Mi a véleményetek a start-stop rendszerről?
#10 "Ilyen szituáció nincs! Amikor megálltál, üresben van a váltó, akkor bekapcsol(hat) a start-stop. Viszont elindulásnál, a kuplungot kinyomva már indítja is azonnal a motort a start-stop rendszer, el tudsz indulni, ahogy mindenki. Közben nem fogja neked újra leállítani. :-) "
Automatánál próbáld ki, 1hétig volt a cégnél egy E vagy C merci azzal ha álltál akkor nem ment a motor (se a szervó ami ugyebár ha egy Y-t kell összehozni kicsit zavaró hogy folyamatosan mennie kell az autónak)
Nekem olyan volt, hogy hűvösebb időben (5-10 fok) araszolgattam Pesten, majd a kb. nyolcadik stop-start után 3-4 másodpercig indítózott mire beindult.
Ezután azonnal kikapcsoltam ezt a szart és soha többé nem használtam.
Jó mondjuk ez dacia volt, normális autókban lehet, hogy jobban meg van oldva.
10-es
Te arról tettél tanúbizonyságot, hogy csak a neten olvastad el a netes marketing rizsát. Az autó, amit én vezettem, 100%, hogy tökéletes műszaki állapotnak örvendett, alig volt benne néhány ezer km. És automata váltós volt. Amúgy meg kéziváltósnál is lehet olyan szitu, hogy nagyon lassan gurulsz a kereszteződésbe, kinyomott kuplunggal, és egyszer váratlanul lelövi a motort. És az újraindítás nagyon kellemetlen, még egy BMW-ben is (az volt) qrva nagyot ránt a motor, mert "kapkodik" a technika, a vezető ülésben ülve is kellemetlen rázkódás érződött az egész kasztnin. HA valaki szerint ez jó és kíméletes, hát....
"nagyon lassan gurulsz a kereszteződésbe, kinyomott kuplunggal, és egyszer váratlanul lelövi a motort."
Kinyomott kuplungnál soha nem állítja le a motort.
Egyik kocsiban se er egy forintot se
Nincs ertelme csak kopik a motor
1 honapban kb 3dl sporolsz vele
#14 "Régebbi" (tehát még korai verzió) volvonál láttam olyat hogy városi sebességnél lámpához érkezve a féket nyomva már leállította a motort, majd zöld és gurulásnál már indította is. (~2mp-re ha leállt a motor)
#16 Hosszútávon szerintem 0dl az amit megtakarítasz vele.
Kinyomott kuplungnál is lelővi.
Sőt üzemi hőmérséklet előtt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!