(Rendőr szerint) kezdő jogosítvánnyal nem szállíthatok utast?! Hogy is van ez?
A következő a történet...
Egy szép szombat estén (2014 február) ülünk négyen a haverokkal (a négyszemélyes kocsiban) félreállva az úttestről egy kisebb tisztáson a város külterületén egy dombtetőn a tájat kémlelve eszük a jó meleg (kifizetett) pizzánkat.
Ám egyszer csak érkezik egy gyönyörűen letisztított rendőr autó, beáll mellénk. Kiszáll belőle egy Rendőrbácsi személy azonosságot kérve (közbe motyogja a jól betanult szöveget), lámpával vizslat. Keresem az okmányt, megtalálom, oda nyújtom neki, elveszi, nincs baj...
Megállapítja hogy még kezdő jogosítványom van (helyeslem a megállapítást), és felteszi a kérdést...:
- Ön hogyan szállít utasokat?
Erre én igazából nem tudtam mit mondani...de valahogy így szóltam:
- Hát, én úgy tudom szállíthatok utast...
Viszont a rendőrbácsi a KRESZ-re támaszkodva helytelennek állapította meg a kijelentésemet. Hát kavarodtak bennem a KRESZ szabályok, de ilyen nem ugrott be...
*Csend*
Rendőr bácsi egyszer csak így szól:
- Na jól van, viszontlátásra!
Ahogy tanították a szüleim, én is elköszöntem...
Bár ezek után majdnem vissza kérdeztem, hogy hogyan is szól az a KRESZ...de inkább nem tettem fát a tűzre.
Távoztak...
Na hát ennyi lenne, ez a kis történet...kérdezném én tőletek: hogyan is szól az a KRESZ? Csak unatkoztak és játszottak velem?! Vagy tényleg van ilyen "szabály"?
Drága jó rendőrbácsi hülye volt! Ez előfordul a legjobb családban is.
Létezik kezdő vezetői engedély, és tényleg nem szabad vele utast szállítani MOTORON (A1, A2) és MOPEDAUTÓBAN (B1)!
2. Kezdő vezetői engedély
6. § (1) A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.
(2) A kezdő vezetői engedéllyel az „AM”, az „A” és az „A” korlátozott kategóriára, továbbá az „A1”, az „A2” és a „B1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel utas nem szállítható, valamint a „B”, a „C” és a „D” kategóriára, továbbá a „C1” és a „D1” alkategóriára érvényesített bejegyzéssel – a Magyar Honvédség kezelésében lévő járművek kivételével – pótkocsi nem vontatható.
Hát igen magabiztosan, már-már emelt hangon adta a tudtomra hogy ő igenis jobban tudja a KRESZ-t nálam...
Csak nem tudom mi ebben a jó. Ha meg akarja tudni hogy ittam-e alkoholt, akkor szerintem sokkal jobb módja is van erre.
Továbbá miért jó ezzel b*sztatni másokat...mi van ha egy igen élettelen gyerek erre megijed, aztán nem mer másokat beültetni maga mellé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!