Drága karbantartani egy Audit?
Drágább mint pl egy Volkswagent?
Motor az gondolom mint a VW mivel ugyan az de egyéb dolgokban sokba fáj egy egy javítás? Persze gondolok hasonló kategóriájú modellekre ami Golf, A3...
Évjárattal meg tudod mondani előre?
Az autóra elköltött pénzt legfeljebb utólag lehet tudni.
Ki az, aki előre meg tudja jósolni, hogy lesz-e javítani való az autón, márkától, típustól függetlenül?
Márkaszervize válogatja, de többnél láttam már olyan kirakott táblát, melyen a rezsióradíjak szerepelnek kategóriákra bontva. Meg is lepődtem, hogy az azonos csoportba eső járművek azonos óradíjjal futnak pl: A4-Jetta-Octavia
Rá is kérdeztem: a munkafelvevő szerint a feladat ugyan az, amiket el kell végezni, így a karbantartási ár különbözetét az eltérő anyagár adja.
Egy márka független szakszerviznél (pl Bosch) már nincs ilyen megkülönböztetés, ha egy VW-es alkatrész jó az Audiba is, akkor beteszik és spórolt a kedves ügyfél. Sok esetben csak a cikkszám különbözik, így a kompatibilitás 100%.
2#
Nyilván pontos összeget nehéz írni, azonban szerintem óriási különbség van a 20 éves A3-A4-es fenntartása, és pl egy r8 között.. Az egyiken ugyan abból az összegből kicseréled csak a fékeket, a másikon az összes kopó alkatrészt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!