Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen nagyon drága a...

Miért ilyen nagyon drága a jogsi (200. 000 ft), ki hogyan szerezte meg?

Figyelt kérdés

Horribilis azért ez,nincs feleslegben 200 e ftom.

Pesti lakos vagyok,vidékben is gondolkodtam,pl Miskolc,ahová rendszeresen járok de az uti költséggel együtt akkor is kijön kb 200000re a jogsi ha mindennap be kell járni..

előbb elméleti kresz..plusz elsősegély meg ezek..az 60...aztán jön a gyakorlati...

Ti hogy vagytok,voltatok? 25/L

2017. dec. 10. 00:00
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
70%
Két hónap live jasmine és megvan az ára.
2017. dec. 10. 00:02
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy nagy pénzbeszedés.

Én 20 évesen csináltam meg, az egyetemi ösztöndíjamból.

2017. dec. 10. 00:05
 3/23 A kérdező kommentje:

Nekem mindig azt mondták tizenévesen hogy egy jogsi 140...

illetve itt az idő is számít ugyebár.

Pestem olyan helyre próbálok menni,ahol azért mással is foglalkoznak,pl Majsai autósiskola(ott taxisokat is oktatnak,meg mindenféle van),így talán nem buktatnak meg direktben,illetve hát...kenőpénz állítólag ígyis kell forgalmin...vidéket,Miskolcot meg nem ismerem annyira....

Ti ismertek valamilyen jó autóssulit arrafelé?

2017. dec. 10. 00:16
 4/23 anonim ***** válasza:
35 órát vezettem, nem buktam egyszer sem; így volt ~180 ezer körül. Nekem szülők fizették, mert még tanuló voltam. Nálam kenőpénz szóba sem jött, és neked sem ajánlom, hogy ilyenekkel próbálkozz, mert csak magadnak ártasz vele, ha ügyet csinálnak belőle. Ha meg elfogadják, akkor a tisztességes vezetni tudóknak árthatsz.
2017. dec. 10. 00:35
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem mindig azt mondták tizenévesen hogy egy jogsi 140... "

Akkor még a kenyér sem ennyi volt. Biztos hallottál már az inflációról.

Ha Budapestről Miskolcra jársz le jogsit csinálni az az utazás miatt plusz költség és rengeteg kieső idő. Egy oda-vissza út még IC-vel is 4 óra és ezt más tevékenységtől veszed el.

NE haragudj meg, te téged sem az eszedért fognak elrabolni a földönkívüliek :D

2017. dec. 10. 00:35
 6/23 A kérdező kommentje:
Én értem amit ír az utolsó,de te nem érted,hogy ez egy tanács kérés/kérdés,nem minősítés,de oké...
2017. dec. 10. 00:41
 7/23 anonim válasza:
100%

Dolgoztam és kifizettem. Erre nem nagyon lehet mit mondani. Nem mindenkit pénzelnek a szülők.

Beiratkoztam egy útba eső autósiskolába, jártam elméletre, vizsgáztam belőle, után az EÜ-ből is, aztán meg vezettem 50 órát és sikeres vizsgát tettem kenőpénz nélkül.

2017. dec. 10. 00:49
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem felesleges 200 ezer, hanem ez egy befektetés, aminek a végén vezethetsz forgalomban és időt, pénzt tudsz vele spórolni. Akkor lenne felesleges, ha nem fordítasz rá elég figyelmet, és nem mész át a vizsgákon.

Olcsóbb nem lesz. Ha soknak érzed, keress több pénzt és nem fog ennyire fájni az elköltése. Vagy spórolj máson, ha ez fontos neked.

200 000 egy jogsiért szerintem megéri. Én diákmunkából szedtem össze ennyi pénzt 1 év alatt suli mellett. 25 évesen talán már keresel annyit, hogy össze tud szedni.

A jogsi tanulmányom két legnagyobb lehúzása a 10 órás egészségügyi tanfolyam, amiért nálunk 35 000-et kértek el. Erre elég lenne egy online videó. Kresz tanfolyam sem ér sokat. Azt is meg lehet tanulni. A vizsga meg vicc. Online elérhető vizsgákon a 3. alkalomtól folyamatosan átmentem. Egyszer kell megérteni a nyelvezetét, maga a közlekedés logikus. Ráadásul a tanfolyamon nem igazán mondtak sok új dolgot, ellenben az adatok 10%át hibásan adták meg. Főleg a sebesség korlátokat.

Mellékesen a forgalmi oktatóm sem akart tanítani, csak olvasott végig, meg telefonált. Magasról tojt bele, hogy mit csinálok. A vizsgán persze szívatott és tartotta a markát, hogy lefizessem, hogy átmenjek.

De kit érdekel utólag? Ez már csak így működik és kész.

200. Ennyi. Ha kell a jogsi kifizeted. Ha aktív munkakereső (munkanélküli) vagy, akkor lehet találni pályázatot, ami olcsóbban segíti jogsihoz jutni, de lassabban is lesz meg. Nem éri meg ezért felmondani egy állást.

2017. dec. 10. 00:58
 9/23 anonim ***** válasza:
50%

Ja, hogy ez tanácskérés volt?

Azt hittem azt kérdezted, hogy ki hogyan szerezte meg.

De egyébként összekaparod rá a 200k-t, elmész tanfolyamra, levizsgázol és szevasz.

Nincs más módja.

25 évesen azért már nem olyan nagy kunszt összeszedni ennyi pénzt.

2017. dec. 10. 00:59
 10/23 anonim ***** válasza:

A jogosítvány szerzés legnagyobb kiadása a vezetés gyakorlás, ami mostanság 3500-4500 forint per óra.

A vizsgadíjak ehhez képest elenyésző összegbe kerülnek, persze, ha többszöri bukás is terheli a költséget, az is szépen tolja felfelé a számlát.

Marad tehát a 3500-4500 forint közötti gyakorlás, ami persze sok, de ha az oktatók oldaláról nézzük, 3000-3500 forint alatti óradíjért érthetően nem csinálnák, akinek meg igénye van a drágább tanuló autókra az számoljon magasabb óradíjakkal.

Összegezve, a tanulók oldaláról magasak a költségek, az oktatók meg nem fognak óránként 500-1000 forintért dolgozni.

2017. dec. 10. 01:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!