelentést kell tennem a rendőrségen, akik majd hivatalból értesítik a bírósági végrehajtót a foglalási zár feltöréséről. De engem ebben az esetben ki kártalanít??? Itt kell majd pereskednem, úgy hogy közben számos többletköltségem lesz?
2017. dec. 27. 23:02
29/43 anonim válasza:
Köztes adásvételi!
Ez a kedvencem. :-)
30/43 A kérdező kommentje:
Örülök neki! Lényegében a legbizonytalanabb dolog mind a vásárlónak, mind az eladónak! De erre most jöttem rá. Az okmányirodában pedig vigyorogva tájékoztattak arról, hogy teljesen mindennapos és van olyan autó, ami akár 4-5 köztessel megy a végleges átíratásra.
2017. dec. 27. 23:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!