Ha egy autó 140-nél 4500-at pörög, akkor 90-nél mennyit? 5-ös sebességről van szó. (sose voltam jó matekból)
Ezt az áttételek ismerete nélkül nem lehet megmondani, ugyanis nem arányos.
Az én autóm pl. 2500-at pörög 120-nál. Ez nem jelenti, hogy 5000-es fordulaton 240-el tudna menni.
Mi az, hogy nem arányos?
Neked a fordulatszámmal változik az áttétel vagy mi?!
#3 te valamit nagyon rosszul tudsz.
Az egy kerékfordulatra eső főtengelyfordulatok száma nem változik a sebességtől függően. Az áttétel annyi amennyi, akkor is ha sebességbe rakva tolod az autót, és akkor is ha tiltáson mész vele.
De ha te másképp tudod, fejtsd ki légy szíves! (a kérdésben ott volt, hogy az 5. sebességfokozatról van szó)
Még annyit, hogy:
"Az én autóm pl. 2500-at pörög 120-nál. Ez nem jelenti, hogy 5000-es fordulaton 240-el tudna menni."
De igen, pontosan azt jelenti. Csak nem tud kiforogni a motor, mert nincs elég nyomatéka. Valószínűleg 180 körül 3750-es fordulatszámnál elfogyna az ereje. Még az is lehet, hogy negyedikben többet menne, mert a motor ki tudna forogni tiltásig.
"hülyék már bocsánat! hogyan lenne már arányos? váltó áttétel kerék nagyság stb... minden számít!!!!!!"
Itt csak egy valaki hülye.
A kérdező megadta, hogy az ő autója 5. fokozatban 140-nél 4500-at forog. Ezzel közvetetten megadta az áttétel arányát.
És ő arra volt kíváncsi, hogy ugyanez az autó mennyit forog 90-nél, nem az, hogy egy bármelyik másik autó mennyit forog.
Szóval most már ásd el magad légy szíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!