Azt hallottam, hogy kezdő vezetőként (friss első jogosítvánnyal) csak akkor vezethetek autót, ha ül mellettem vki, akinek már régebbi jogosítványa van. Ez igaz? És ha igen akkor meddig kell vkinek mellettem ülnie?
Figyelt kérdés
2012. nov. 6. 20:52
1/15 anonim válasza:
sajnos igaz! és aki melletted ül annak legalább 10 éves jogosítvánnyal kell rendelkeznie :):)
2/15 anonim válasza:
Kitől hallottad ezt a f.-got??? Nem kell senkinek melletted ülnie. A kezdő jogsira egyetlen korlátozás vonatkozik, mégpedig az, hogy nem húzhatsz utánfutót. Illetve 18éves korodig nem vezethetsz külföldön.
3/15 anonim válasza:
Magyarországon nincs ilyen szabály!
Kezdő vezetői engedéllyel nem szabad vontatni, és 18 éves kor alatt külföldre nem mehetsz. Ennyi megkötés van csak!
4/15 A kérdező kommentje:
köszi, és meddig kell mellettem ülnie?
2012. nov. 6. 20:59
5/15 anonim válasza:
Nem kell melletted ülnie senkinek, erről szólt az előző két válasz. Ez egy eléggé régi tévhit, egyáltalán nincs alapja, mert ilyen szabály nem volt itthon, de még mindig akadnak olyan agyatlanok, akik terjesztik.
6/15 anonim válasza:
mekkora marhaság, nekem nem mondott ilyet senki
mellettem csak a majré ül :D :D
7/15 anonim válasza:
Olyan ember akinek nincsen senkije, még barátja sem, annak ki ül a jobb oldalán? Senki, szóval már itt elbukik ez a feltevés, mert lehetetlen lenne betartatni
20/F
8/15 anonim válasza:
nem veszitek észre hogy kamu a kérdés? :D
most lenne jó ha le lehetne pontozni a kérdést
9/15 anonim válasza:
Van kereső!!!! Ez a kérdés már csomószor fel lett itt téve és meg is lett válaszolva! Használd a keresőt!
10/15 anonim válasza:
Ez a "f@szság" Szlovákiából jön.De én úgy tudom h itt (mivel Szlovákiában élek) csak akkor kell h üljön melletted vki amíg be nem töltöd a 18-at(ha esetleg 17 évesen megszerzed a jogsit)De itt is már kombinálnak az emberek h akkor is kell 1 tapasztalt sofőr a kezdő mellé ha az már betöltötte a 18-at.(de ez hülyeség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!