Autóhitel visszafizetés túl drága?
Egy 2017-es Suzuki Swift-et szeretnék "felvenni".
25 éves kezdő programtervező-informatikus vagyok.
Havi fizetésem (Szabolcsban) 190.000 HUF.
Az autó ára 3.500.000 lenne.
A hitel 27%-os. Havi 69.598 HUF.
Szerintetek megéri?
A munkahelyemtől 30 km-re lakom. Napi ingázás busszal. De már ettől kimerült vagyok. Nincs, és nem is volt soha autóm.
800ezerrel a zsebben eszemben sem jutna hitelre venni autót.
Vegyél egy használt Swiftet ennyiből, azokkal sem sok problémád lesz, csak egy jó állapotút kell kifognod. Vidd el szervizbe, mielőtt megveszel valamit.
Nézzük az egyik lehetőséget. Veszel egy fingszűz swiftet, és fizeted a részleteket 5-6 évig. Közben semmi másra nem fog jutni. autózol havi 1200 km-t, a kocsiban 6 évesen lesz 90-100 ezer km, és nem lesz egy fillér sem a zsebedben.
Veszel valamit most 650 körül. Többi elmegy átírásra, első szervizre. Amit fizetnél törlesztőre, azt félrerakod.
Hat év múlva eladod amit most vettél, 350 körül biztos kapsz érte, ha vigyáztál rá. Rádobsz egy kicsit a spórolt pénzedből, és lesz egy 2 milliós nagyon pöpec használt autód nem túl sok kilométerrel, és lesz még másfél millió forintod.
Szerinted okos ember melyiket választja?
Utolsónak szól:
Neked mi a szakmád, hogy 190.000-nél többet keresel? És ez nettó összeg. És hányszor írjam le ,hogy ebben az év októberétől kezdtem el dolgozni, mert friss diplomás vagyok.
Egyébként inkább megfogadom a tanácsotokat, és nézek egy jó állapotú használtat.
A szüleimet egyáltalán nem érdeklem ilyen téren...
A fogyasztás miatt nem kell nagyot aggódni.
Meg nem harapnak érte nagyot, ha elviszem a szervízbe.
Én se ajánlom a hitelt.
Én havi 250 körül keresek túlórától függően de még egy 1,2 milliós kocsit is úgy vállaltam be, hogy van benne 700.000 Ft hitel. Vezérléscsere, olajcsere, kuplungcsere meg kisebb javítások, átírás és 300k el is ment. Tehát 1,5 millió lett a vége. Új autót venni fiatalon hülyeség.
Ja és tényleg fájni fog ha összetöröd. Casco meg egy vagyon.
# 15
Igen egy szakmával többet keresek netto 250 000-et
13. légyszi mond már meg mi a szakmád!
Most viccen kívül, nem bántásból, nem rossz indulatbó, hanem mert kíváncsi vagyok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!