Tiltja a KRESZ a "rendőrség" feliratú személyautókat megelőzni?
Először is azzal kezdeném, hogy még nem vezettem. Jövőre lesz jogsim. Most töltöm a 17-et, Januárba.
A történet a következő: Tegnap a fater vitt a suliba. 90-es sebességkorlát volt. Mi 100-al mentünk, mikor beértünk egy rendőrségi autót. Apám persze nem merte megelőzni. A mi sebességünkből kifolyólag olyan 75-80-al haladhattak. Na ez engemet nagyon felidegesített. Nem értem, hogy miért nem merik megelőzni a rendőröket. Én biztos megfogom, ha a megengedettnél lassabban halad. Megbüntetni nem büntethet meg érte, hiszen szabályosan előztél. Akkor nem értem, hogy mi itt a probléma. Persze mögöttünk feltorlódott a forgalom. Senki sem mert előzni. Én ezt nem értem. Már kezdem azt hinni, hogy tiltja a KRESZ.
Nem! Ez egy mese!
Mindenki fél, hogy jaj mi lesz. Mi lenne?
Ha nem volt záróvonal, ha nem haladtad meg a sebesség határt akkor mi lenne?
Semmi szabályt nem szegtél akkor meg?
Pár hónapja egy egyenrangú utak kereszteződésébe csöppentem, de úgy ahogy az nagyon ritka.
Szó szerint egy pillanat pontossággal jutottunk mind a 4-en a kereszteződésbe. (ilyen általában csak a könyvekben van)
Az egyik egy rendőr autó volt.
De szó szerint mindenki megtorpant.
Én mentem, aztán a többiek már alakultak a jobb kezes szabály miatt.
És?
Belehaltam?
Megbüntettek?
Ha más nem tiltja, akkor szabályosan meg szabad előzni.
A para ott kezdődik, hogy utána megállít-e szívózni bármi más ürügyet keresve vagy sem.
Egyébként én meg szoktam előzni őket, ha szabályosan kivitelezhető. Soha nem állítottak még meg érte.
ha nem szegsz meg szabalyt es a rendorauto nem hasznalja megkulonbozteto jelzeseit es a megengedettnel sokkal lassabban halad, termeszetesen megelozheted
lehet hogy epp a telefonjaval van elfoglalva, vagy a radion hallgat valami utasitast es azert megy esszerutlenul lassan
szerintem az emberek attol felnek, hogy ilyen esetnel ha a rendornek nincs jobb dolga, akkor megallit es igazoltat es ha mar ott tart, akkor lehet hogy talal valamit, amiert ad egy buntit, pl. hianyzik a lathatosagi melleny, vagy akarmiert szorozhet ha nagyon akar
ha te ezt be mered kockaztatni es nem mesz a megengedettnel gyorsabban elozesnel, akkor megelozheted
igaz en kulfoldon lakom, de en is eloztem mar meg rendorautot, sot egyszer ra is dudaltam, mert a zoldnel bealudt... nem lett belole semmi
Meg lehet előzni, csak van aki fél:D Éjszakai járőrök szoktak a környékünkön, meg a szomszéd városban gurulni éjszaka 20-30 közötti tempóban, és mivel nem merik őket kielőzni félrehúzódnak az út szélére:D
Egyébként az tény, hogy országúton én se eresztenék rá 130-140-el egy rendőrre, de azért ha nagyon tötymörög kikerülöm :D
Egyrészt nem tiltja, ha nem használja a megkülönböztető jelzéseit.
Másrészt ha már ilyen idősen ennyire frusztrált vagy komoly gondjaid lesznek.
Harmadrészt, az anyósülésből nézve "lapos szög alatt" látod a mutatót, szóval amit te 80-nak látsz, lehet akár 85-88 km/h is. Ott meg már nem tudod megelőzni szabályosan, majd megtanítják, hogy milyen feltételeknek kell meglenni, hogy lehessen előzni, ehhez hozzátartozik többek között, hogy a megfelelő sebesség különbség meglegyen, ami 90-85 nem elegendő általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!