Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tiltja a KRESZ a "rendőrség"...

Tiltja a KRESZ a "rendőrség" feliratú személyautókat megelőzni?

Figyelt kérdés

Először is azzal kezdeném, hogy még nem vezettem. Jövőre lesz jogsim. Most töltöm a 17-et, Januárba.

A történet a következő: Tegnap a fater vitt a suliba. 90-es sebességkorlát volt. Mi 100-al mentünk, mikor beértünk egy rendőrségi autót. Apám persze nem merte megelőzni. A mi sebességünkből kifolyólag olyan 75-80-al haladhattak. Na ez engemet nagyon felidegesített. Nem értem, hogy miért nem merik megelőzni a rendőröket. Én biztos megfogom, ha a megengedettnél lassabban halad. Megbüntetni nem büntethet meg érte, hiszen szabályosan előztél. Akkor nem értem, hogy mi itt a probléma. Persze mögöttünk feltorlódott a forgalom. Senki sem mert előzni. Én ezt nem értem. Már kezdem azt hinni, hogy tiltja a KRESZ.

2017. nov. 27. 21:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmi nem tiltja. Simán megelőzhette volna úgy hogy közben nem lépi át a 90-es sebességet, de ha túl is lépi kicsit, akkor sem tudják rábizonyítani a gyorshajtást, mert ahhoz szükség van hitelesített sebességmérő eszközre. Ilyenkor a para működik, tartván attól hogy előzés után majd leállítja a rendőr és mindenféle vegzálásban részesíti a vezetőt. Dehogy fogja. Ma már nem foglalkoznak ilyesmivel a rendőrök. Nem a "szívatás" a lényeg. Ha szabályos vagy, akkor nem tud veled mit kezdeni. Persze akinek van egy kis vaj a fején az behúzza fülét-farkát és lapít a rendőrautó mögött.
2017. nov. 28. 11:48
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem tiltja semmi, viszont ha megelőzöd, tuti megállítanak.

Apám így járt, nem látták az indexet neki, hiába indexelt.

20 ezerre meg is vágták.

Én egyszer előztem meg este, járőrőztek, rendes volt, mert indexelve lemenet jobbra, amíg megelőztem, aztán visszatért a sávba.

2017. nov. 29. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!